Ο καθένας τη δουλειά του

Ο Αντώνης Τσακαλέας γράφει για τον ΠΑΟΚ του Βλάνταν Ίβιτς ενόψει πλέι οφ και για τα σχέδια του Λούμπος Μίχελ για την επόμενη μέρα του "Δικεφάλου".

Ο καθένας τη δουλειά του
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Την ώρα που ο Βλάνταν Ίβιτς καλείται να ετοιμάσει, έχοντας πλέον σχεδόν όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, τον ΠΑΟΚ των πλέι οφ, ο Λούμπος Μίχελ, με μια βαλίτσα στο χέρι, ετοιμάζει τον ΠΑΟΚ της επόμενης ημέρας. Κανείς από τους δυο δεν έχει εύκολο έργο, έχοντας μάλιστα "παρόμοια" πορεία μέσα στην σεζόν.

Ο Βλάνταν Ίβιτς ξεκίνησε την σεζόν ως προπονητής της Κ20 και θα την τελειώσει ως πρώτος τεχνικός, ενώ ο Λούμπος Μίχελ την ξεκίνησε ως μέλος της διοίκησης και θα την τελειώσει ως πρόεδρος - τεχνικός διευθυντής.

Λιγότερα τα προβλήματα για Ίβιτς

Από τη μια πλευρά, ο Ίβιτς βρίσκεται σε μια θέση που ο προκάτοχός του δεν ήταν σχεδόν ποτέ μέσα στην σεζόν. Βλέπει μόλις δυο ονόματα στη λίστα των απόντων. Εξαιρώντας τον Δημήτρη Κωσταντινίδη, που έχει χάσει τη μισή σεζόν, τα μόνα προβλήματα του Σέρβου τεχνικού είναι οι Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ και Μαρίν Λέοβατς. Ο πρώτος θα δοκιμάσει να ανεβάσει ρυθμούς μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας όταν και θα διαφανεί το πότε θα μπορεί ο Ίβιτς να τον υπολογίζει. Ο Λέοβατς από την πλευρά του προσπαθεί να ξεπεράσει τον τρίτο φετινό του τραυματισμό. Με τους Μυστακίδη και Ζάιρο διαθέσιμους, ο Ίβιτς καλείται να αποφασίσει το πού θα καταλήξει όσον αφορά τον σχηματισμό. Αν δηλαδή θα επιμείνει στο 4-3-3 ή αν θα περάσει στο 4-2-3-1. Και η όλη συζήτηση γίνεται για το αν στη μεσαία γραμμή θα υπάρχουν ένα "εξάρι" και δυο "οκτάρια" ή θα μπει και ένα "δεκάρι".

Κάτι σημαντικό για τον ΠΑΟΚ θα είναι και η συνύπαρξη των Ροντρίγκες, Μακ και Αθανασιάδη, των τριών πρώτων σε γκολ και ασίστ, οι οποίοι έχουν να βρεθούν και οι τρεις στην 11άδα από τα μέσα Δεκεμβρίου. Χθες, οι εξετάσεις του Ροντρίγκες έδειξαν ότι δεν έχει πειραχθεί ο προσαγωγός του και άπαντες ηρέμησαν, με τον πρώτο τον Ίβιτς. Τα πρώτα δείγματα θα γίνουν γνωστά στο φιλικό της Πέμπτης, όταν και ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει την Βουλγαρική Πιρίν στην Τούμπα. Εκεί θα φανεί και ο τρόπος σκέψης του Ίβιτς, αλλά και ο βαθμός ετοιμότητας των παικτών που προέρχονται από τραυματισμό. Για μια ομάδα που έχει ταλαιπωρηθεί όσο καμία άλλη στο θέμα αυτό, ο Ίβιτς καλείται να έχει από τώρα plan b για να μπορέσει να διαχειριστεί τον παράγοντα κούραση.

"Κοσκίνισμα" ονομάτων και προπονητής

Όσον αφορά τον Μίχελ, αυτό που έχει αναλάβει να κάνει το τελευταίο διάστημα είναι το... κοσκίνισμα όλων των ονομάτων που βρίσκεται στις μεταγραφικές λίστες των ανθρώπων του ΠΑΟΚ, είτε μέσω του δικτύου σκάουτινγκ είτε μέσω προτάσεων. Με το θέμα του προπονητή να είναι ορθάνοικτο, αυτό που μπορεί και οφείλει να κάνει ο άνθρωπος που έχει αναλάβει χρέη τεχνικού διευθυντή μετά την απομάκρυνση του Φρανκ Άρνεσεν είτε τόσο να τσεκάρει ο ίδιος παίκτες που είναι γνωστοί στη Τούμπα όσο και να προχωρήσει στις πρώτες διερευνητικές επαφές.

Δεν θα είναι καθόλου εύκολο για τον ΠΑΟΚ να ξεκινήσει από το μηδέν την ημέρα που θα κλείσει το θέμα του προπονητή. Θα πρέπει να υπάρχει μια προεργασία έτσι ώστε ο άνθρωπος που θα καθίσει στον ασπρόμαυρο πάγκο, να έχει μια βάση δεδομένων. Με άλλα λόγια, όταν θα γίνουν οι πρώτες εσωτερικές συζητήσεις ανάμεσα στους ανθρώπους της διοίκησης του ΠΑΟΚ και τον νέο τεχνικό, είναι διαφορετικό να ειπωθεί το "πάμε να βρούμε παίκτες" και διαφορετικό το να ειπωθεί "σε κάθε θέση έχουν ήδη ξεχωρίσει κάποιες περιπτώσεις" σε για μερικές από αυτές να έχει γίνει και περαιτέρω συζήτηση.

Είναι δεδομένο ότι το θέμα του προπονητή είναι το σημαντικότερο, αλλά αυτό δε σημαίνει οτι όλα τα άλλα θα μείνουν πίσω. Όσα ονόματα και αν προκύψουν αυτό το διάστημα, θα είναι ονόματα παικτών για τους οποίους ο ΠΑΟΚ θα κάνει ένα πρώτο βήμα για να δει αν είναι και εκείνοι διατεθειμένοι να το κάνουν. Το επόμενο βήμα από τη πλευρά του ΠΑΟΚ θα γίνει με τον προπονητή που θα έχει τα ινία της ομάδας για την επόμενη σεζόν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK