Ώρα για ξεκάθαρες κουβέντες από όλους

Ο Δημήτρης Κριτης γράφει για τη συνάντηση κορυφής στη Super League και καταγράφει τα δεδομένα της ατζέντας του Παναθηναϊκού.

Ώρα για ξεκάθαρες κουβέντες από όλους

Η αλλαγή ηγεσίας στην ΕΠΟ, η απομάκρυνση παραγόντων από τα κέντρα αποφάσεων εφ' όσον αντιμετωπίζουν διώξεις για κακουργήματα, οι ξένοι διαιτητές για τη Superleague, δεν είναι νεοεισερχόμενα θέματα στην ατζέντα του Παναθηναϊκού.

Τα υποστηρίζει με -σχεδόν εμμονική- συνέπεια την τελευταία τριετία, μόνο που στις σχετικές ψηφοφορίες δυσκολευόταν να βρει ακόμη και την ψήφο του!

Η αλήθεια είναι ότι από τον Νοέμβριο του 2014 που ο Γιώργος Μποροβήλος εκλεγόταν πρόεδρος της Superleague με 13 ψήφους υπέρ και μόνο 1 κατά, αυτή του Παναθηναϊκού (λευκό από Skoda Ξάνθη, Λεβαδειακό, Νίκη Βόλου και αποχή ΠΑΟΚ), έχει κυλήσει αρκετό νερό στο αυλάκι.

Ο τρελός του χωριού

Κανείς όμως δεν μπορεί να μιλήσει με σιγουριά για αλλαγή συσχετισμών, τέτοια που να επιφέρει και σαρωτικές αλλαγές. Ούτε στη Superleague, αλλά ούτε και στην ΕΠΟ, με τον Γιώργο Γκιρτζίκη να κάνει λόγο μέχρι και για θριαμβευτική επανεκλογή του τον Οκτώβριο!

Το βέβαιο πάντως είναι ότι τουλάχιστον στη σημερινή συνεδρίαση των ιδιοκτητών των ομάδων της Superleague, οι εκπρόσωποι του "τριφυλλιού" δεν θα νιώθουν σαν τον τρελό του χωριού. Εάν μάλιστα δεν αλλάξει κάτι τις τελευταίες ώρες στην ατζέντα, δεν θα είναι καν αυτοί που θα σύρουν τον χορό των καταγγελιών και των αιτημάτων.

Λέγεται μάλιστα ότι αναμένουν με μεγάλο ενδιαφέρον τις προτάσεις που ενδέχεται να συνεισφέρουν στο τραπέζι ιδιοκτήτες των μικρότερων συλλόγων του Συνεταιρισμού. Θα είναι μάλιστα θετικά διακείμενοι σε εκείνες που θα προτείνουν συγκεκριμένες και δόκιμες λύσεις στα αδιέξοδα, αλλά κάθετα αντίθετοι σε οποιονδήποτε επιχειρήσει να δώσει απλά παράταση με συμβιβαστικές φόρμουλες.

Το πρώτο επεισόδιο

Τι όμως περιμένουν από τη σημερινή κουβέντα; Όχι πολλά πράγματα, υπό την έννοια της λήψης αποφάσεων και κρίσιμων ψηφοφοριών. Το πιθανότερο είναι να κατατεθεί σήμερα ένα πλαίσιο δράσεων από την πλευρά της τριανδρίας, ως προαπαιτούμενο για τη συμμετοχή τους στο επόμενο πρωτάθλημα, το οποίο ωστόσο θα δρομολογηθεί άμεσα και όχι το καλοκαίρι.

Κι αυτό έχει περισσότερο να κάνει με την πρόθεση του Υφυπουργού Σταύρου Κοντονή να συζητήσει και με τους "4 μεγάλους", με ατζέντα που υπερβαίνει τις αρμοδιότητες της Superleague και βάζει στο τραπέζι πρόσωπα κοινής αποδοχής όχι μόνο για την ηγεσία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, αλλά και για τον ίδιο τον Συνεταιρισμό, όπως βεβαίως και συγκεκριμένες δεσμεύσεις εν όψει των προσεχών διοργανώσεων.

Αν μάλιστα η σημερινή κουβέντα αναλωθεί σε αντιπαραθέσεις και λεξομαχίες μεταξύ του "μετώπου των τριών" και του Ολυμπιακού, ίσως μάλιστα αποδειχθεί και εξαιρετικά σύντομο για τα δεδομένα της βαρύτητας με την οποία προαναγγέλθηκε.

Μουσούδα με μουσούδα

Αυτό πάντως που επαναλαμβάνουν και προσμένουν είναι η ενεργή συμμετοχή και συγκεκριμένη τοποθέτηση των μικρότερων συλλόγων. "Αν παραμείνουν στην άκρη ως μυρμήγκια που περιμένουν να κατακάτσει ο κουρνιαχτός από τη μάχη των ελεφάντων, ώστε απλά να διαλέξουν στρατόπεδο διαλέγοντας -ως είθισται- τον ισχυρό, τότε θα έχουν χάσει και την τελευταία ευκαιρία να συμμετάσχουν σ' ένα διαφορετικό και καλύτερο πρωτάθλημα. Εκτός κι αν είναι ευχαριστημένοι από αυτό που βιώνουν τα τελευταία χρόνια. Δεν έχουν παρά να το δηλώσουν ευθέως και ευθαρσώς, ώστε να ξέρει και ο τελευταίος φίλαθλος τι πρεσβεύει ο καθένας μας" είναι η χαρακτηριστικότερη τοποθέτηση και ενδεικτική των προθέσεων με τις οποίες προσέρχονται στον διάλογο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Όλο το παρασκήνιο της συνάντησης των ιδιοκτητών: Τι θα κάνει ο Μαρινάκης

Όλες οι τελευταίες εξελίξεις πριν τη συνάντηση στη Λίγκα. Ποιοι θα δώσουν το παρών

News 24/7

24MEDIA NETWORK