Βρήκε σεβασμό και τον ανταποδίδει

Ο Δημήτρης Κριτής γράφει για τον Μάρκους Μπεργκ που έστρεψε ξανά πάνω του τους προβολείς.

Βρήκε σεβασμό και τον ανταποδίδει
Μπεργκ-Παναθηναϊκός

Με μια πρόχειρη αναζήτηση στο διαδίκτυο, εύκολα θα διαπιστώσουμε ότι: οι Σουηδοί πανηγυρίζουν για τον παρτενέρ του Ιμπραχίμοβιτς στην επίθεση, Μάρκους Μπεργκ, που σκόραρε για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και ανεβάζουν το δικό του σερί στα 4 παιχνίδια, συμπεριλαμβάνοντας το τελευταίο φιλικό παιχνίδι της εθνικής τους ομάδας κόντρα στην Τσεχία, στα τέλη Μαρτίου, όπου ο Μπεργκ ήταν ο σκόρερ του μοναδικού τέρματός τους στο 1-1 της αναμέτρησης,

-οι Ολλανδοί έχουν ειδικές αναφορές στον πρώην φορ των Γκρόνιγκεν και Αϊντχόφεν, Μάρκους Μπεργκ για το "πενταρέ" κόντρα στην ομάδα της Κομοτηνής,

-οι Γερμανοί υπογραμμίζουν τα πέντε γκολ του "Μάρκους Μπεργκ του Αμβούργου", που έκτοτε μετράει πενιχρές επιθετικές συγκομιδές και δύο σωτηρίες στα πλέι άουτ της Bundesliga,

-οι Πολωνοί τον παρομοιάζουν με τον Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι που σκόραρε πέντε τέρματα σε βάρος της Βόλφσμπουργκ, υπογραμμίζοντας ότι ο Μπεργκ χρειάστηκε 61 λεπτά έναντι 9 του συμπατριώτη τους στράικερ της Μπάγερν Μονάχου

-και οι Τούρκοι (τον χαβά τους) αποθεώνουν τον μεταγραφικό στόχο της Φενέρμπαχτσε, Μάρκους Μπεργκ, που θα προσπαθήσει να τον κάνει δικό της μ' ένα ποσό μεγαλύτερο των 5 εκατομμυρίων ευρώ...

Κείμενα με διαφορετική αφετηρία -βάσει του κατά τόπου ενδιαφέροντος-, αλλά κοινό πρωταγωνιστή, τον 29χρονο επιθετικό του Παναθηναϊκού που έστρεψε και πάλι τους διεθνείς προβολείς πάνω του, ξαναβρήκε το κέφι, τη διάθεση και τη φόρμα την καταλληλότερη στιγμή, όπως ακριβώς του είχε υποσχεθεί ο Αντρέα Στραματσόνι στο πρώτο τους διεξοδικό τετ α τετ που είχε αποκαλύψει το Contra.gr στις 29 Ιανουαρίου.

Σημείο ανατροπής

Ήταν η περίοδος που ο Σουηδός έβγαζε στο χορτάρι έντονο εκνευρισμό και στο "Γ. Καλαφάτης" μία δυσθυμία, που πολύ απείχε από τον Μπεργκ που γνώριζαν οι συμπαίκτες του. Αναρριχήθηκε στην τρίτη θέση, όχι των κερδισμένων αλλά των παραχωρηθέντων φάουλ (!), πρωταγωνίστησε στο ποινολόγιο με αλλεπάλληλες κίτρινες κάρτες και παραπονιόταν για συχνές ενοχλήσεις στον δικέφαλο, που έθεταν σε κίνδυνο τη συμμετοχή του στο Euro 2016 της Γαλλίας.

