Θλιμμένοι στη γιορτή τους

Ο Αντώνης Τσακαλέας γράφει για τα όσα είδε στο φιλικό του ΠΑΟΚ κόντρα στην Δόξα Δράμας.

Θλιμμένοι στη γιορτή τους

Καλοί οι παραδοσιακοί χοροί, οι βραβεύσεις για Κορακάκη και Δουβαλίδη, οι περίπου 6000 φίλαθλοι που βρέθηκαν στο γήπεδο της Δράμας για να δουν την αγαπημένη τους Δόξα που παλεύει να βρει το δρόμο προς τις μεγαλύτερες κατηγορίες, αλλά ο ΠΑΟΚ, τι ακριβώς πήγε να κάνει εκεί;

Ακόμα και να μπω στη διαδικασία το στρογγυλέψω, να το ντύσω με ωραίες λέξεις, να το αιτιολογήσω, ο ΠΑΟΚ το βράδυ του Σαββάτου πήγε στη Δράμα για να πάει. Κανονικά, στο φινάλε του αγώνα, οι άνθρωποι της Δόξας έπρεπε να πουν πως αντί για τους Λοκομόντο που έχουν καλέσει στην εκδήλωση της Δευτέρας (5/9) θα έρθει ο Γιάννης Αγγελάκας για να τραγουδήσει "δε θέλουμε θλιμμένους στη γιορτή μας".

ΕΣΤΕΙΛΕ ΟΠΟΙΟΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕ

Κατά πρώτον, ας τα βάλουμε κάτω όλα για να δούμε για ποιο λόγο ταξίδεψε στη Δράμα αυτό το "κάτι από" ΠΑΟΚ. Οι δυο ασπρόμαυροι, Δόξα Δράμας και ΠΑΟΚ, είχαν δώσει τα χέρια εδώ και σχεδόν δυο μήνες για φιλικό το πρώτο Σαββατοκύριακο του Σεπτέμβρη, ενόψει της έναρξης της σεζόν στην τρίτη εθνική κατηγορία και με δεδομένη τη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω εθνικών ομάδων.

Όλα καλά μέχρι εδώ. Και οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ αλλά και της Δόξας γνώριζαν πως από τον ΠΑΟΚ θα απουσίαζαν οι διεθνείς, αλλά και πάλι ο ΠΑΟΚ δε θα έχανε την αίγλη του. Θα πήγαινε στη Δράμα ως "gueststar" προκειμένου να μαγνητίσει τους φιλάθλους, έτσι ώστε η γιορτή της Δόξας να γίνει όσο πιο εμπορική γίνεται, και παράλληλα για τους παίκτες του ΠΑΟΚ θα ήταν μια καλή προπόνηση ανάμεσα στα παιχνίδια της δεύτερης και της τρίτης αγωνιστικής. Ωραία μέχρι εδώ; Ωραία...

Έλα όμως που το πρωτάθλημα δεν ξεκίνησε, και ο ΠΑΟΚ έχει μπει σε μια παρατεταμένη διαδικασία "προετοιμασίας", η οποία είναι γεμάτη από αστάθμητους παράγοντες. Ο Βλάνταν Ίβιτς θέλει δικαιολογημένα να κρατήσει σε εγρήγορση τους παίκτες του, έτσι ώστε να φτάσουν οι μέρες για τις νέες επίσημες υποχρεώσεις. Και κάπου εδώ μπαίνει η συζήτηση για το τρόπο με τον οποίο θα γίνει αυτό. Οι συγκεντρώσεις των εθνικών ομάδων δεν διέκοψαν το πρωτάθλημα, όπως είχε υπολογιστεί, αλλά διέκοψαν μια περίοδο προετοιμασίας.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε σε μια διαδικασία να ψάξει φιλικά που θα έχουν "ζουμί". Με τον ΠΑΟΚ να έχει περίπου 15 διεθνείς σε κάθε κλιμάκιο εθνικών ομάδων, μπαίνει σε μια εβδομάδα που θα ήταν η τελευταία πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος. Όλοι είχαν καταλάβει πως θα έπρεπε να γυρίσει ο κόσμος ανάποδα για να μη ξεκινήσει το πρωτάθλημα στις 10 Σεπτεμβρίου. Και ενώ το φιλικό με τη Δόξα Δράμας είχε κλειστεί στις 3/9 ως "φιλικό αντί προπόνησης για τους παραμένοντες" όταν είχε οριστικοποιηθεί η συμφωνία, ο ΠΑΟΚ μπήκε σε διαδικασία αναζήτησης "κανονικού φιλικού για τους παραμένοντες".

