Το Κύπελλο ήταν του ΠΑΟΚ από τα πρώτα λεπτά

Ο ΠΑΟΚ πριν τον τελικό ήταν μια χύτρα που σφύριζε. Υπήρχε ένταση, πίεση, απαίτηση. Για τρόπαιο, για εκδίκηση, δεν έχει σημασία μεγάλη. Μετά τον τελικό θα υπήρχε η αποφόρτιση και μάλιστα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ο Αντώνης Τσακαλέας βγάζει το καπέλο στον πανάξιο Κυπελλούχο ΠΑΟΚ.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΤΕΛΙΚΟΣ 2018 / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
Απονομή ΠΑΟΚ EUROKINISSI

Υπάρχουν ματς που «φαίνονται» σε βλέμματα, σε διεκδικήσεις της μπάλας, σε αντιμετώπιση καταστάσεων και ο ΠΑΟΚ «φώναζε» με την συμπεριφορά του «αυτό το κύπελλο θα το πάρω». Και το πήρε διότι δεν πτοήθηκε σε κανένα από τα σημεία του αγώνα στα οποία έφτανε κοντά στο γκολ και δεν το σημείωνε. Και σε αυτό τον «βοήθησε» και η ΑΕΚ, που δεν «μπήκε» ποτέ στο ματς ολοκληρωτικά παρά μόνο από στιγμές, με την τύχη της στον θεσμό να τελειώνει στο εναέριο σουτ του Χριστουδουλόπουλου.

ΡΙΣΚΑ ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ… 100% , ΡΙΣΚΑ ΧΙΜΕΝΕΘ… 0%

Η επιλογή του Μπίσεσβαρ ήταν ένα ρισκό λόγω της αδυναμίας του Ολλανδού να «ντουμπλάρει» τον παίκτη που παίζει πίσω τον, τον Βιεϊρίνια. Ο Βιεϊρνία του τελικού όμως, δεν είχε ανάγκη από το ντουμπλάρισμα. Η όλη του παρουσία στο παιχνίδι ήταν ο ορισμός του «θα το πάρω και θα κάνω ο,τι χρειαστεί». Ο Κάνιας «δάγκωνε», με το τρόπο που έπαιζε απελευθέρωνε τον Μαουρίσιο, και αυτό είναι η αλήθεια πως είχε καιρό να το κάνει. Ο Πρίγιοβιτς έκανε ένα από τα γνωστά του παιχνίδια το τελευταίο διάστημα καθώς έβγαινε συχνά έξω από την περιοχή για να βοηθήσει στην ανάπτυξη του ΠΑΟΚ. Οι Μάτος και Τζάλμα δεν είχαν την καλύτερη δυνατή συνεννόηση, αλλά δεν άφησαν την αριστερή πλευρά της ΑΕΚ να μπει στο παιχνίδι. Αντίθετα, κανένα από τα ρίσκα, καμία από τις επιλογές του Χιμένεθ δεν βγήκαν, με την ΑΕΚ να βελτιώνεται με την είσοδο του Γκάλο, που μπήκε στην αναμέτρηση λόγω του τραυματισμού του Χουλτ.

ΔΕΝ «ΜΑΣΗΣΕ» ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΠΕΝΑΛΤΙ

Ο Μπάρκας απέκρουσε το πέναλτι του Πρίγιοβιτς και απο εκεί που ο ΠΑΟΚ ήταν έτοιμος να πανηγυρίσει, η κερκίδα της ΑΕΚ πανηγύρισε και η Ενωση, εντός γηπέδου «επέζησε»… Και όμως ακόμα και τη στιγμή που η λογική έλεγε πως το μομέντουμ έλεγε ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ έπαιξε σα να μη συνέβη ποτέ το πέναλτι. Και αυτό αποτελεί μεγάλο κρέντιτ για έναν ΠΑΟΚ που σε άλλες εποχές θα είχε λιγύσει. Το έχουμε δει να συμβαίνει. Η ΑΕΚ δεν απέκτησε σφυγμό ούτε από το ηλεκτροσόκ που δέχθηκε από τον απόκρουση του Μπαρκα.

Ο ΠΑΟΚ ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

Ο Δημήτρης Πέλκας μετά το τέλος του αγώνα δήλωσε πως εκείνος και οι συμπαίκτες του μπήκαν σίγουροι πως «το γκολ θα έρθει». Μπορεί κάποιος που δεν έχει δει το παιχνίδι να μην το καταλαβαίνει, μπορεί κάποιος να το θεωρήσει ως «υπερβολή» από έναν ποδοσφαιριστή πάνω στο μεθύσι της νίκης. Αυτό όμως έδειξε ο ΠΑΟΚ. Στο ακέραιο. Το δεύτερο ημίχρονο ήταν μια συνέχεια του πρώτου. Ο ΠΑΟΚ έδειχνε να έχει βάλει το τραίνο στις ράγες και στον τερματισμό υπήρχε το τρόπαιο. Για εκεί είχε ξεκινήσει και δεν τον σταμάτησε κανένας.

ΤΟ ΑΓΓΙΓΜΑ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ

Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια δεν ήθελε να πάρει κανείς την εκτέλεση του φάουλ που κέρδισε ο Κάνιας στο 65’. Ο Μπίσεσβαρ πήγε να… χωθεί αλλά ο Πορτογάλος δεν το σκέφτηκε καν. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Το έβαλε με εκτέλεση καρδιάς. Την παραμονή του τελικού τον ρώτησα αν νιώθει άγχος που είδε δίπλα του το τρόπαιο. Επειδή τον ξέρω, αν δεν ήταν συνέντευξη Τύπου, μπορεί να μου έλεγε «τι ερώτηση είναι αυτή; σοβαρά μιλάς;». Το είπε με το τρόπο του βέβαια. Ο Βιεϊρίνια έλεγε όπου βρεθεί και όπου σταθεί πως «έφυγα παιδί, γύρισα πρωταθλητής Ευρώπης, θέλω τρόπαια» και το έδειξε με την αγωνιστική του εικόνα, με την συμπεριφορά του, με τα λεγόμενα του, με το τρόπο με τον οποίο επαιξε στον τελικό. Μαγκιά του.

ΤΟ ΗΘΕΛΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΠΟΦΟΡΤΙΣΗ

Ο ΠΑΟΚ πριν τον τελικό, ήταν μια χύτρα που σφύριζε. Υπήρχε ένταση, πίεση, απαίτηση. Για τρόπαιο, για εκδίκηση, δεν έχει σημασία μεγάλη. Μετά τον τελικό θα υπήρχε η αποφόρτιση. Και με χαμένο τελικό, η αποφόρτιση δεν θα ήταν καλή για κανέναν στο ασπρόμαυρο στρατόπεδο. Οι ποδοσφαιριστές ήξεραν πως έβαλαν περισσότερο βάρος στον τελικό του κυπέλλου. Για πολλούς είχε μετατραπεί σε τελικό πρωταθλήματος. Και αυτό το μετέτρεψε ο ίδιος ο ΠΑΟΚ, με τις δηλώσεις του. Και ο ΠΑΟΚ σήκωσε όλο το έξτρα βάρος που έβαλε. Την Κυριακή ο ΠΑΟΚ θα γιορτάσει το τρόπαιο στην Τούμπα, μαζί με το τρόπαιο που θα κατακτήσει, αν δεν ηττηθεί, η Κ20, στο τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος. Και από Δευτέρα, ο διακόπτης γυρίζει...in

News 24/7

24MEDIA NETWORK