"Παίζουν" τοξοβόλος και 4-4-1-1

Ο Δημήτρης Κριτής καταγράφει τα δεδομένα στον Παναθηναϊκό δύο 24ώρα πριν από τη σέντρα στο ντέρμπι των "αιωνίων".

"Παίζουν" τοξοβόλος και 4-4-1-1

Οι δοκιμές του Αντρέα Στραματσόνι για την αρχική ενδεκάδα που θα παρατάξει στο φαληρικό γήπεδο συνεχίστηκαν και στην προπόνηση της Πέμπτης. Και μπορεί να μην έδειξε ανοικτά τις προθέσεις του, αφού οι ενδεκάδες του εκπαιδευτικού διπλού ήταν κατ' ουσίαν επιλογή των ποδοσφαιριστών, ωστόσο μέσα από τις ασκήσεις τακτικής αχνοφαίνεται μία διαφοροποίηση και σε πρόσωπα και σε διάταξη στο χορτάρι.

Ο Ιταλός διατήρησε τον ελεύθερο μεσοεπιθετικό μπροστά από το δίδυμο των αμυντικών μέσων, δεν ήταν όμως ο Λούκας Βιγιαφάνες, αλλά ο Μεχντί Αμπέντ που πανηγύρισε ως τοξοβόλος το γκολ του και τρίτο τέρμα στον τελευταίο θρίαμβο του Παναθηναϊκού στο γήπεδο Καραϊσκάκη.

Με Βιγιαφάνες αριστερά

Ο Αργεντινός είναι στο σχήμα, αλλά στη "φυσική" του θέση ή τουλάχιστον αυτή στην οποία μας συστήθηκε μέσω του Παναιτωλικού, δηλαδή το αριστερό άκρο της μεσοεπιθετικής γραμμής. Και θα πρέπει πλέον να περιμένουμε και τη σημερινή προπόνηση στο "Γεώργιος Καλαφάτης" (11 το πρωί της Παρασκευής) για να δούμε αν "κλείδωσε" και ο παρτενέρ του στον απέναντι άκρο, με τουλάχιστον δύο ποδοσφαιριστές να δίνουν σκληρή μάχη ως το φινάλε.

Οι Λούκας Ευανζελίστα και Νίκος Καλτσάς είναι το δίδυμο που έχει ξεχωρίσει, με τον Παναγιώτη Βλαχοδήμο να έχει υποχωρήσει στα πλάνα για την αρχική ενδεκάδα. Και βέβαια από την τελική επιλογή θα εξαρτηθεί και το σχήμα με το οποίο θα αγωνιστούν οι "πράσινοι" ή μάλλον πιο σωστά αυτό που θα φαίνεται στο χορτάρι με τον Παναθηναϊκό σε θέση άμυνας.

Με τον Νίκο Καλτσά στο δεξί φτερό, το σχήμα θα είναι περισσότερο 4-2-3-1, αφού ο Βεροιώτης μεσοεπιθετικός είναι μαθημένος να πιέζει πιο ψηλά, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι ατονεί στο ανασταλτικό του παιχνίδι πίσω από τη γραμμή της σέντρας.

Αν όμως είναι ο Βραζιλιάνος, τότε περισσότερο θα μοιάζει με 4-4-1-1, με τους Ευανζελίστα και Βιγιαφάνες να βρίσκονται σχεδόν σε ευθεία με το δίδυμο των κεντρικών μέσων.

"Σκληραίνει" ο άξονας

Σε κάθε περίπτωση επαναβεβαιώνεται η πρόθεση του 40χρονου τεχνικού να "χτυπήσει" στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο των "ερυθρολεύκων", επιλέγοντας σκληρό και πιεστικό άξονα και δημιουργικά άκρα, τα οποία εφ' όσον είναι με αντίθετα πόδια (Βιγιαφάνες αριστερά και Ευανζελίστα δεξιά) υποχρεωτικά θα συγκλίνουν και θα απειλούν πλευρικά του κεντρικού άξονα.

Η αμυντική τετράδα μάλλον έχει φιξαριστεί με την επιστροφή του Τελάντερ στη χθεσινή προπόνηση και τους Μέστο, Πράνιτς και Μολέδο να είναι αδιαπραγμάτευτοι στα σχέδια επί χάρτου του Ιταλού.

Στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας επιβεβαιώθηκε επίσης η παρουσία του Γιάννη Αλαφούζου στο γήπεδο Καραϊσκάκη, ο οποίος και θα ηγηθεί της "πράσινης" αποστολής. Αν μάλιστα δεν παρεκκλίνει των συνηθειών του, θα δώσει το παρών στην τελευταία προπόνηση (του Σαββάτου) και θα αποσυρθεί μαζί με την ομάδα στο ξενοδοχείο, όπου και θα δειπνήσει με τα μέλη της.

Αν και δεν βάζει κανείς το χέρι του στη φωτιά, με βάση τον απρόβλεπτο χαρακτήρα του προέδρου της ΠΑΕ, δεν προτίθεται να πριμοδοτήσει το τρίποντο στην έδρα του "αιωνίου" αντιπάλου, αλλά κι αν τελικά συμβεί κάτι τέτοιο, δύσκολα θα δει το φως της δημοσιότητας πριν την διεξαγωγή της αναμέτρησης, λόγω της κοινής διαπίστωσης ότι διανύουμε μία χαμένη χρονιά με βάση τους αρχικούς στόχους της ομάδας του "τριφυλλιού" και τα κάκιστα ευρωπαϊκά της αποτελέσματα.

Υ.Γ.: Υπάρχει και το σενάριο που θέλει τον Εσιέν να διεκδικεί τη θέση του Κουτρουμπή στο δίδυμο των αμυντικών μέσων, αλλά με τα μέχρι τώρα δεδομένα δεν φαίνεται να συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

Κι επειδή ο Ιταλός "μιλάει" τη γλώσσα του σώματος ας μην διαφεύγει της προσοχής μας το γεγονός ότι ο Κουτρουμπής ήταν ο πρώτος "πράσινος" τον οποίο αγκάλιασε με ικανοποίηση, στον καθιερωμένο χαιρετισμό παικτών και διαιτητών, μετά το τελευταίο σφύριγμα στην αναμέτρηση με τον Ατρόμητο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Οι πρωταγωνιστές των ντέρμπι

Κουίζ "αιωνίων": ο Μπέζος, η Μαρκορά και ο Νίκος Καρβέλας

Τα 10 αξέχαστα ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός

Τα αδιάφορα ντέρμπι των "αιωνίων"

News 24/7

24MEDIA NETWORK