Ο μεγάλος αντίπαλος του Ίβιτς

Σε Λεωφόρο (απόψε) και Τούμπα (την Πέμπτη) ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει Παναθηναϊκό και Σλόβαν Λίμπερες αντίστοιχα και ο Βλάνταν Ίβιτς θα δει κατάματα την κατάσταση που έχει δημιουργήσει και, ασχέτως αν ξεκίνησε ή όχι από εκείνον, είναι αυτός που την... φούντωσε. Γράφει ο Αντώνης Τσακαλέας.

Ο μεγάλος αντίπαλος του Ίβιτς
ivic ACTIONIMAGES

Τώρα που η σκόνη έχει καθίσει, και ο καθένας προσπαθεί να φτάσει σε ένα συμπέρασμα με βάση όλα όσα έχει γνωστοποιήσει η κάθε εμπλεκόμενη πλευρά μετά από ένα “άκρως τρελός κι' ασπρόμαυρο” δεκαήμερο, το σίγουρο είναι ένα. Πως το κακό, τελικά, έγινε, από την αδυναμία του Βλάνταν Ίβιτς, και την συνεργατών του, να διαχειριστούν την ανατροπή που έκανε ο Ατρόμητος το βράδυ της Δευτέρας. Και αυτή η...άτιμη συνέντευξη Τύπου, μπορεί στο τέλος να αποδειχθεί η αρχή του τέλους για τον Ίβιτς, αλλά το κακό της δεν σταματά εκεί.

Όχι “εκείνος είπε στον συνεργάτη μου”, όχι “τα είπε πριν το ματς με την Φιορεντίνα”, όχι “τα είπε μετά το ματς με την Φιορεντίνα”, όχι “δεν είπε αυτό αλλά εκείνο και το άλλο”. Μ' αυτά και μ' εκείνα, ο ΠΑΟΚ έγινε αυτό που τόσα χρόνια πολεμάει. Ραδιοφωνικό “καφενείο”. Όπως οι εκπομπές που ο παραγωγός και οι ακροατές που συμμετέχουν ζουν και αναπνέουν με το “έμαθα”, “μου είπανε”, “έχω ένα φίλο μου που ξέρει” και... χ#σ' τα και φασκέλωσ' τα, που έλεγε και η συγχωρημένη η θεία μου (με το συμπάθιο).

Από την ήττα από τον Πανιώνιο και μετά, ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στον μικρόκοσμό του και περίμενε καρτερικά να ξεκινήσουν και πάλι οι αγωνιστικές του υποχρεώσεις για να έρθει πάλι στο προσκήνιο η μπάλα. Το τι γίνεται εντός αγωνιστικού χώρου. Να δούμε αν μπορεί να λύσει το θέμα του σκοραρίσματος, να δούμε αν ο άστοχος Τζάλμα έχει κάτι να δώσει, να δούμε αν ο ξεχασμένος Πέλκας μπορεί να δώσει κάτι, αν δούμε αν”υπάρχει” φέτος Κλάους. Και τώρα, μετά από τρία παιχνίδια, ανάθεμα αν έχει ενδιαφερθεί κανένας φίλος της ομάδας ποιοι θα παίξουν στη Λεωφόρο.

Η όποια δυσπιστία υπήρχε στους φίλους του ΠΑΟΚ μετατράπηκε αρχικά σε έκσταση με τη νίκη στην Φλωρεντίνα, ικανοποίηση από το πρώτο ημίχρονο με τον Ατρόμητο, απογοήτευση για την κατάρρευση μετά την αποβολή και... κουλουβάχατα μετά την συνέντευξη Τύπου της περασμένης Δευτέρας. Φτάσαμε να περιμένουμε όλοι το ματς με τα Τρίκαλα για την συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του και για τίποτε άλλο. Οι οπαδοί που πήγαν στην προπόνηση του Σαββάτου έχοντας ως πρώτη κουβέντα το “ρε 'σεις, πως τα έχετε κάνει έτσι;”

Και μετά από όλα αυτά, υπάρχει και ματς σήμερα, αυτό που θα παιχτεί εντός των τεσσάρων γραμμών του αγωνιστικού χώρου. Εκεί που ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίζει “τον Μπεργκ και την παρέα του”, με τον Σουηδό να έχει διψήφιο αριθμό τερμάτων εναντίον του Παναθηναϊκού και είμαι περίεργος να δω το τρόπο που θα τον αντιμετωπίσει το φετινό αμυντικό δίδυμο του Δικεφάλου του βορρά. Πριν απο δέκα μέρες, στο “βαρύ πυροβολικό” της Φιορεντίνα, τον Μπαμπακάρ, έβγαινε πάνω του ο Κρέσπο. Γρήγορος στα πόδια, “κοντρολαρισμένος” αμυντικός, αλλά δεν έβγαζε νόημα το να υπάρχει ο (beastόπως τον είχε αποκαλέσει ο Γιώργος Σαββίδης) Βαρέλα και να μη πηγαίνει να τον έχει από κοντά.

Στα παιχνίδια με Φιορεντίνα και Ατρόμητο, σε δυο εντελώς διαφορετικά αγωνιστικά σκηνικά, ο ΠΑΟΚ έβγαλε έξι γκολ, αλλά δέχθηκε και ισάριθμα τέρματα, πάλι σε δυο εντελώς διαφορετικά σκηνικά. Όπως πολλές φορές, ο ΠΑΟΚ έχει στο παρελθόν χάσει την ηρεμία του σε εντός έδρας παιχνίδια λόγω της πιεστικής Τούμπας που δυσανασχετεί αντί να στηρίζει αν το παιχνίδι δεν πάει καλά, ο ΠΑΟΚ καλείται να βρει ακόμα και αυτόν τον...”σύμμαχο”. Την Λεωφόρο, που, έτσι όπως έχει γίνει η κατάσταση, μοιάζει περισσότερο έτοιμη να δυσανασχετήσει από το να στηρίξει. Όλα αυτά, παίζουν το ρόλο τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Οιωνός διπλού για τον ΠΑΟΚ στην Λεωφόρο
Ποιος "κάρφωσε" τον Τζαβέλλα στον Ίβιτς!

News 24/7

24MEDIA NETWORK