Ο Σίλβα είδε όλα τα λάθη στο Μόναχο και αρχίζει… φροντιστήριο!

Ο Διονύσης με Βερβελές γράφει για τα λάθη του Ολυμπιακού στο Μόναχο, τον υπερβολικό σεβασμό απέναντι στη Μπάγερν, την εικόνα των Φορούνη-Ερνάνι, αλλά και το... φροντιστήριο που ξεκινά ο Σίλβα στους παίκτες.

Ο Σίλβα είδε όλα τα λάθη στο Μόναχο και αρχίζει… φροντιστήριο!

Παρασκευή 27 Νοέμβρη 2015 δείχνει το ημερολόγιο. Κάνουμε το ταμείο. Ο Ολυμπιακός είναι χωρίς απώλεια στο ελληνικό πρωτάθλημα και μετρά δύο ήττες από την Μπάγερν Μονάχου στο Champions League. Η χρονιά μια χαρά πάει και στις τάξεις των "ερυθρολεύκων" δεν θα ασχοληθούν με τα σχόλια διαφόρων για το 4-0 από την Μπάγερν. Χθες βράδυ άλλωστε, αποκλείστηκαν τόσο ο Αστέρας Τρίπολης, όσο και ο ΠΑΟΚ. Ο Παναθηναϊκός έχει… χαιρετήσει με το «καλημέρα» και ο Ολυμπιακός δεδομένα θα είναι και τον Φλεβάρη στην Ευρώπη. Τώρα, Europa League θα είναι, Champions League θα είναι, θα φανεί το βράδυ της 9 Δεκεμβρίου κόντρα στην Άρσεναλ του Αρσέν Βενγκέρ.

Η ήττα στο Μόναχο ήταν αναμενόμενη. Η εικόνα του Ολυμπιακού δεν ήταν. Ο Μάρκο Σίλβα δεν το έκρυψε στις δηλώσεις του μετά το τέλος του ματς πως τον ενόχλησε ο τρόπος που οι «ερυθρόλευκοι» δέχθηκαν τα τέσσερα γκολ. Και έχει τα δίκια του. Πολλά δίκια. Όπως εξήγησε πως αυτό το ματς επί της ουσίας αποτελεί μάθημα για τη συνέχεια, αναλύοντας τα λάθη στο Ρέντη και δουλεύοντάς τα με τους ποδοσφαιριστές του ενόψει της συνέχειας.

Ο Σίλβα θέλει ο πήχης να είναι ψηλά, να βλέπει την ομάδα του να βελτιώνεται και το φωνάζει συνεχώς. Το εύκολο άλλωστε για τον ίδιο θα ήταν να βρει δικαιολογίες. Να σταθεί στη δεδομένη ποιότητα του συγκροτήματος του Γκουαρντιόλα, να μιλήσει για την αδράνεια της ομάδας του μετά και τη μη διεξαγωγή του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, να πει πολλά. Ο Πορτογάλος τεχνικός, όμως, βλέπει την πραγματικότητα και αυτή λέει ότι στην “Allianz Arena” δεν του άρεσαν αρκετά πράγματα…

Ο υπερβολικός σεβασμός

Ο Σίλβα ήθελε από τους ποδοσφαιριστές του να παραδεχθούν την Μπάγερν, αλλά όχι αυτό να αποτυπωθεί με αυτή την εικόνα στο γήπεδο. Το σκορ δεν λέει τίποτα. Δεν λέει στη λογική ότι εκεί, η Άρσεναλ και η Ντιναμό Ζάγκρεμπ έφαγαν τάλιρο στο… κεφάλι! Περίμενε, όμως, κάτι καλύτερο από τους παίκτες του, ένα μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό θράσος μέσα στο γήπεδο. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού διαπίστωσε τα λάθη στα γκολ. Και σε αυτά, θεωρεί ότι ήταν και το μυαλό. Δεν πήγαιναν όπως έπρεπε στις φάσεις οι ποδοσφαιριστές του, δεν είχαν την ενέργεια, την πρωτοβουλία, την πρώτη κίνηση. Είναι ένα θέμα που θα δει δεδομένα ενόψει της Άρσεναλ. Στις 9 Δεκέμβρη το βράδυ, οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει να… τρώνε το χορτάρι αν θέλουν να συνεχίσουν στο Champions League.

