Ο Ολυμπιακός θέλει να γίνει "αφεντικό" στην Τούμπα

Ο Διονύσης Βερβελές γράφει για τα πλεονεκτήματα του Ολυμπιακού έναντι του ΠΑΟΚ, ενόψει του ντέρμπι της Τούμπας.

Ο Ολυμπιακός θέλει να γίνει "αφεντικό" στην Τούμπα
INTIME SPORTS

Δεν υπάρχει οπαδός του Ολυμπιακού που να έχει ηρεμήσει από το βράδυ της Τρίτης. Τι και αν χθες βράδυ το μενού είχε και τα υπόλοιπα ματς της 2ης αγωνιστικής, οι "ερυθρόλευκοι" στο δικό τους κόσμο. Η νίκη επί της Άρσεναλ μένει στην ιστορία. Αυτοί που βρέθηκαν στο Emirates έχουν κάθε λόγο να ανεβάζουν φωτογραφίες και βίντεο στα social media, να μην σταματούν να περιγράφουν τα συναισθήματά τους. Έζησαν το πρώτο "διπλό" του Ολυμπιακού στην Αγγλία από κοντά και αυτά είναι οπαδικά ένσυμα… Ο Ολυμπιακός μπροστά του πλέον έχει χρόνο για να σκεφτεί και να ετοιμαστεί για την αναμέτρηση του Ζάγκρεμπ, κόντρα στην Ντιναμό. Εκεί που θα κριθούν σίγουρα πολλά, όχι, όμως και όλα… Δρόμος θα υπάρχει, είτε με θετικό είτε με αρνητικό αποτέλεσμα.

Για τον αγώνα με την Άρσεναλ θα έχετε διαβάσει, αλλά και ακούσει πολλά. Αναλύσεις από πολλούς, για το τι έκανε ο Σίλβα, για τον ρόλο του Καμπιάσο στον αγωνιστικό χώρο, για τον Φινμπόγκασον, λίγο από… όλα κοινώς. Μεγάλη η νίκη, μπράβο, αλλά κάπου εδώ μπαίνει και τέλος. Πρέπει να μπει τέλος γιατί το επόμενο ραντεβού είναι το ματς που εγώ τουλάχιστον τόσο περιμένω. Μαζί πιστεύω και πολλοί φίλοι του Ολυμπιακού. Βλέποντας την ομάδα σου να κάνει "διπλό" στο Emirates, έχεις κάθε λόγο να πιστεύεις πως μπορείς να περάσεις από την Τούμπα. Και από την Τούμπα δηλαδή.

Αυτά τα ματς για τον Ολυμπιακό των τελευταίων ετών δεν είναι εύκολα. Κάθε άλλο. Ο Ολυμπιακός φτάνει στην υλοποίηση των στόχων του, κατακτά πρωταθλήματα και Κύπελλα Ελλάδας, αλλά στα ντέρμπι κάπου… μπλοκάρει. Η ψυχοσύνθεση του οπαδού του Ολυμπιακού λέει "θέλω και τα ντέρμπι". Έτσι νιώθουν όλοι. Δεν θα αρέσει σε κανέναν να ηττηθούν οι "ερυθρόλευκοι" στην Τούμπα. Θα θεωρηθεί "χτύπημα" στο πρεστίζ, όταν έχει προηγηθεί ένα τόσο σπουδαίο "διπλό" όπου υποκλίθηκε η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ. Μια ομάδα που την ίδια ώρα μην απορήσετε αν στο Emirates πάρει το ντέρμπι με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Με τους ξεκούραστους θα πάει

Ο ΠΑΟΚ δεδομένα θα είναι πιο κουρασμένος. Έχοντας το ματς με την Ντόρτμουντ δύο ημέρες και μετά από αυτό του Ολυμπιακού, θα βγάλει κούραση. Ναι, έχει παίκτες ο Τούντορ για να δώσει και ανάσες, αλλά θεωρώ πως εδώ δεν χωράει θέμα σύγκρισης με τις λύσεις που έχει ο Σίλβα. Για παράδειγμα ο Πορτογάλος προπονητής θα μπορέσει να δώσει φανέλα βασικού στον Ντουρμάζ που είδε από την τηλεόραση τη νίκη στο Λονδίνο. Άνετος, ξεκούραστος, καλείται να δείξει και στα μεγάλα ματς ότι μπορεί να κάνει διαφορά φέτος. Στο πέρσι βλέπετε, στο μυαλό όλων έχει μείνει εκείνη η ανεπανάληπτη ευκαιρία κι ενώ το ματς ήταν στο 0-0 στη Λεωφόρο κόντρα στον Παναθηναϊκό. Φανέλα βασικού μπορεί να πάρει και ο Μαζουακού που είδε το ματς στο Emirates από τον πάγκο. Θα έχει και ενδιαφέρον να δούμε την αντίδρασή του μέσα στο γήπεδο, αν θα… ακούσει τίποτα από τη χρησιμοποίηση του Σαλίνο στο Λονδίνο. Υπάρχει και τρίτος που είναι άνετος και ωραίος. Για τον Μιλιβόγεβιτς ο λόγος που ήταν τιμωρημένος. "Καίγεται" κι αυτός να δείξει στην Τούμπα. Ματς που γνωρίζει ως Σέρβος ότι μιλάει στην ψυχή των φίλων του Ολυμπιακού.