Τότε ο Ιταλός έδειξε πλήρως ενημερωμένος για το ιατρικό του ιστορικό και εξέπληξε πολύ ευχάριστα τον ποδοσφαιριστή του με την καθαρότητα του λόγου του. Μέχρι και για την επέμβαση στην οποία είχε υποβληθεί παλαιότερα στο ισχίο και συμβάλλει εν μέρει στην επιβάρυνση που νιώθει κάποιες στιγμές στον δικέφαλο, του μίλησε με κάθε λεπτομέρεια, καθιστώντας ξεκάθαρο ότι η διαχείριση την οποία έχει αποφασίσει δεν ενέχει το παραμικρό ρίσκο, ακόμη κι αν πιεστεί από τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή πάνω στην πρεμούρα του για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα!

Ήταν η συνάντηση που άλλαξε τον ρου της σχέσης τους και σε συνδυασμό με την ενίσχυση της γραμμής πυρός με δεύτερο επιθετικό, την απογείωσε. Δεν είχε, ούτε έχει, ιδιαίτερη μεταχείριση, αλλά βρήκε σεβασμό στις ανάγκες του και διάθεση να συζητηθούν τα "θέλω" του, σε αντίθεση με τον Γιουσέφ Φος που δεν δεχόταν την παραμικρή απόκλιση στο ενισχυμένο (έως εξαιρετικά βεβαρυμένο) προπονητικό πρόγραμμα που είχε σχεδιάσει.

Ενδεικτικό παράδειγμα των παραπάνω, είναι η προπόνηση της προηγούμενης Πέμπτης. Πριν την έναρξή της ο Μπεργκ παραπονέθηκε για ενοχλήσεις στην κατάποση και της κατάστασης επιλήφθηκε το ιατρικό επιτελείο. Παρ' ότι η κλινική εξέταση δεν έδειξε σημάδια ίωσης και ο Στραματσόνι τον περίμενε πως και πως αφού εξέτισε την ποινή των δύο αγωνιστικών και θα επέστρεφε κόντρα στον Πανθρακικό, αποφάσισε να τον αφήσει εκτός προγράμματος και να προπονηθεί ατομικά μ' έναν εκ των συνεργατών του.

Τη συνέχεια την γνωρίζετε, αν και η αλήθεια είναι πώς δεν λήφθηκε σοβαρά υπ' όψιν απ' όσους σχολίασαν ως λάθος του Ιταλού την αντικατάσταση του Μπεργκ που "του στέρησε τη δυνατότητα να πετύχει και έκτο και έβδομο γκολ και περαιτέρω ρεκόρ".

Έκανε restart

Η ουσία όμως είναι ότι ο Στραματσόνι βρήκε το "κουμπί" του Σουηδού και τον κέρδισε, πριν τον χάσει ο Παναθηναϊκός και πριν ο Μπεργκ χάσει τη θέση του στο εθνικό συγκρότημα της Σουηδίας.

Γιατί μπορεί στα πλάνα του ομοσπονδιακού τεχνικού, Έρικ Χάμρεν να παρέμενε αναπόσπαστο μέλος, ωστόσο στα δημοσιεύματα του Τύπου γνώριζε σοβαρή υστέρηση, με τις πρώτες δημοσκοπήσεις που ήθελαν την πλειοψηφία των ερωτηθέντων να προτιμούν τον Τζον Γκουιντέτι της Θέλτα στο πλευρό του Ιμπραχίμοβιτς στο Euro, να κάνουν την εμφάνισή τους.

Πλέον έδιωξε τα σύννεφα και τις αμφιβολίες, ξαναπήρε τη θέση του στα πρωτοσέλιδα εκτοπίζοντας τον next big star της Primera Division και της ομάδας του Βίγο, ενώ περιμένοντας το νέο μέλος της οικογένειάς του, βαδίζει προς το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με περίσσεια αυτοπεποίθηση και ηγείται στην αφετηρία του Παναθηναϊκού στη διαδικασία των κατατακτήριων αγώνων.

To be continued (η συνέχεια θα εξακολουθήσει να γράφεται στο χορτάρι...).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Αλαφούζος: "Οι ΠΑΕ χάνουν χρήματα από τα διαιτητικά σφυρίγματα"
Ισοφάρισε τα γκολ του Σισέ ο Μπεργκ

News 24/7

24MEDIA NETWORK