Πρόσεξε μη γίνεις... Άρσεναλ

Ο Αντώνης Τσακαλέας γράφει για την πρεμιέρα του ΠΑΟΚ στους ομίλους του Europa League και εξηγεί γιατί ο "δικέφαλος" δεν πρέπει να την πατήσει όπως η Άρσεναλ.

Πρόσεξε μη γίνεις... Άρσεναλ
INTIME SPORTS

Για τον ΠΑΟΚ, το παιχνίδι στο Μπακού με αντίπαλο την Καμπάλα έχει τόσο μεγάλη σημασία όσο το αντίστοιχο της Ντινάμο Ζάγκρεμπ με την Άρσεναλ στον όμιλο του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ. Και εξηγώ αμέσως…

Με σειρά βάσει γκρουπ δυναμικότητας, υπάρχουν οι Μπάγερν, Άρσεναλ, Ολυμπιακός και Ντιμάνο Ζάγκρεμπ στον όμιλο των ερυθρόλευκων στο Τσάμπιονς Λιγκ, και Ντόρτμουντ, ΠΑΟΚ, Κράσνονταρ και Καμπάλα στον όμιλο του Δικεφάλου στο Γιουρόπα Λιγκ.

Όπως το βράδυ της Τετάρτης, έτσι και απόψε, η ομάδα από το δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας αγωνίζεται στην έδρα της ομάδας απο το τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας.

Να μην τους αφήσει να μπουν στο παιχνίδι

Η Άρσεναλ, με την ήττα της έβαλε τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ "στο κόλπο". Αυτός είναι και ο λόγος που από τη πρώτη στιγμή, ανεξάρτητα του πότε θα ερχόταν το συγκεκριμένο παιχνίδι, πολύ περισσότερο όταν μιλάμε για πρεμιέρα, το παιχνίδι του ΠΑΟΚ στο Μπακού, κόντρα στην Καμπάλα, θα ήταν ματς - "κλειδί" στη ροή του ομίλου και κυρίως στη προσπάθεια του ΠΑΟΚ για κατάληψη μιας εκ των δυο θέσεων που οδηγούν στην επόμενη φάση.

Ο ΠΑΟΚ θέλει τη νίκη για να μην αφήσει τους Αζέρους να μπουν στο παιχνίδι της πρόκρισης. Αν την ίδια στιγμή, η Ντόρτμουντ κάνει ο,τι και η Μπάγερν χθες, επιβεβαιώσει δηλαδή το τίτλο του φαβορί, τότε όλα στρώνονται θετικά.

Ο Δικέφαλος καλείται να κερδίσει σε μια έδρα που οι άλλοι θα πρέπει να περάσουν μετά, και παράλληλα η Ντόρτμουντ να μην αφήσει βαθμούς σε μια έδρα που μάλλον δεν θα περάσει και εκείνος. Θεωρητικά πάντα…

Θα πρέπει να περάσει από μια έδρα που καμία ομάδα από τις τέσσερις που πέρασε δεν το κατάφερε. Ούτε η Ντιναμό Τυφλίδας, ούτε η Σικάρσκι, ούτε ο Απόλλων Λεμεσού ούτε ο Παναθηναϊκός, με τον βαθμό δυσκολίας να ανεβαίνει με γεωμετρική πρόοδο και τους Αζέρους να γράφουν τρεις νίκες και μια ισοπαλία.

Τα πλάνα του Τούντορ

Ο Ιγκόρ Τούντορ δεν θα πειράξει την τετράδα της μεγάλης περιοχής (Όλσεν, Κόστα, Βίτορ, Τζαβέλλας), και στη θέση του Κάτσε θα έχει τον Σάμπο, με τον Σλοβάκο να έχει μια ακόμα ευκαιρία να ανεβάσει τις μετοχές του.

Στα άκρα, ο Κίτσιου θα ξαναβρεθεί αριστερά (ο Κροάτης γουστάρει τον δυναμισμό του, έστω και αν υστερεί τεχνικά από τους περισσότερους), ενώ στην επίθεση οι Πέλκας (επιτελικός μέσος), Μακ και Αθανασιάδης (επιθετικοί) θα πάρουν ένα ακόμα παιχνίδι, μόλις το δεύτερό τους όλοι μαζί.

Η Καμπάλα έχει ως καλό της στοιχείο αυτό που ο ΠΑΟΚ δεν έχει ακόμα διορθώσει αμυντικά. Τις στημένες φάσεις, και χρειάζεται προσοχή.

Όπως προσοχή χρειάζεται και η αντιμετώπιση του Ντοντό και συνολικά της ταχύτητας των αντεπιθέσεων της Καμπάλα, καθώς αν οι Κωνσταντινίδης και Κίτσιου ξεχαστούν, θα υπάρξει πρόβλημα.

Στη Δανία, ο Κόστα έβγαινε μπροστά από τους Τζαβέλλα και Βίτορ, που τον κάλυπταν, κάτι που λειτούργησε θετικά σε αρκετές περιπτώσεις.

Στην επίθεση, ο Κλάους έχει αποδείξει ότι δεν χρειάζεται πάνω από τρεις-τέσσερις φάσεις, και ο Πέλκας δείχνει κεφάτος στο να τροφοδοτεί.

Για τον Ιγκόρ Τούντορ, η Καμπάλα μοιάζει εύκολη στην "ανάγνωση". Με δυο ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό και τον καλό του φίλο Ρόμπερτ Προσινέτσκι (προπονητή της εθνικής ομάδας του Αζερμπαϊτζάν) να τον περιμένει το μεσημέρι της Τετάρτης στο ξενοδοχείο που κατέλυσε η αποστολή στο Μπακού. Όλα αυτά, επί… χάρτου. Τα υπόλοιπα, το βράδυ, επί… χόρτου.

Διαβάστε ακόμη:

Τούντορ: "Η Καμπάλα απέκλεισε τον Παναθηναϊκό, πρέπει να τη σεβαστούμε"

News 24/7

24MEDIA NETWORK