Έφερε τρία "ναι" και... βέρες ο Στραματσόνι

Ο Δημήτρης Κριτής γράφει για τα τρία "κατ' αρχάς ναι" με τα οποία προσήλθε στη συνάντηση με Αλαφούζο ο Στραματσόνι.

Έφερε τρία "ναι" και... βέρες ο Στραματσόνι

Αντρέα Παπανδρέου (στην επιστροφή του από το Χέρφιλντ) θύμισε ο Αντρέα Στραματσόνι στη χθεσινή μεταγραφική κουβέντα με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Γιάννη Αλαφούζο. Όχι σε υποσχέσεις (έδωσε και τέτοιες), αλλά σε... προχωρημένα ειδύλλια. Το μόνο που έλειπε ήταν οι ποδοσφαιριστές στον προθάλαμο, έτοιμοι να δεχθούν ένα νεύμα του και να μπουν στο γραφείο...

Με τρία "κατ' αρχάς ναι" προσήλθε ο τεχνικός του "τριφυλλιού" στη συνάντηση, παραθέτοντας όλες τις λεπτομέρειες των συζητήσεων που προηγήθηκαν (με τους ποδοσφαιριστές), αλλά και όσα απομένουν να διευθετηθούν (με τους συλλόγους), ώστε τα ειδύλλια να μεταφραστούν σε... γάμο και να εκκινήσει επιτέλους η μεταγραφική ενίσχυση του Παναθηναϊκού.

Το αξιοσημείωτο πάντως είναι, ότι οι τρεις περιπτώσεις που φέρονται σε προχωρημένο στάδιο διαβούλευσης και πιο κοντά στην υλοποίηση μεταγραφής, δεν έχουν να κάνουν με τις δύο θέσεις στις οποίες διαπιστώθηκαν τα πιο τρανταχτά κενά στη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου που ολοκληρώθηκε, δηλαδή του αμυντικού μέσου και του αριστερού μπακ.

Και -ως φαίνεται- αυτές είναι που θα κλείσουν τον κύκλο των αναζητήσεων και προσθηκών, με την συνδρομή του Ζιλμπέρτο Σίλβα, που προχωρεί 2-3 περιπτώσεις που έχει προκρίνει στις κουβέντες του με τους Γιάννη Αλαφούζο και Αντρέα Στραματσόνι.

Οι υποψήφιοι

Ποιες είναι όμως οι τρεις που έχουν ήδη διαπραγματευτεί με τον 40χρονο τεχνικό το ενδεχόμενο να ενταχθούν στο έμψυχο δυναμικό των "πρασίνων"; Ο πρώτος είναι ο Μουμπάρακ Γουακάσο, μεσοεπιθετικός της Ρούμπιν Καζάν, που πέρσι αγωνίστηκε ως δανεικός στη Λας Πάλμας.

Βάσει χαρακτηριστικών είναι ο αντι-Ευανζελίστα. Αριστεροπόδαρος, αγωνίζεται στην αριστερή πτέρυγα, αλλά και ως εσωτερικός μέσος, ενώ έχει και περιορισμένο αριθμό συμμετοχών στο δεξί άκρο.

Έχει συζητήσει και συμφωνήσει με τον Στραματσόνι (στον βαθμό που ο Ιταλός προτείνει και τους οικονομικούς όρους συμφωνίας) και η ολοκλήρωση του φλερτ εναπόκειται στην επαφή Παναθηναϊκού και Ρούμπιν Καζάν που έχει έναν ακόμη χρόνο συμβόλαιο με τον 25χρονο Γκανέζο.

Χωρίς να έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο δανεισμού του, ο Στραματσόνι έχει εξετάσει και την εκδοχή απόκτησής του με ελεύθερη μεταγραφή και τους Ρώσους να διατηρούν ένα σημαντικό ποσοστό μεταπώλησης.

