Δίνει εξετάσεις για να δείξει ότι είναι Panathinaikos

Η σημασία της φετινής σεζόν για την ευρωπαϊκή ιστορία του Παναθηναϊκού.

Δίνει εξετάσεις για να δείξει ότι είναι Panathinaikos
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μπορεί να μην ηχεί καλά στα αυτιά των περισσότερων και ιδιαίτερα των μεγαλύτερων, αλλά καλώς ή κακώς αποτελεί την ωμή πραγματικότητα. Ο Παναθηναϊκός απόψε και συνολικά στην τρέχουσα χρονιά δίνει ευρωπαϊκές εξετάσεις.

Επαναλαμβάνουμε: ο σημαντικότερος και πολυτιμότερος διαχρονικά ποδοσφαιρικός πρεσβευτής της χώρας στην Ευρώπη δίνει ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, διαγώνισμα κανονικό. Καλείται να αποδείξει ότι είναι η φυσική συνέχεια του Panathinaikos και ότι σύντομα θα ξαναγίνει τέτοιος.

Ο σύλλογος που την τελευταία πενταετία μετράει μία πλήρη απουσία (2013-2014 λόγω μη αδειοδότησης), δύο διπλούς αποκλεισμούς στα προκριματικά (2011-2012 από Οντένσε - Μακάμπι Τελ Αβίβ και 2015-2016 από Μπριζ και Γκαμπάλα) και έχει μόλις δύο “διακοσμητικές” παρουσίες στους ομίλους του Europa League (2012-2013 και 2014-2015, 3η και 4η θέση αντίστοιχα), δεν μπορεί και δεν δικαιούται να επικαλείται τις δάφνες των παλαιότερων. Οι σύγχρονοι εκπρόσωποί του επιβάλλεται να γράψουν τη ΔΙΚΗ τους ιστορία.

ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΑ

“Μπορεί να έχουν βαρεθεί οι παίκτες μου την κουβέντα περί νοοτροπίας, αλλά αυτό είναι το πιο σημαντικό και μας έλειψε πέρσι”, ανέφερε χθες στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ο Ιταλός τεχνικός του “τριφυλλιού”, δείχνοντας επιείκεια ευγενείας στη ντουζίνα των νέων ποδοσφαιριστών που δεν έχουν μερτικό στην αποτυχία και φορτώνονται ξένα βάρη, αλλά έτσι είναι δυστυχώς.

Ναι, δεν φταίνε σε τίποτε ο Ιμπάρμπο, ο Γουακάσο, ο Μολέδο, ο Χουλτ, αλλά είναι στις υποχρεώσεις τους να αποδείξουν τη νοοτροπία νικητή στο χορτάρι, για να μην φτάσουν να φταίνε.

Όταν όλοι στις πρώτες τους δηλώσεις επικαλούνται το ένδοξο παρελθόν, αναδεικνύοντας το μάλιστα σε βασικό παράγοντα που επέλεξαν τον Παναθηναϊκό, θα πρέπει -αν μη τι άλλο- να το τιμήσουν και να το ανανεώσουν.

Θα δώσουν τις δικές τους εξετάσεις, όποιοι κι αν είναι ή νομίζουν ή αισθάνονται ότι είναι. Θα πρέπει να αποδείξουν ότι δικαίως επιλέχθηκαν για να υπερασπιστούν την πλούσια ευρωπαϊκή ιστορία αυτού του συλλόγου.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερο λάθος από το να θεωρούμε ότι ο Λεντέσμα δεν έχει να αποδείξει τίποτε, γιατί είναι ο Λεντέσμα. Ούτε μπορεί να επαναπαύεται στις δάφνες του Ζιλμπέρτο του 2010, του Μπασινά του 2001-2004, του Μάρκου και του Μαραγκού του 1994-1996.

Ασφαλώς και πρέπει να αποδείξει ότι είναι ακόμη (στα 33 του) ο ΛΕΝΤΕΣΜΑ και μπορεί να αποτελέσει βασικό πρωταγωνιστή στο σενάριο επιστροφής στις ευρωπαϊκές διακρίσεις.

ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΙ

Διπλάσιο δε, πρέπει να είναι το κίνητρο των παλαιότερων. Ο Ζέκα και ο Μπεργκ πρώτα απ' όλα καλούνται να δείξουν ότι το περσινό διπλό σοκ ήταν μια πολύ κακή παρένθεση και να ξεχρεώσουν. Δεν μπορούν να σβήσουν μονοκοντυλιά τη μελανή σελίδα στην οποία συμμετείχαν, αλλά να βρουν τον τρόπο να γείρουν την πλάστιγγα σε θετικό ισοζύγιο.

Θα πρέπει να αποδείξουν ότι έχουν νοοτροπία νικητή, θέλουν και μπορούν να πάρουν από το χέρι στους “πράσινους” και να τους οδηγήσουν σε μια επόμενη, καλύτερη μέρα για τον σύλλογο, τους ίδιους και τους φιλάθλους τους.

Γι' αυτό και επιμένουμε ότι η αποψινή (και όχι μόνο) βραδιά δεν είναι του Στραματσόνι. Δεν είναι κυρίως του Στραματσόνι. Είναι βραδιά των ποδοσφαιριστών, που δίνουν εξετάσεις προσωπικότητας και νοοτροπίας και καλούνται να αποδείξουν ότι ορθώς βρίσκονται εδώ που βρίσκονται, να δώσουν και να πάρουν θετική ενέργεια και πολύτιμες ανάσες μέσα από τα αποτελέσματα και να δημιουργήσουν μία καλύτερη αφετηρία για το φετινό μαραθώνιο υποχρεώσεων σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Απλά είναι τα πράγματα και φαίνεται να τα γνωρίζουν όλοι. Και επίσης ξέρουν ότι δεν φτάνει μόνο αυτό. Η γνώση δηλαδή...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Οι εκλεκτοί του Στραματσόνι για την ΑΙΚ

News 24/7

24MEDIA NETWORK