Μια ΑΕΚ που το... παρακάνει με το σεβασμό

Η άτολμη ΑΕΚ που... σεβάστηκε περισσότερο από όσο έπρεπε τον αποδεκατισμένο Παναθηναϊκό, το ξάφνιασμα με την επιλογή Χιμένεθ να αφήσει δυο ισχυρά... χαρτιά του στον πάγκο και η επόμενη μέρα. Σχόλιο: Τόλης Χορτάτος.

SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÏ (ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÏ (ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Με τον πρώτο γύρο των πλέι οφ να έχει ολοκληρωθεί η ΑΕΚ έχει καταφέρει να παραμείνει ζωντανή στο... κόλπο της πρωτιάς στην ειδική βαθμολογία που δίνει «εισιτήριο» για τα προκριματικά τουChampions League.Η αίσθηση που έχει αφήσει η μέχρι τώρα παρουσία της πάντως, δεν είναι η καλύτερη ή αν θέλετε η προσδοκώμενη.

Αν και μπήκε δυνατά στο μίνι πρωτάθλημα με το «διπλό» στην Τούμπα, ήρθε το «χαστούκι» από τον Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ, ενώ χθες Κυριακή κόντρα στον Παναθηναϊκό και πάλι στο ΟΑΚΑ, πέτυχε το ζητούμενο, χωρίς όμως να γοητεύσει.

ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ

Ναι, το γεγονός ότι ο αγωνιστικός χώρος ήταν βαρύς από την έντονη βροχόπτωση αποτελεί ένα ελαφρυντικό, όχι όμως τόσο ισχυρό για να αποτελέσει δικαιολογία.

Η ΑΕΚ είχε απέναντι της έναν αποδεκατισμένο Παναθηναϊκό, ο οποίος δεν κατάφερε να παράγει ούτε μισή φάση και για ακόμη μια φορά, ενώ όλα τα δεδομένα ήταν υπέρ της διαμορφωμένα, δεν μπόρεσε να επιβληθεί ολοκληρωτικά του αντιπάλου της.

Οι «κιτρινόμαυροι» έπαιξαν αδικαιολόγητα φοβισμένα, ενώ πολλούς ξάφνιασε η επιλογή Χιμένεθ να αφήσει στον πάγκο δύο από τα πιο δυνατά του «χαρτιά», τον Σέρχιο Αραούχο και τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο. Το γεγονός αυτό υποχρέωσε την ΑΕΚ να χάσει περισσότερο από ένα ημίχρονο, με παιχνίδι άνευ ουσίας και με λιγοστές αξιόλογες στιγμές στα καρέ του Στιλ. Ουσιαστικά η μόνη καλή ευκαιρία που απώλεσε η ΑΕΚ στο πρώτο μέρος ήταν μια κοντινή κεφαλιά του Μάνταλου λίγο πριν το 45', ενώ απείλησε και με το... καλημέρα στο δεύτερο μέρος, όταν ο Αλμέιδα μπροστά σε κενή εστία από τα 3 μέτρα, κατάφερε να αστοχήσει.

"ΕΔΕΣΕ" ΚΑΙ ΝΙΚΗΣΕ

Όταν οι Αραούχο και Λάζαρος μπήκαν στο παιχνίδι η Ένωση απέκτησε ψυχολογία, πίεσε ακόμη πιο πολύ, χωρίς να λείπουν και πάλι τα λάθη στη μεσαία γραμμή και εν τέλει με το τρομερό διαγώνιο σουτ του Χριστοδουλόπουλου, σκόραρε και πήρε τη νίκη.

Ο Χιμένεθ ρωτήθηκε για την επιλογή του αυτή και σχολίασε πως επρόκειτο για εναλλακτικό πλάνο που είχε στο μυαλό του, το οποίο τελικά απέδωσε, εν αντιθέσει με το παιχνίδι κόντρα στον Πανιώνιο λίγες ημέρες πριν, όταν το κόλπο δεν έπιασε. Γνώμη μου είναι ότι δεν υπάρχουν πολυτέλειες για τεχνάσματα στα πλέι οφ, από τη στιγμή που κάθε χαμένος βαθμός είναι πολύ δύσκολο να αναπληρωθεί.

Σύμφωνοι, υπάρχει κόπωση, σύμφωνοι ο προπονητής γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα μας, ωστόσο στο δικό μου μυαλό είναι δύσκολο να γίνει κατανοητό πως είναι δυνατόν να μένουν στον πάγκο οι καλύτεροι παίκτες σου, όταν όλα κρίνονται στις λεπτομέρειες.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

Πλέον η ΑΕΚ καλείται να πάει την Τετάρτη για το «διπλό» στη Λεωφόρο, καθώς μόνο έτσι θα διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες της για την πρωτιά, καθώς αμέσως μετά ακολουθεί το ματς με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ. Προφανώς και είναι εφικτό να ξανανικήσει τον Παναθηναϊκό των τόσων απουσιών, ειδικά αν παρουσιαστεί όσο σοβαρή ήταν και στην Τούμπα, όμως δεν θα είναι εύκολο από τη στιγμή που οι «πράσινοι» είναι υποχρεωμένοι να βγάλουν εγωισμό και να κυνηγήσουν την αποφυγή της τελευταίας θέσης που δίνει το «κακό εισιτήριο» για τα πλέι οφ.

ΥΓ. Αινιγματικός παρουσιάστηκε ο Μανόλο Χιμένεθ στη συνέντευξη Τύπου κάνοντας λόγο για «μυστικά» της ομάδας, σχετικά με την απόφαση να αποκλειστούν από την αποστολή δύο θεωρητικά ξεκούραστοι παίκτες όπως οι Βάργκας και Πατίτο. Δεν ήμουν μπροστά για να αντιληφθώ το ύφος με το οποίο απάντησε, αλλά όπως ήταν λογικό προκάλεσε αρκετά ερωτήματα σε ό,τι έχει να κάνει με τη σημασία όσων υποστήριξε.

News 24/7

24MEDIA NETWORK