Μαζεύει τα ασυμμάζευτα

Ο ΠΑΟΚ, αν και μπορούσε, δεν κατάφερε να διαλύσει την Κέρκυρα, ελέω Γιαννακόπουλου, σε ένα παιχνίδι που έχει ήδη ξεχαστεί, καθώς το βάρος έχει πέσει στην εσωτερική ανασυγκρότηση, με την κουβέντα να πηγαίνει στις μεταγραφές. Γράφει και σχολιάζει ο Αντώνης Τσακαλέας.

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÊÅÑÊÕÑÁ (MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÊÅÑÊÕÑÁ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Η αναμέτρηση του γηπέδου της Τούμπας, ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την Κέρκυρα, δεν αντέχει κριτικής. Οι “Φαίακες” βρέθηκαν μεν στον αγωνιστικό χώρο αλλά δεν έμοιαζαν με σύνολο που… συναντήθηκε προχθές. Μηδενική κατοχή μπάλας, μηδενική συνοχή στις δυο γραμμές που βρισκόταν μπροστά από την μεγάλη περιοχή του Γιαννακόπουλου, που έκανε ό,τι μπορούσε, και κάποια στιγμή θύμισε την εμφάνιση του Πασχαλάκη, στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον ΠΑΣ στις αρχές του έτους. Τότε, βέβαια, ο Πασχαλάκης είχε μπροστά του και ένα αξιόμαχο σύνολο, σε αντίθεση με τον Γιαννακόπουλο.

ΕΝΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕ ΧΤΥΠΗΤΕΣ "ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΙΕΣ"

Η ουσία για τον ΠΑΟΚ είναι η επόμενη μέρα. Όσο… κρυώνει το Ευρωπαϊκό κάζο, άπαντες καλούνται να πάρουν τις αποφάσεις τους, για να διαπιστωθεί ο τρόπος με τον οποίο θα προχωρήσει το ασπρόμαυρο καράβι, σε μια σεζόν στην οποία η λέξη “πρωτάθλημα” ακούστηκε από τους διοικούντες πριν την επιλογή προπονητή, και από τότε ο Δικέφαλος έχει αρχίσει τις απανωτές στραβοτιμονιές. Αλλαγή προπονητή δυο εβδομάδες μετά την ολοκλήρωση της προετοιμασίας, παραίτηση τεχνικού διευθυντή μια εβδομάδα πριν την ολοκλήρωση των μεταγραφών. Ευτυχώς για τον ΠΑΟΚ που βρέθηκε αυτή η Κέρκυρα στη Τούμπα και δεν προστέθηκε άλλο πρόβλημα στη λίστα.

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΑ "ΣΚΑΣΕΙΣ" ΓΙΑ ΕΛ ΚΑΝΤΟΥΡΙ ΚΑΙ ΜΑΟΥΡΙΤΣΙΟ

Ο ΠΑΟΚ θέλει να ολοκληρώσει την Δευτέρα την μεταγραφή του Μαουρίτσιο, στην οποία έχει φτάσει κοντά, αλλά άπαντες κρατάνε μικρό καλάθι. Για όσους θυμούνται το καλοκαίρι του 2016, ένας άλλος Βραζιλιάνος, ο Ματέους, είχε βρεθεί στην Θεσσαλονίκη έχοντας συμφωνήσει, έμεινε δυο ημέρες, πήγε στα γραφεία να υπογράψει, δέχθηκε πρόταση από Κίνα και… την έκανε για τα δολάρια που απλώθηκαν στα πόδια του. Ο Δικέφαλος ετοιμάζεται να τον κάνει το πλέον ακριβοπληρωμένο παίκτη στο ρόστερ του, κάτι που το είχε κατά ένα τρόπο προγραμματίσει εδώ και 1,5 μήνα. Τότε έγινε η πρώτη κρούση, από τότε τον “ζαχάρωναν” στην Τούμπα και είχαν αποφασίσει πως γι’ αυτόν “αξίζει να τα σκάσουν“ όπως έγινε και με τον Ελ Καντουρί.

ΤΡΕΙΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ 11.500.000 ΕΥΡΩ

Για τον Μαροκινό ο ΠΑΟΚ “δέσμευσε” περίπου 4.500.000 Ευρώ και για τον Βραζιλιάνο άλλα σχεδόν 4.000.000 Ευρώ. Αν σε αυτά προσθέσει κανείς και τα 3.000.000 για τον Ρέι. Ναι, αυτές είναι μεταγραφές πρωταθλητισμού. Σωστές, προσεγμένες, ακριβές κινήσεις, που από μόνες τους δεν μπορούν να καλύψουν όλα όσα (δεν) έγιναν όλο το καλοκαίρι.Το εύκολο που μπορεί να πει κανείς, το λογικό, το αναμενόμενο, είναι το “ο ΠΑΟΚ χρειάζεται ηρεμία”. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Ο ΠΑΟΚ καλείται ουσιαστικά, για δεύτερο φορά μέσα σε τρία χρόνια, να κάνει “προετοιμασία” στις αρχές Σεπτεμβρίου.

ΠΕΡΙ ΒΙΕΙΡΙΝΙΑ ΚΑΙ ΑΜΥΝΤΙΚΟΥ

Χρειάζεται ο ΠΑΟΚ κεντρικό αμυντικό; Ναι. Αλλά χρειάζεται κεντρικό αμυντικό 11άδας. Χρειάζεται ο ΠΑΟΚ τον Βιεϊρίνια; Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, ο Βιεϊρίνια θέλει περισσότερο αυτή τη μεταγραφή από τον ΠΑΟΚ. Δεν θα είναι “πολυτέλεια” ο Πορτογάλος. Οταν λες πως θα δώσεις μάχη τίτλου, δεν περισσεύει κανείς, αλλά όταν η συζήτηση όλο το καλοκαίρι είναι για μέσους και αμυντικό, και έρχονται οι μέσοι και ο αμυντικός όχι, θα πρέπει να μπουν σε μια σειρά οι απαιτήσεις. Το “σενάριο” που θέλει τον Βιεϊρίνια να είναι η απάντηση στην απαίτηση του Λουτσέσκου για επιθετικό (με τον Μακ να λογίζεται ως επιθετικός και τον Βιεϊρίνια στα άκρα) είναι λογικό αλλά δεν επιβεβαιώνεται από κάπου.

ΠΕΡΙ ΜΙΧΕΛ

Ο Λούμπος Μίχελ οδεύει προς την έξοδο, όμως... Σαββίδη παρόντος, κάθε σενάριο είναι υπό συζήτηση. Η ασπρόμαυρη ΠΑΕ προέβη σε μια κίνηση που έδειξε ξεκάθαρα το "μη βιάζεστε" με την άμεση διάψευση στην ονοματολογία τεχνικών διευθυντών (Νταμπίζας, Λίνο, Βούκιτς). Μάλιστα, ο τρόπος με τον οποίο ήρθε αυτή η διάψευση δεν ήταν ο συνηθισμένος. "Δεν υφίστανται οι σημερινές φήμες, όπως και καμία άλλη από τις φήμες θα κυκλοφορήσουν τις επόμενες μέρες" έλεγαν το πρωί της Κυριακής οι ασπρόμαυροι, προεξοφλώντας πως δεν θα αποκαλυφθούν τα πλάνα τους μέχρι να τα γνωστοποιήσουν εκείνοι.

News 24/7

24MEDIA NETWORK