Έτσι, ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να ισορροπήσει σε δυο βάρκες. Και να μην ακυρώσει το φιλικό με την Δόξα τη τελευταία στιγμή, αλλά και να κάνει ένα "κανονικό" φιλικό. Ο ΠΑΟΚ, λοιπόν, έβαλε πάνω από όλα το καλό της επαγγελματικής ομάδας, η οποία αντιμετώπισε εκτός έδρας την Βέροια την Πέμπτη, και το Σάββατο έστειλε... όποιον περίσσευε.

ΔΕΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΗΚΕ

Ακόμα και επικοινωνιακά, ο ΠΑΟΚ δεν φρόντισε να προστατευτεί. Το να βρίσκονται στον πάγκο οι συνεργάτες του Βλάνταν Ίβιτς αλλά όχι ο ίδιος, και να κοουτσάρουν παίκτες της Κ20, με τον προπονητή της ομάδας, Πάμπλο Γκαρσία να βλέπει το ματς από την κερκίδα λες και κάνει προπόνηση για το πως θα είναι να βλέπει ματς αν αποβληθεί από τον πάγκο, ε, είναι κάπως. Δεν αρμόζει στον ΠΑΟΚ αυτή η ανοργανοσιά.

Και στο κάτω - κάτω της γραφής, κατανοώ πως ο ΠΑΟΚ δεν ανακοίνωσε αποστολή με την Κ20 για να μη "χαλάσει" την γιορτή της Δόξας και πως γνωστοποίησε πως θα παίξει ο Μάμε Τιάμ για να "έχει" και κάτι το ματς του Σαββάτου, αλλά δε θα έπρεπε να φτάσει στο σημείο να απουσιάζει ο Ίβιτς και να μην υπάρχει κανείς "επίσημος" στην κερκίδα μαζί με τους ανθρώπους της Δόξας και τους Κορακάκη και Δουβαλίδη. Να, εδώ κολλάει το περιβόητο "ΠΑΟΚ είσαι...".

Ε, ναι, ΠΑΟΚ είσαι. Και στο... ακόμα πιο κάτω - κάτω της γραφής, στο πρώτο ημίχρονο που βγήκε χωρίς αλλαγές να το παιχνίδι έμοιαζε με "κανονικό αγώνα", πριν αρχίσουν οι αλλαγές να πέφτουν σα βροχή, ο ΠΑΟΚ χάνει με 1-0 με γκολ που δέχθηκε στο 40'. Στο πρώτο 45λεπτο, ο ΠΑΟΚ έκανε κάποιες φάσεις, κέρδισε κόρνερ, απείλησε. Στο δεύτερο ημίχρονο, μια και αρχίζει και φαίνεται πως οι γηπεδούχοι είναι ομάδα και οι φιλοξενούμενοι κάτι σαν ομάδα, θα μπορούσε να βρεθεί τρόπος να μη πάει το σκορ στο 4-0. ΠΑΟΚ είσαι...

Σε αυτό λοιπόν το φιλικό, έπαιξε για 55 λεπτά και ο Μάμε Τιάμ. Το μόνο που μπορεί να μείνει είναι πως αγωνίστηκε για 55 λεπτά. Αυτό. Τι άλλο; Παίκτης που αποκτήθηκε τη τελευταία μέρα των καλοκαιριών μεταγραφών, έπαιξε σε φιλικό τρεις μέρες μετά την υπογραφή συμβολαίων. Ανέτοιμος για επίσημο 90λεπτο είναι. Λογικό και αναμενόμενο.

Δεν είναι όμως και στο άλλο άκρο και το έδειξε με το χρόνο συμμετοχής που πήρε. Αν τα εργομετρικά της Πέμπτης έδειχναν κάτι άλλο, θα ξημεροβραδιαζόταν στη Νέα Μεσημβρία, πότε με τον Δανίηλίδη και πότε με τον Μιλκάνοβιτς, τους δυο γυμναστές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η Δόξα Δράμας διέλυσε τον ΠΑΟΚ

News 24/7

24MEDIA NETWORK