Δεύτερος, αλλά με σημαντική θέση στη λίστα και ρόλο στα σχέδια του Ιταλού είναι ο Παναγιώτης Κονέ. Ο διεθνής μέσος ανήκει στην Ουντινέζε (έχει συμβόλαιο έως το 2019), δεν έχει εγγυήσεις πρώτης επιλογής στα σχέδια του νέου τεχνικού των Ιταλών και ήταν ξεκάθαρα θετικός στην κρούση Στραματσόνι για σημαίνοντα ρόλο στον Παναθηναϊκό της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Δεν υπάρχει φυσικά ακόμη το Ο.Κ. της τεχνικής ηγεσίας του ιταλικού συλλόγου που περιμένει τον Κονέ στην έναρξη της προετοιμασίας, αλλά και της οικογένειας Πότσο, από την οποία ο Παναθηναϊκός προσδοκά να επιδοτήσει το συμβόλαιο του Κονέ κατά τη διάρκεια του δανεισμού του στην Ελλάδα (ο 28χρονος μεσοεπιθετικός έχει ένα συμβόλαιο περί τις 700.000 ευρώ, χωρίς τα μπόνους).

Ο επιθετικός

Και τρίτος είναι ο Βίκτορ Ιμπάρμπο, η δυσκολότερη εκ των περιπτώσεων που αναλύθηκαν διεξοδικά, όχι τόσο ως προς τα οικονομικά μεγέθη ενδεχόμενης συμφωνίας, όσο ως προς τον χρόνο που η Κάλιαρι θα αποφασίσει για το μέλλον του. Υπάρχουν ενδιαφερόμενοι σύλλογοι, αλλά δεν υπάρχει πρόταση που να ικανοποιεί τις απαιτήσεις της Κάλιαρι και όσο δεν υπάρχει ο Παναθηναϊκός διατηρεί πιθανότητες απόκτησής του.

Σε πρώτο πλάνο είναι πάντα η εκδοχή του δανεισμού του, ωστόσο όπως και στην περίπτωση του Γουακάσο, οι "πράσινοι" εξετάζουν το ενδεχόμενο μεταγραφής με παραχώρηση ποσοστού μεταπώλησης του Κολομβιανού επιθετικού, ακόμη και σενάριο συνιδιοκτησίας, μία πολύ συνήθη πρακτική στην Ιταλία, αλλά όχι και στην πατρίδα μας.

Αυτή είναι η πρώτη γραμμή των επιλογών και υπάρχουν φυσικά και εναλλακτικές λύσεις, στις οποίες δεν δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση χθες, ωστόσο παραμένουν στο κάδρο, εξίσου διερευνημένες σε επίπεδο προθέσεων από πλευράς Στραματσόνι.

Μία εξ αυτών αφορά και στη θέση του αμντικού μέσου και έχει πρωταγωνιστή τον Λορέντζο Κρίσετιτζ. Ποδοσφαιριστής της Ίντερ, δανεικός στη Μπολόνια, ο 23χρονος μέσος έχει συζητήσει με τον συμπατριώτη του τεχνικού του Παναθηναϊκού και δήλωσε ανοικτός σε μια πρόταση από τους "πράσινους".

Και μπορεί η περίπτωση του Γουακάσο να φέρεται ως η πιο προχωρημένη, ωστόσο δεν αποκλείεται η πρώτη μεταγραφή να είναι αυτή του επιθετικού, θέση για την οποία επιδεικνύει και το νεγαλύτερο ενδιαφέρον ο Στραματσόνι, με τον Χιλιανό Πινίγια της Αταλάντα να διεκδικεί τη θέση του Ιμπάρμπο, εάν κι εφ' όσον η τελευταία τραβάει χρονικά σε μάκρος ή "στραβώσει" με μία πρόταση την οποία η Κάλιαρι δεν θα μπορεί να αρνηθεί.

Ο Πινίγια, που βρίσκεται με την εθνική του ομάδα στο Κόπα Αμέρικα, έχει ιταλικό διαβατήριο και δεν καταλαμβάνει θέση ξένου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Έκλεισε Γουακάσο ο Παναθηναϊκός
"Παρακολουθούμε τον Σεϊντού Ντουμπιά"

News 24/7

24MEDIA NETWORK