Να δώσει το παράδειγμα στον Ρανιέρι

Ο Δημήτρης Κριτής σχολιάζει τις ευθύνες Ρανιέρι και όχι μόνο για την εικόνα της Εθνικής.

Τελικά έχουν πολύ μεγάλη πλάκα. Να δεις ότι τους είχαμε παρεξηγήσει. Όλα ήταν μία πλάνη και οφείλουμε κι εμείς να αναλάβουμε την ευθύνη, για όσους με τη σειρά μας και τα γραπτά μας παραπλανήσαμε. Και να το κάνουμε με εντιμότητα και γενναιότητα. Όπως και ο Κώστας Κεφαλογιάννης τις προάλλες.

Μάλιστα. Ναι, κύριοι, δεν είναι θέμα επάρκειας ή σχέσης με το αντικείμενο. Είναι απλώς θέμα πλάκας. Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο. Δηλαδή τι άλλο να σκεφτείς όταν ακούς από χθες το βράδυ διαφόρους να μνημονεύουν τις δηλώσεις Ρανιέρι και να αναρωτιούνται: "Τι θα πει ρε μεγάλε, η ευθύνη βαρύνει εσένα και την αναλαμβάνεις; Αν αναλαμβάνεις την ευθύνη, παραιτήσου. Τι περιμένεις; Την αποζημίωση;"...

Σχεδόν ταυτόχρονα και λίγα μέτρα πιο εκεί, ένας άλλος υπεύθυνος, πιο υπεύθυνος από τους υπεύθυνους, έκανε το ίδιο ακριβώς πράγμα. "Αναλαμβάνω την ευθύνη για την ατυχέστατη επιλογή προπονητή" είπε και θεωρεί ότι ξεμπέρδεψε. Χωρίς κανείς από τους παραπάνω να αναρωτιέται: "Τι θα πει ρε μεγάλε, αναλαμβάνεις την ευθύνη; Αν αναλαμβάνεις την ευθύνη, παραιτήσου. Εσύ στο κάτω κάτω δεν περιμένεις και καμιά αποζημίωση"...

Ο Ρανιέρι δεν ήρθε μόνος του. Ούτε μόνος του αποφάσισε να αλλάξει εκ βάθρων το εθνικό μας συγκρότημα. Κάποιοι τον επέλεξαν και στην καλύτερη των περιπτώσεων (γι αυτούς) του έδωσαν "λευκή επιταγή". Στη χειρότερη, τον παρότρυναν κιόλας. Αυτοί οι άνθρωποι, πότε και πού θα λογοδοτήσουν; Γι αυτούς δεν υπάρχει το λήμμα "παραίτηση" στο λεξιλόγιό τους;

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Όταν πέραν όλων όσων θα μας απασχολήσουν προσεχώς για πεπραγμένα της παραγοντικής του θητείας, οι εθνικές ομάδες επέστρεψαν σε προϊστορικά χαμηλά, με ήττες 10-0 και αποκλεισμούς από την τέταρτη αγωνιστική προκριματικής φάσης, κανείς δεν δικαιούται να κάνει τον... Κινέζο!

Ας δώσει το καλό παράδειγμα στον κ. Ρανιέρι...

Υ.Γ.: Δεν συμφωνώ φίλε Σταύρο με το θεώρημα "μα καλά, χρειάζονται προπονητή για να νικήσουν τα νησιά Φερόε;"...

Αυτά είναι τα παιχνίδια -για ένα εκατομμύριο λόγους- που χρειάζεται να υπάρχει σοβαρός προπονητής στον πάγκο. Κι αν είχαμε το τελικό αποτέλεσμα που όλοι γνωρίζουμε, αυτό οφείλεται στο ότι υπήρχε ακριβώς ένας τέτοιος στον απέναντι πάγκο.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ευθύνες των παικτών. Και φυσικά, όχι μόνο χθες.

Wonderkid

Ρέντις, ο τρίτος καλύτερος ρούκι των ΗΠΑ

Ο Κέβιν Ντουράντ έχει πει πως 'θα γίνει σταρ'. Αναλυτές εξηγούν ότι κάνει όλα αυτά που απαιτεί πια το παιχνίδι. Ο Καμ Ρέντις δεν νοιάζεται για τίτλους και highlights. Μόνο για το πώς θα γίνει ο καλύτερος.

Podcasts

Θα πάρει η Ολλανδία το Euro 2020;

Οι εθνικές ομάδες βγάζουν... άγρια ένστικτα στο Pod-όσφαιρο, που καταπιάνεται με την επιστροφή του Λιονέλ Μέσι, τις πιθανότητες να κάνει κάτι η Ολλανδία, με την Εθνική Ελλάδας και με το Euro 2004.