Τι έχουν τα έρμα και... αστοχούν

Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στις γνώριμές του εμφανίσεις. Παρουσίασε τα όσα θετικά στοιχεία έχει δείξει και μαζί όλες του τις αδυναμίες. Και μέσα σε όλα το έκανε αυτό αφού δέχθηκε γκολ, με αποτέλεσμα η αστοχία του σε συνδυασμό με την συνεχιζόμενη αδυναμία του να δημιουργήσει από τον άξονα έφερε την ήττα που τον βάζει από τις αρχές Νοέμβρη σε... νοοτροπία πλέι οφ.

Τι έχουν τα έρμα και... αστοχούν
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τι παραπάνω έκανε ο ΠΑΟΚ από τα δυο τελευταία του παιχνίδια, με ΑΕΚ και Καραμπάκ;Άρχισε πάλι να δημιουργεί φάσεις και τελικές προσπάθειες. Ωραία. Από που τις δημιούργησε; Από τον άξονα;Όχι. Αν το είχε κάνει αυτό, θα μιλούσαμε για βήμα προόδου. Έκανε φάσεις από τα άκρα και έψαχνε το γκολ "α λα στημένες φάσεις", για να το πω κάπως αδόκιμα.

Γέμισμα από τα άκρα, είτε παράλληλα είτε λίγο πιο μπροστά από την μεγάλη περιοχή, με παίκτες στα δυο δοκάρια αλλά και ανάμεσά τους, έτσι ώστε ή να γίνει η κεφαλιά - τελείωμα στο πρώτο δοκάρι, είτε η μπάλα (εφόσον το γέμισμα είναι καλό) να πάει στην καρδιά της άμυναςείτε στο δεύτερο δοκάρι για να γίνει κάποια κεφαλιά παράλληληστην εστία και βρεθεί κάποιος να το "μπουμπουνήσει".

ΑΝΑΠΥΤΗΞΗ... ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

Δυο φορές ο Περέιρα, και από μια οι Μάτος και Κουλούρης έχασαν σημαντικές ευκαιρίες, που όλες, μα όλες ήρθαν από τα άκρα. Ο άξονας του ΠΑΟΚ παραμένει ανενεργός. Και όσο είναι ανενεργός ο άξονας, οι ομάδες που τον αντιμετωπίζουν τον περιμένουν με δυο παίκτες στα δυο άκρα και τους κεντρικούς τους αμυντικούς να γεμίζουν τους όποιους χώρους υπάρχουν στην μεγάλη περιοχή. Τι, έχουν, λοιπόν τα έρμα και... αστοχούν;

Έχουν ανάπτυξη "περιορισμένης ευθύνης". Ο Βλάνταν Ίβιτς έχει...δοκιμάσει τα πάντα και δεν γίνεται τίποτα. Όχι με ένα εξάρι και δυο οκτάρια, όχι με δυο εξάρια και ένα δεκάρι, όχι με τον Τσίμιροτ εξάρι και τον Σάχοφ οκτάρι, όχι με τον Τσίμιροτ οκτάρι και τον Μπίσεσβαρ δεκάρι. Ο ΠΑΟΚ δεν... Παίκτες που στον... μαγικό κόσμο της προετοιμασίας έδειξαν να έχουν ποδοσφαιρικό μυαλό, δεν δείχνουν ικανοί να το βγάλουν σε συνθήκες "κανονικού ποδοσφαίρου".

Και μοιραία το βάρος πέφτει στους ακραίους, με τον Μάτος να προσπαθεί να ανεβοκατεβαίνει γεμίζοντας στη μεγάλη περιοχή, και τους Ροντρίγκες και Λέοβατς να έχουν σωστές συνεργασίες και να αποδίδουν πολλά περισσότερα από την πλευρά τους από τη στιγμή που ο Μάτος δυσκολεύεται να "τα βρει" με τον Μυστακίδη.

ΤΟΝ ΙΒΙΤΣ ΤΟΝ "ΚΡΕΜΑΝΕ" ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ

Ο ΠΑΟΚ μοιάζει να έχει "βαλτώσει". Σα να έχει ξεμείνει από ιδέες ο Ίβιτς, που δείχνει να το έχει ψάξει όσο μπορεί και να φέρει ευθύνη στο "διάβασμα" όχι του κάθε ματς ή του αντιπάλου, αλλά των παικτών που αποκτήθηκαν. Οι Σάχοφ και Μπίσεσβαρ κάνουν πολλά λιγότερα από όσα ο Σέρβος τεχνικός περίμενε, και αυτομάτως ο ΠΑΟΚ παίζει με... ένα τρόπο επίθεσης λιγότερο.

Ο ΒΛάνταν Ίβιτς βρίσκεται υπό πίεση. Από το -10 από την κορυφή, από το Ευρωπαϊκό όνειρο που ξεθώριασε, από τις επιλογές του καλοκαιριού που δεν του βγαίνουν για διαφορετικούς λόγους. Και όλα αυτά στις αρχές Νοεμβρίου.Αυτή τη στιγμή δοκιμάζονται οι αντοχές του, και φυσικά οι αντοχές του οργανισμού του ΠΑΟΚ, που πάντα τέτοια εποχή αρχίζει και "σπάει".

Και αυτή είναι η ο πιο κρίσιμη εποχή. Λίγο πριν την μεταγραφική κουβέντα. Θα κουράσω αν θυμίσω ότι τα δυο προηγούμενα χρόνια οι προκάτοχοι του Ίβιτς στηρίχθηκαν στα λόγια τον Νοέμβριο και τον Ιανουάριο ζητούσανείτε συγκεκριμένους παίκτες είτε ενίσχυση σε συγκεκριμένες θέσεις και τους έγραφαν στα παλιότερα των υποδημάτων τους οι διοικούντες, αν και... τους στήριζαν.

ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ... ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ;

Και κάτι τελευταίο. Καιρό έχει να ακουστεί ο τεχνικός διευθυντής. Πλέον είναι μόνο τεχνικός διευθυντής. Θα μου πείτε "τι να τα κάνω τα λόγια;". Δε πρέπει να υπάρχει μια... γραμμή σύμφωνα με την οποία άπαντες θα κριθούν; Εκτός και αν δεν την θέλουν αυτή τη γραμμή, λες και μιλάμε για το δημόσιο, που ό,τι και να γίνει, τα λεφτά μπαίνουν και δικαιολογίες να φάνε και οι κότες...

News 24/7

24MEDIA NETWORK