Οι "καμπάνες" ήχησαν μέχρι την Τούμπα

Ο Αντώνης Τσακαλέας γράφει για την τιμωρία σε ΑΕΚ και Ατρόμητο που μπορεί να λειτουργήσουν ως... τροχιοδεικτικό για την έφεση του ΠΑΟΚ και για όσα περιμένει ο "Δικέφαλος".

Οι "καμπάνες" ήχησαν μέχρι την Τούμπα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Οι "καμπάνες" που χτύπησαν για την ΑΕΚ και τον Ατρόμητο την Δευτέρα (4/4) ακούστηκαν ως την Θεσσαλονίκη. Μπορεί οι υποθέσεις (αυτή του αγώνα της Ένωσης στο Περιστέρι και αυτή του Δικεφάλου του Βορρά με τον Ολυμπιακό) να μην σχετίζονται, αλλά μπορούν να λειτουργήσουν ως... τροχιοδεικτικό. Οι ασπρόμαυροι έχουν προετοιμαστεί για την έφεση που θα εκδικαστεί την Τετάρτη, και θα προσπαθήσουν να πάρουν πίσω δυο από τους πέντε βαθμούς που αφαιρέθηκαν.

Με οδηγό το 2012 και το 2015

Ο ΠΑΟΚ πηγαίνει σε αυτή την έφεση έχοντας στα χέρια του τις αποφάσεις που εκδόθηκαν για τα δυο τελευταία παιχνίδια στα οποία έγιναν εκτεταμένα επεισόδια που είχαν σαν αποτέλεσμα την διακοπή αγώνα. Αυτά είναι το Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός το 2012 και το ΑΕΚ – Ολυμπιακός το 2015. Παράλληλα, θα πρέπει να θυμίσουμε ότι ο ΠΑΟΚ έχει κινηθεί νομικά εναντίον όλων των εμπλεκόμενων πλευρών στον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό, αναζητώντας τυχών ευθύνες για τα επεισόδια που έγιναν.

Αν αφήσουμε τις νομικές διατυπώσεις στην άκρη, αυτό που προσπάθησε από τη πρώτη στιγμή να αποδείξει ο ΠΑΟΚ ως ΠΑΕ είναι πως από την πλευρά της έκανε ο,τι ήταν δυνατόν να γίνει προκειμένου ο αγώνας να συνεχιστεί και να τελειώσει, "δείχνοντας" ως υπαίτιους της μη ολοκλήρωσης του αγώνα όλες τις υπόλοιπες πλευρές.

Το τελευταίο διάστημα, οι τακτικοί δικαστές δεν αστειεύονται. Κινούνται σύμφωνα με το γράμμα του νόμου, σε μια προσπάθεια να κλείσουν κάθε είδους... "παράθυρο" που υπήρχε και η κάθε ΠΑΕ άλλοτε το χρησιμοποιούσε και μιλούσε για "νομική νίκη" και άλλοτε "έβραζε" όταν έβλεπε μια αντίπαλη ΠΑΕ να περνάει μέσα από αυτό. Καθόλου περίεργο. Αν μια μέρα αποφασίσει κάποιος να γράψει βιβλίο με όλα όσα έχουν ακουστεί ως δικαιολογίες σε εκδικάσεις υποθέσεων στον αθλητικό δικαστή αλλά και στα πειθαρχικά όργανα, εγώ βάζω τώρα το χέρι στη τσέπη και προπληρώνω για να δώσω κίνητρο στον επίδοξο συγγραφέα.

Κρατά... μικρό καλάθι

Ποια είναι η ουσία; Ο ΠΑΟΚ ούτως ή άλλως θα πάει με.... μικρό καλάθι την Τετάρτη και θα περιμένει μέχρι την Παρασκευή την απόφαση για την έφεση. Τότε θα ξέρει αν θα πάει στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό με 39 ή με 41 βαθμούς. Αλλά, και πόσο ρόλο παίζει αυτό; Παίζει, διότι με το +2, ο ΠΑΟΚ "κόβει τον βήχα" στον Αστέρα Τρίπολης. Όλα αυτά με δεδομένο πως ο Δικέφαλος του Βορρά θα επιβληθεί του Λεβαδειακού, ο Πλατανιάς θα κερδίσει στα Γιάννενα και ο Αστέρας Τρίπολης τον Παναθηναϊκό. Η συζήτηση μπορεί να συνεχιστεί και η βαλίτσα των σεναρίων να πάει μακριά, με τον ΠΑΟΚ να παίζει στη Κρήτη και να κινδυνεύει να μείνει ακόμα και έβδομος αν χάσει και τον περάσουν Πλατανιάς και Αστέρας Τρίπολης, κάτι που θα σημαίνει πως ακόμα και αν μια από τις ομάδες της πεντάδας δεν εξασφαλίσει άδεια, θα μείνει εκτός πλέι οφ.

Στο κάτω – κάτω της γραφής, ο ΠΑΟΚ... κοιμάται όπως ακριβώς έστρωσε. Και τέτοιες στιγμές, αρχίζουν όλα τα "αν". Αρχίζεις και σκέφτεται τους βαθμούς που χάθηκαν κατά τη διάρκεια της σεζόν. Το γκολ του Μπαρτολίνι στο Καυταντζόγλειο, το ακυρωθέν γκολ του Μπερμπάτοφ στην Λιβαδειά, το γκολ του Σολτάνι στην Ξάνθη. Βέβαια, κανονικά θα πρέπει να έρθουν και όλα τα υπόλοιπα, δηλαδή οι αντίστοιχοι βαθμοί που ήρθαν. Εξ' αρχής είπα, πως σε τέτοιες περιπτώσεις, η βαλίτσα μπορεί να πάει μακριά, προς όποια κατεύθυνση θέλει να τη πάει... αυτός που την έχει.

Ο λόγος που γίνονται όλες αυτές οι συζητήσεις, είναι ένας. Η έλλειψη σταθερότητας του ΠΑΟΚ, η οποία οφείλεται σε πολλούς λόγους που τους έχουμε συζητήσει πολλάκις. Και κάτι τελευταίο, και αγωνιστικό. Το βράδυ της Κυριακής καταπιάστηκα με τις επιστροφές που περιμένει πως και πως ο Ίβιτς. Ο λόγος για τους Μακ, Ροντρίγκες και Τσίμιροτ. Στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό επιστρέφουν όλοι, καθώς χθες ο Τσίμιροτ προπονήθηκε σε φουλ ρυθμούς. Την κατάλληλη στιγμή. Την επιστροφή του Χατζηισαΐα την είχα βάλει στην "δεύτερη σειρά" ως εναλλακτική. Με τον Βίτορ να κάνει το χειρότερό του παιχνίδι με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, βάλτε και τον κεντρικό αμυντικό στους παίκτες που επιστρέφουν "την κατάλληλη στιγμή".

News 24/7

24MEDIA NETWORK