Υπάρχει και η ομάδα...

Ο Αντώνης Τσακαλέας, εν μέσω αναβρασμού για τις εξελίξεις που αφορούν στα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου, εστιάζει και στο αγωνιστικό κομμάτι που απασχολεί ουκ ολίγο τον ΠΑΟΚ.

Υπάρχει και η ομάδα...
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Την ώρα που ο Ιβάν Σαββίδης και μαζί του το μεγαλύτερο κομμάτι του οργανισμού του ΠΑΟΚ έχει ρίξει το βάρος σε όλα όσα αφορούν την επόμενη μέρα του ελληνικού ποδοσφαίρου, την ώρα που ο Λούμπος Μίχελ καλείται να "τρέξει" ζητήματα που αφορούν την επόμενη σεζόν, υπάρχει και το αγωνιστικό τμήμα, το οποίο αν δεν αλλάξει η ποινή που επιβλήθηκε στον Δικέφαλο του Βορρά την περασμένη εβδομάδα, ο κόσμος του θα το ξαναδεί στη Τούμπα στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Προσπαθεί να τα αλλάξει όλα ο Ίβιτς

Ο Βλάνταν Ίβιτς παρέλαβε τον ΠΑΟΚ στους 38 βαθμούς, τον πήγε στους 44, αλλά τον είδε να πέφτει στους 39 μετά την αφαίρεση βαθμών και προσπαθεί, με δουλειά στην τακτική και υπομονή στο τομέα της επιστροφής των παικτών που βρίσκονται στη λίστα των απόντων, να προετοιμαστεί, προκειμένου αρχικά να "κλειδώσει" τη παρουσία της ομάδας στα πλέι οφ και στη συνέχεια να δώσει εκεί τη μάχη του να "σώσει" τη σεζόν.

Ο Σέρβος τεχνικός προσπαθεί να αλλάξει σχεδόν τα πάντα. Αν σκεφτεί κανείς πως παρέλαβε μια ομάδα με την ψυχολογία στο ναδίρ μετά από την ντροπιαστική ήττα στην Κομοτηνή από τον Πανθρακικό, μια ομάδα που μέχρι τότε έπαιζε κατά κύριο λόγο με 3-4-3 και ήδη έχει επαναφέρει το 4-3-3 αλλά και μέρος της χαμένης ψυχολογίας, τότε γίνεται αντιληπτό πως η καριέρα του Ίβιτς στον ασπρόμαυρο πάγκο ξεκίνησε με τον ίδιο και την ομάδα να βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο.

Επειδή μπορεί να βιαστεί κανείς και να σκεφτεί πως μετά από την εκτός έδρας ήττα από τον Πανθρακικό "δεν είχε πιο κάτω", μάλλον ξεχνάει το φινάλε της περσινής σεζόν, όταν ο ΠΑΟΚ έχανε το ένα ματς πίσω από το άλλο, μη δείχνοντας ικανός να αναστρέψει την κατάσταση.

Αυτήν την κάτω βόλτα που πήρε πέρυσι τέτοιο καιρό, την πλήρωσε ακριβά. Ξεκίνησε προπονήσεις τέλος Ιουνίου, μπήκε στο γήπεδο για επίσημο παιχνίδι μέσα Ιουλίου. Δεν μπορεί, κάποιον ρόλο έχει παίξει αυτό και στο φαινόμενο των θλάσεων. Μπορεί τον μικρότερο, αλλά ας το έχουν όλοι στο πίσω μέρος του μυαλού τους.

Δεδομένα ψάχνει για προπονητή

Το σίγουρο είναι πως ο ΠΑΟΚ ψάχνει για προπονητή και το σωστό είναι αυτό. Δεν υπάρχει ομάδα στο επίπεδο (αγωνιστικό και οικονομικό) του ΠΑΟΚ που να σκέφτεται με το "έχουμε υπηρεσιακό προπονητή, θα δούμε πώς θα πάει κι αν χρειαστεί θα ψάξουμε προπονητή". Διότι "το διοικείν εστί προβλέπειν".

Ο οποιοσδήποτε στη θέση του Ίβιτς θα ήθελε να κάνει τους επιτελείς του Δικεφάλου του Βορρά να σκεφτούν να του δώσουν τα "κλειδιά" της ομάδας και μετά το καλοκαίρι, μέσα από τη δουλειά του. Άπαντες αναγνωρίζουν τον βαθμό δυσκολίας στο έργο του, που αυξήθηκε μετά από την αφαίρεση βαθμών, αλλά κυρίως τη τιμωρία της έδρας.

Ο ΠΑΟΚ είναι υποχρεωμένος, αν όχι να κλείσει, αλλά να καταλήξει στα βασικά, όσον αφορά τον προπονητή. Προφίλ, αγωνιστικό στιλ, κασέ. Αυτό δεν αποτελεί καμία μομφή προς τον Ίβιτς. αφού είναι δεδομένο πως και ο ίδιος δεν θα το έβλεπε έτσι. Το συμβόλαιο του Σέρβου τεχνικού με τον ΠΑΟΚ, που αφορούσε την παρουσία του στη Κ20, τελείωνε το καλοκαίρι και ο ίδιος ετοιμαζόταν να βάλει πλώρη για πάγκο επαγγελματικής ομάδας. Οι συγκυρίες τον έφεραν νωρίτερα σε έναν τέτοιο, και μάλιστα... ηλεκτρικό πάγκο. Μπορεί να είναι μικρό, αλλά το πρώτο δείγμα γραφής κέρδισε το πρώτο χειροκρότημα της Τούμπας.

Προσοχή στον Πανιώνιο

Στη Νέα Σμύρνη, ο ΠΑΟΚ δίνει αγώνα με άρωμα πλέι οφ. Ο Πανιώνιος θέλει τρεις βαθμούς για να κλειδώσει τη παρουσία του στη πεντάδα και δεν θέλει να ψάχνεται τη τελευταία αγωνιστική με τον Ατρόμητο, ενώ θα έχει πάει και στο ΟΑΚΑ.

Ο ΠΑΟΚ θέλει να βάλει άλλο ένα λιθαράκι στην ψυχολογία του, αλλά και να επιστρέψει στην 4η θέση μετά από την κατρακύλα του -5. Ο Ίβιτς θα έχει από την Κυριακή τον Ροντρίγκες, σε 10 ημέρες τους Χατζηισαΐα και Τσίμιροτ και καλείται να ξαναφέρει το αγωνιστικό ψηλά στις εσωτερικές συζητήσεις του ΠΑΟΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ιστορίες ΠΑΟΚτσίδικης τρέλας!

Στον Άρειο Πάγο για τον ημιτελικό ο ΠΑΟΚ!

News 24/7

24MEDIA NETWORK