Να το πάμε ακόμη παρακάτω; Στην αποστολή στο Λονδίνο ήταν ο Τσόρι με τον Ντα Κόστα. "Αν χρειαστεί μπορεί να βοηθήσουν", έλεγε το ρεπορτάζ, ενώ ο Αργεντίνος το έκανε και δήλωση. Ακόμη και έτσι, τίθενται στη διάθεση του Μάρκο Σίλβα. Σε αυτή τη λίστα θα βάλω και τον Ερνάνι που και στο Λονδίνο πήρε λίγα λεπτά συμμετοχής και καλείται να αποδείξει. Πρέπει να κάνει ένα καλό ματς, δεδομένα θα τον βοηθήσει αν αυτό έρθει σε μια έδρα όπως της Τούμπας.

Μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση

Κάπως έτσι και… άθελά του φυσικά, ο Σίλβα στο "διπλό" επί της Άρσεναλ πάλι παίρνει άριστα στο θέμα διαχείρισης του ρόστερ και έχοντας τόσους ξεκούραστους, είναι σαν να έκανε το ροτέισον με ξεχωριστό τρόπο! Ποιος θα το πίστευε… Σημασία έχει αυτοί που θα μπουν στην Τούμπα να μην… μασήσουν, να μην διστάσουν και να βγάλουν τον καλύτερό τους εαυτό για ένα σπουδαίο "διπλό". Το γράφω εδώ και ημέρες. Ο Ολυμπιακός με "διπλό" στην Τούμπα περνάει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. Θα φύγει από τον ΠΑΟΚ στην 6η αγωνιστική 8 βαθμούς. Ο Παναθηναϊκός θα έχει δοκιμαστεί μία ημέρα νωρίτερα στην Ξάνθη. Θα πει κάποιος δεν χάνεται ο κόσμος αν ο Ολυμπιακός πάρει και το "Χ". Ναι, δεν χάνεται, είναι μεγάλος ο δρόμος, μένουν ακόμη 24 ματς μετά από αυτό της Κυριακής.

Να υποθέσω πως η ΑΕΚ θα νικήσει τον Ατρόμητο. Ο Ολυμπιακός φέρνει "Χ" στην Τούμπα. Θα έχει 16 βαθμούς και η ΑΕΚ 13. Και θα ακολουθεί το ματς με την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη, μετά τη διακοπή. Δεν χρειάζεται να αναλύσω τι θα διαβάσουν τα μάτια μας. Για "διπλό" κορυφής θα λένε στην ΑΕΚ, θα κάνουν τις δικές τους βλέψεις. Γιατί αναφέρω τα παραπάνω; Ακριβώς για να εξηγήσω και στους πιο δύσπιστους πόσο σημαντικό είναι για τον Ολυμπιακό να φύγει με τη νίκη από τη Θεσσαλονίκη. Από χθες, είδα και γκρίνια για τον ορισμό του Γιάχου. Όπως βλέπαμε και την προηγούμενη αγωνιστική για τον Δελφάκη, τον Καλογερόπουλο και τον Αρετόπουλο. Δεν… άνοιξε μύτη, αλλά δεν βγήκε κανείς να το πει.

Δεν λαμβάνω υπόψη μου το ματς του ΠΑΟΚ με την Ντόρτμουντ και κρίνω από αυτά που έχω δει ως τώρα στο πρωτάθλημα. Ναι, θέλει ψυχή και καρδιά να γυρίσεις δύο δύσκολα ματς όπως ήταν αυτό με την ΑΕΚ στην Τούμπα και αυτό με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Άλλο ο Ολυμπιακός, όμως. Αυτό το γνωρίζουν και στον ΠΑΟΚ. Η μεταγραφή του Μπερμπάτοφ δίνει μια άλλη αίγλη στους Θεσσαλονικείς, είναι αλήθεια και εμένα τέτοιες κινήσεις ειλικρινά με γεμίζουν επειδή αγαπώ το ποδόσφαιρο. Δεν είμαι από αυτούς που απαξιώνουν το προϊόν γιατί αναζητούν δικαιολογίες. Ναι, δεν είναι το ελληνικό πρωτάθλημα το κορυφαίο στον κόσμο, αλλά μήπως πρέπει να κοιτάξουμε και τριγύρω μας τι καταφέρνουμε ως κοινωνία; Ο Μπερμπάτοφ αλλάζει επίπεδο τον ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός, όμως, παραμένει το φαβορί και καλείται αυτό να το δείξει στο γήπεδο. Το πριμ από το Λονδίνο που μπορεί να έχει συνέχεια στη Θεσσαλονίκη, αποτελεί ένα εξτρά κίνητρο. Σίγουρα, όμως, το μεγάλο κίνητρο είναι το "6 στα 6" που κάνει 18 βαθμούς, μόνος πρώτος πιθανότατα και με διαφορά, λίγο πριν τα… επόμενα δύσκολα, με ΑΕΚ και Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Δεν νομίζω ότι στον Ολυμπιακό θα συμβιβαστεί κανείς με το "Χ" και η αίσθησή μου από το Ρέντη είναι πως δεν θα πάνε με τέτοια μυαλά οι "ερυθρόλευκοι". Θα μπουν για να δείξουν ποιος είναι το αφεντικό στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Υ.Γ.: Υγεία να έχουμε και προχωράμε… Καλό μήνα σε όλους. Ας είναι καλύτερος από τον προηγούμενο και… χειρότερος από τον επόμενο.

Διαβάστε ακόμη:

Τρελάθηκε ο Ισλανδός σπίκερ στο γκολ του Φινμπόγκασον

Υποδοχή ηρώων στην αποστολή του Ολυμπιακού

News 24/7

24MEDIA NETWORK