Περί επιθετικού ο λόγος

Ο Αντώνης Τσακαλέας ανοίγει τον φάκελο "επιθετικός" στον ΠΑΟΚ και αναλύει τι θα γίνει με την περίπτωση του Αθανασιάδη σε περίπτωση που ο "Δικέφαλος" τα... σκάσει για στράικερ.

Περί επιθετικού ο λόγος
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Με εξαίρεση τη θέση του κεντρικού αμυντικού, ο ΠΑΟΚ έχει καλύψει τις ανάγκες σε θέσεις στις οποίες είχε ήδη προαποφασιστεί ενίσχυση με βάση την αξιολόγηση του ρόστερ. Το τελευταίο διάστημα, έχουν έρθει στο προσκήνιο οι συζητήσεις που αφορούν την κορυφή της επίθεσης. Ο Δικέφαλος του Βορρά ψάχνει επιθετικό. Ωραία μέχρι εδώ. Αναμενόμενο και λογικό.

Η συζήτηση όμως έχει να κάνει με το τι επιθετικό ψάχνει. Και δεν αναφέρομαι στο αγωνιστικό του προφίλ, αλλά στο... οικονομικό προφίλ. Διότι είναι εντελώς διαφορετικό αν αναζητά παίκτη να πλαισιώσει τον Στέφανο Αθανασιάδη, και μαζί με τον Ευθύμη Κουλούρη να συνθέσουν την τριάδα που θα επωμιστεί το βάρος μιας γεμάτης και απαιτητικής σεζόν, και διαφορετικό αν ψάχνει έναν βασικό επιθετικό, έναν παίκτη για τον οποίο θα "σπάσει ο κουμπαράς" του Ιβάν Σαββίδη.

"ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΩ ΡΑΦΙ"

Στην υπόθεση τερματοφύλακα, Μίχελ και Ίβιτς δεν είχαν κανένα πρόβλημα να πουν δημοσίως ότι ψάχνουν να φέρουν έναν κίπερ που θα είναι ο "Νο1", κάποιον καλύτερο του Γλύκου. Στην υπόθεση επιθετικού, αυτό που ειπώθηκε ήταν πως θα αναζητηθεί ένας παίκτης να τον πλαισιώσει, αλλά το τελευταίο διάστημα, υπάρχουν πληροφορίες που θέλουν τους ασπρόμαυρους να σκέφτονται την απόκτηση ενός επιθετικού "από το πάνω ράφι". Κάτι τέτοιο, σε επίπεδο ονόματος, έγινε πέρυσι, με τον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ. Και έγινε σε λάθος χρόνο (στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου) χωρίς συνεννόηση με τον προπονητή (κάτι που έφερε σύγχυση διότι ο Τούντορ όχι μόνο δεν ήταν ζεστός, αλλά το έδειξε κιόλας) με αποτέλεσμα, σε συνδυασμό με την μικρή προσφορά του Βούλγαρου, να καταλήξει σε ένα πανάκριβο φιάσκο.

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ

Εφόσον ο ΠΑΟΚ στοχεύσει να "τα σκάσει" για επιθετικό, με δεδομένα τα αγωνιστικά πλάνα του Ίβιτς, μοιραία ανοίγει η κουβέντα για τον ρόλο του Αθανασιάδη. Για μια ομάδα που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό, το ιδανικό είναι να καταφέρει να έχει στον πάγκο της παίκτες που θεωρούνται και έχουν αποδείξει ότι είναι βασικοί. Για τον ΠΑΟΚ θα είναι μεγάλη ευτυχία να διαθέτει στον πάγκο έναν παίκτη που έχει μονίμως διψήφιο αριθμό τερμάτων σε κάθε σεζόν, και αντ' αυτού να ξεκινά ως βασικός μια σημαντική οικονομική και αγωνιστική επένδυση.

Στη περίπτωση του ΠΑΟΚ και του Αθανασιάδη, αυτό θέλει κουβέντα. Απαιτεί κουβέντα. Εσωτερική. Για την κατανομή ρόλων. Και αυτό θα πρέπει να γίνει σύντομα για να μην προκύψουν παρεξηγήσεις και προβλήματα αργότερα. Διότι αν προκύψουν προβλήματα αργότερα, και δεν υπάρχει χρόνος να διορθωθούν, αυτό θα "τρώει" όλη την ομάδα.

Είναι διατεθειμένος ο Αθανασιάδης να λογίζεται ως ο δεύτερος επιθετικός; Είναι διατεθειμένος ο ΠΑΟΚ να του το ζητήσει; Μπορεί ο ΠΑΟΚ να ανεβάσει το επίπεδο του ρόστερ του μέσα από τέτοιες κινήσεις; Το φετινό καλοκαίρι μοιάζει ιδανικό για να δοθούν τέτοιες απαντήσεις. Ο Ιβάν Σαββίδης δείχνει διατεθειμένος να βοηθήσει όσο μπορεί την ομάδα προκειμένου αυτή να εξαντλήσει τις όποιες πιθανότητες υπάρχουν προκειμένου ο Δικέφαλος του Βορρά να φτάσει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Δύσκολο; Ναι, πάρα πολύ. Ακατόρθωτο; Αναλόγως το πόσο προσπάθησες αλλά και το τρόπο με τον οποίο προσπάθησες.

News 24/7

24MEDIA NETWORK