Πώς να σε πείσει ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου...

Ο... άκλαυτος και αδιάβαστος ΠΑΟΚ που άφησε με την απορία εκείνους που περίμεναν να κάνει κάτι στο ματς με την ΑΕΚ, η... ήττα σε 90 λεπτά με παίκτη παραπάνω, ο Λουτσέσκου που δεν είναι πλέον το "εύκολο θύμα" και η αναπόφευκτη μουρμούρα. Ο Αντώνης Τσακαλέας τα βάζει κάτω και μοιράζει... ευθύνες.

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο ΠΑΟΚ βρήκε ακόμα έναν τρόπο να χάσει σε ντέρμπι. Προσέθεσε άλλο ένα... κατόρθωμα στο ενεργητικό του κι εξακολουθεί να μην πείθει κανέναν γι' αυτό που διαλαλούν οι άνθρωποί του, επιθυμούν οι φίλαθλοι του, αυτό για τον οποίο (ξανα)ξηλώθηκε η τσέπη του Ιβάν Σαββίδη. Ο "Δικέφαλος" απογοητεύει και δίνει συνέχεια σ' ένα απίστευτο σερί που έχει εδώ και σχεδόν δυο χρόνια...

ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΡΙΑ

Από τους μεσοεπιθετικούς που έπαιξαν στην αναμέτρηση του ΟΑΚΑ, οι φίλοι του ΠΑΟΚ περίμεναν με ανυπομονησία και οι ουδέτεροι περίμεναν με... απορία για το αν θα βρεθεί εκείνος που να βγάλει την κάθετη πάσα. Αν θα έχει κάποιος τα κλειδιά του... πούλμαν της ΑΕΚ.

Η Ένωση έκανε το απολύτως λογικό με βάση το προβάδισμα που απέκτησε και τις ανάσες που δεν είχε λόγω της απαιτητικής αναμέτρησης της περασμένης Πέμπτης. Και κανείς από τους παίκτες του Λουτσέσκου μπόρεσε να τη βρει.

Μια και μόνο φορά έγινε σωστή προσπάθεια τροφοδοσίας του Πρίγιοβιτς. Θα μου πείτε, μια φορά έγινε προσπάθεια τροφοδοσίας και του Λιβάγια. Μα, αυτές οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά.

Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

Η ΑΕΚ, λόγω της αποβολής του Αραούχο, οπισθοχώρησε νωρίς και ο ΠΑΟΚ δε έκανε τίποτα για να τη βγάλει από το καβούκι της. Να δεχθώ ότι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, έψαξε την κάθετη πάσα. Δε τη βρήκε. Έψαξε το παιχνίδι από τ' άκρα. Δεν του βγήκε.

Η τρίτη λύση θα ήταν ν' αναγκάσει την ΑΕΚ ν' ανέβει στο γήπεδο. Ούτε αυτό το κατάφερε. Ουσιαστικά ο ΠΑΟΚ έκανε το... 0/3 στην προσέγγιση του αγώνα και διαχείρισης των καταστάσεων.

ΗΤΤΑ ΣΕ 90ΛΕΠΤΟ ΜΕ ΠΑΙΚΤΗ ΠΑΡΑΠΑΝΩ

Ο ΠΑΟΚ έχει μετρήσει σχεδόν 90 λεπτά με παίκτη παραπάνω στο πρωτάθλημα. Τι έχει καταγράψει; Ενα γκολ κατά και κανένα υπέρ. Η συγκεκριμένη διαπίστωση πηγαίνει και στη διαχείριση των αγώνων και στην αδυναμία του ΠΑΟΚ να τα καταφέρει στις κλειστές άμυνες. Τη στιγμή που διαθέτει παίκτες - ονόματα, παίκτες με βαριά συμβόλαια, που έχουν κι αυτοί μερίδιο. Δεν βγαίνουν από το "κάδρο" στο οποίο βρίσκεται ο Ράζβαν Λουτσέσκου.

ΕΥΚΟΛΟ ΘΥΜΑ ΟΧΙ, ΕΥΘΥΝΕΣ ΝΑΙ

Κάποιος μπορεί να πει πως ο Ράζβαν Λουτσέσκου είναι το "εύκολο θύμα" στη κριτική, όπως σε τόσες και σε τόσες περιπτώσεις. Όμως τα δείγματα γραφής αυξάνονται αντί να μειώνονται. Ο ΠΑΟΚ για δεύτερο διαδοχικό εκτός έδρας ντέρμπι δεν έβγαλε πείσμα, δεν είχε μάτια με σπίθα, δεν είχε νεύρο. Δεν... γενικά.

Το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό, όσο απλοϊκό κι αν φαίνεται, είναι το να κλειστούν όλοι στ' αποδυτήρια και να βγουν, αφού λύσουν τα ζητήματα που καταγράφονται στα εκτός έδρας παιχνίδια. Δεν μου έρχεται κάτι άλλο στο μυαλό, ειδικά μετά τα όσα είπε ο Ράζβαν Λουτσέσκου μέσα από τα οποία έδωσε την αίσθηση πως νιώθει ότι οι ποδοσφαιριστές του, κατά το κοινώς λεγόμενο, δεν "το έχουν" στα εκτός έδρας παιχνίδια.

ΑΚΛΑΥΤΟΣ...

Ο ΠΑΟΚ έκανε ένα βήμα πίσω σε σχέση με την εικόνα του στο "Γ. Καραϊσκάκης". Εκεί... κάτι έδειξε. Μπορεί κάποιος ακόμα - ακόμα να πει πως στον Πειραιά έπεσε μαχόμενος. Στο ΟΑΚΑ πήγε αδιάβαστος, άκλαυτος.

ΔΙΑΚΟΠΗ ΙΣΟΝ... ΜΟΥΡΜΟΥΡΑ

Κάτι τελευταίο. Μπορεί να είναι και σύμπτωση, αλλά έχει επαναληφθεί τόσες φορές που αξίζει να καταγραφεί. Είναι κάτι που, με ένα... μαγικό τρόπο, έχει καταγραφεί εδώ και σχεδόν δυο χρόνια. Πριν από κάθε διακοπή του πρωταθλήματος, ο ΠΑΟΚ πηγαίνει σε αυτή με ανεπιτυχές αποτέλεσμα. Σε ένα διάστημα στο οποίο οι ομάδες παίρνουν ανάσες, ηρεμούν και βάζουν τα πράγματα κάτω, ο ΠΑΟΚ πηγαίνει συνεχώς προβληματισμένος, συνεχώς με μουρμούρα. Και ποτέ η μουρμούρα δεν είναι καλός σύμβουλος.

News 24/7

24MEDIA NETWORK