Μην την ταλαιπωρείτε...

Ο Αντώνης Τσακαλέας γράφει για την εικόνα που παρουσίασε ο ΠΑΟΚ στο φιλικό με τον Απόλλων Λεμεσού και τα προβλήματα που υπέδειξε ο Βλάνταν Ίβιτς στις δηλώσεις του.

Μην την ταλαιπωρείτε...
ΠΑΟΚ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στα φιλικά παιχνίδια οι προπονητές κοιτάζουν περισσότερο τις λεπτομέρειες. Από τη στιγμή που τα θεωρούν "προσομοίωση" αγώνα, πάντα μετά από το τέλος δηλώνουν πως "το τελικό αποτέλεσμα δεν έχει καμία σημασία σε αυτά", αλλά η αλήθεια είναι πως τους ενδιαφέρει αρκετά ο τρόπος με τον οποίο αυτό έρχεται.

Αν αποκωδικοποιήσει κανείς τις δηλώσεις του Βλάνταν Ίβιτς μετά από το τέλος της αναμέτρησης με τον Απόλλωνα Λεμεσού, θα καταλάβει αμέσως τι δεν του άρεσε από αυτά που είδε στο τελευταίο 90λεπτο πριν από το παιχνίδι με τον Άγιαξ. Και αυτό δεν ήταν άλλο από τις λίγες τελικές πάσες σε σχέση με τις φορές που ο ΠΑΟΚ έφτασε έξω από τη μεγάλη περιοχή του αντιπάλου του.

ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΝΤΡΙΜΠΛΑΣ

"Πρέπει να γίνουμε πιο ουσιαστικοί", είπε ο Σέρβος τεχνικός. Σίγουρα στους περισσότερους θα έρχονται στο μυαλό το χαμένο τετ-α-τετ του Κάμπος στο πρώτο ημίχρονο και η αστοχία του Κουλούρη σε παρόμοια φάση στο δεύτερο ημίχρονο. Αυτά... συμβαίνουν. Είναι θέμα στιγμής, θέμα μομέντουμ, θέμα τερματοφύλακα, θέμα καλού πατήματος, ακόμα - ακόμα και θέμα ψυχολογίας. Είναι πολλά τέλος πάντων.

Το να έχεις τη μπάλα μπροστά σου και να είσαι έτοιμος να μπεις στη μεγάλη περιοχή είτε από τα άκρα είτε από τον άξονα και αντί να σηκώνεις το κεφάλι και να ψάχνεις τη τελική πάσα, να κάνεις τη μια ντρίμπλα μετά από την άλλη και να προσπαθείς να κάνεις τη τελική προσπάθεια τραβηγμένη από τα μαλλιά, δεν είναι ούτε θέμα στιγμής ούτε θέμα μομέντουμ ούτε θέμα τερματοφύλακα, αλλά θέμα νοοτροπίας. Ο Ροντρίγκες και ο Ζάιρο έκαναν κατάχρηση ντρίμπλας σε ορισμένες περιπτώσεις και αυτό ήταν ένα ατομικό λάθος που το πλήρωσε η ομάδα.

Να δεχθώ ότι το αποτέλεσμα στα φιλικά δεν μετράει. Αλλά αυτό το 1-1 ήρθε διότι ο ΠΑΟΚ σε αρκετές περιπτώσεις αδίκησε τον εαυτό του, με τους παίκτες που έχουν ταχύτητα στα πόδια να μην δείχνουν ταχύτητα στη σκέψη. Υπήρχαν στιγμές που οι μεσοεπιθετικοί του ταλαιπώρησαν την μπάλα και ανάγκασαν την Τούμπα να τους ρίξει ένα... σιχτίρι, συνοδευόμενο από το "δώστην τη ρημάδα...". Και αυτό το σιχτίρισμα, το "στρογγύλεψε" στις δηλώσεις του ο Ίβιτς, που μίλησε για λάθος επιλογές, όταν η μπάλα έφτανε έξω από τη μεγάλη περιοχή.

Στην άμυνα ο ΠΑΟΚ δεν άφησε τους Κύπριους να του κάνουν πολλές φάσεις, με την στατιστική να αναφέρει πως πλην της εκτέλεσης πέναλτι, ο Απόλλων δεν είχε άλλη τελική στην εστία του Δικεφάλου του Βορρά.

ΕΝΔΕΚΑΔΑ ΚΑΤΑ 8/11

Η ενδεκάδα που παρέταξε ο Σέρβος τεχνικός ήταν ένα καθαρό 4-2-3-1, με μια αρχική ενδεκάδα που είχε κατά 9/11 τα πρόσωπα αυτής με την οποία ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης με την Τβέντε. Με αυτό ως δεδομένο, μάλλον κάποια πράγματα έχουν "κλειδώσει". Τα 8/11 δηλαδή. Γλύκος, Μάτος, Κρέσπο, Τζαβέλλας, Λέοβατς, Τσίμιροτ, Σάχοφ, Κάμπος, Ροντρίγκες.

Για τη μεσαία γραμμή "παίζουν" οι Πέλκας, Μπίσεσβαρ και Τζιόλης, με τους δυο πρώτους να "κλειδώνουν" 4-2-3-1 και τον τρίτο να "ταιριάζει" σε ένα 4-5-1 για το ματς στο Άμστερνταμ. Όσο για την κορυφή, ο Κλάους προστατεύτηκε λόγω ενοχλήσεων που είχε και σίγουρα έχει προβάδισμα έναντι του Κουλούρη κυρίως λόγω εμπειρίας.

Ο ΠΑΟΚ στο Άμστερνταμ θα προσπαθήσει να ελέγξει τον ρυθμό, να φέρει τον Άγιαξ στη μεσαία γραμμή και να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα των άκρων του. Αλλά για να την εκμεταλλευτεί, θα πρέπει εκείνοι όχι μόνο να τρέξουν, αλλά και να σκεφτούν σωστά.

ΜΕΝΟΥΝ ΔΥΟ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ

Και κάτι τελευταίο. Μπορεί σε κάποιον το όνομα του Απόλλωνα Λεμεσού να μην του... γεμίζει, να μην είναι εμπορικό, αλλά οι Κύπριοι ήταν ό,τι πρέπει για τον ΠΑΟΚ. Ούτε για τουρισμό ήρθαν, όπως κάποτε ερχόταν η Ουντινέζε κάθε χρόνο, ούτε έπαιξαν για να βγει η υποχρέωση. Και δύναμη έβαζαν και στις μονομαχίες έμπαιναν.

Και πλέον, όλα αυτά, μπαίνουν στην άκρη. Αν βγάλει κανείς το χαλάρωμα της επόμενης του αγώνα με τον Απόλλωνα, μένουν δυο προπονήσεις. Δυο "μαθήματα" ενόψει Άγιαξ. Μαθήματα συγκέντρωσης, μαθήματα για το ποιος είναι ο Άγιαξ, πώς παίζει και τα συναφή. Έρχεται μεγάλο ματς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΠΑΟΚ - Απόλλων Λεμεσού 1-1

News 24/7

24MEDIA NETWORK