Αυτά τα λάθη ήταν άλλης ομάδας

Το λάθος είναι μέσα στο ποδόσφαιρο. Να γίνει ένα, να γίνουν δύο… Αλλά αν δει κανείς τα γκολ που δέχεται ο Ολυμπιακός στο Μόναχο, υπάρχουν πολλά λάθη. Και σαν κινήσεις, αλλά και γενικότερα σαν τακτική προσέγγιση. Το κέντρο της άμυνας παρουσιάστηκε κατώτερο των περιστάσεων. Δεν ήταν το μόνο, όμως, που έβγαλε πρόβλημα. Ο Σίλβα είδε όλο το ματς όρθιος στο Μόναχο. Κι ας μην μπορούσε να κάνει πολλά, για να σταματήσει αυτή την Μπάγερν του Γκουαρντιόλα, που λίγα μέτρα πιο πέρα έδινε… ρέστα, ζητούσε περισσότερη ενέργεια, δοκίμαζε πράγματα.

Ο Σίλβα έβλεπε τους παίκτες του να δέχονται τρία γκολ σε 20 λεπτά και να κοιτάζονται μεταξύ τους. Δεν έχει δοκιμαστεί αυτός ο Ολυμπιακός σε τέτοιες καταστάσεις. Κάποτε, ο παλιός… Ολυμπιακός, αυτός που χώλαινε εκτός έδρας στην Ευρώπη, πήγαινε την μπάλα στη σέντρα και συνέχιζε. Τώρα, ήρθαν και τα νεύρα. Αυτά, όμως, δεν «χάλασαν» τον Σίλβα. Εδώ είδε κι ένα θετικό, πως τουλάχιστον θίχθηκε ο εγωισμός των ποδοσφαιριστών του. Κανείς δεν θέλει να κάνει τον… κομπάρσο σε ένα 4-0. Κι ας είναι από την Μπάγερν Μονάχου. Αλλά η πραγματικότητα είναι ότι τα λάθη στο Μόναχο φάνηκαν να είναι… άλλης ομάδας και όχι του Ολυμπιακού του Σίλβα που έχουμε δει ως τώρα.

Όλοι το… κάτι παραπάνω!

Ένα σουτ του Ιντέγε στο δεύτερο ημίχρονο και η αποβολή που κερδίζει πάλι ο Νιγηριανός, ήταν οι καλές στιγμές των «ερυθρολεύκων» επιθετικά. Ο Ολυμπιακός στο Μόναχο πήγε για να μην γράψει αρνητική ιστορία. Φάνηκε αυτό. Τι να διεκδικούσε, όμως; Είδαμε κι αυτούς που έδωσαν κενούς χώρους και τι κατάφεραν. Μήπως ακόμη και με δέκα ποδοσφαιριστές η Μπάγερν δεν βρήκε χώρους; Έτσι δεν είχε το ανεπανάληπτο τετ α τετ ο Ντάγκλας Κόστα; Έτσι δεν είχε τη φάση με το δοκάρι στο τέλος ο Μίλερ;

Αυτό που δεν άρεσε στον Σίλβα, ήταν που αρκετοί «ερυθρόλευκοι» έψαχναν το κάτι παραπάνω. Για τον εαυτό τους, όμως, έτσι. Στο πρώτο ημίχρονο για παράδειγμα, φεύγει μπροστά ο Κασάμι. Έχει παίκτη αριστερά, παίκτη δεξιά, δοκιμάζει ένα σουτ που είχε απελπιστική κατάληξη. Προς το τέλος του μέρους, ο Ιντέγε κάνει κίνηση, αλλά ο Πάρντο θα ψάξει να σουτάρει με το αριστερό εκτός της μεγάλης περιοχής. Το… κατάπιαν το σουτ με χαρακτηριστική ευκολία οι γηπεδούχοι. Στο δεύτερο μέρος, ο Ομάρ βγαίνει από δεξιά, «γεμίζει» η περιοχή, αλλά κάνει κάτι σαν σέντρα σουτ. Ο Φορτούνης στο τέλος προσποίηση, αλλά κι αυτός δοκιμάζει το σουτ. Το ότι ο Νόιερ για να δεχθεί γκολ πρέπει να… εκτελεστεί από κοντά, είναι μια άλλη ιστορία. Ακόμη και στο φάουλ μετά την αποβολή, ο Σίλβα είχε παράπονο. Αρκούσε να δει κάποιος την αντίδρασή του, όταν ο Καμπιάσο άφησε στον Μαζουακού για να σουτάρει! Λες κι έχουμε δει πολλά φάουλ να τα εκτελεί ο Γάλλος αριστερός μπακ! Δεν έκρυψε την απορία του εκεί ο τεχνικός του Ολυμπιακού, προφανώς γιατί θεωρούσε ότι εκεί αν γινόταν το 3-1, θα άλλαζαν πράγματα στη ροή του αγώνα. Έστω και για τις εντυπώσεις.

Η εικόνα Φορτούνη και Ερνάνι

Ο Σίλβα βάζει στο ματς τον Φορτούνη και τον Ερνάνι. Περιμένει να αλλάξουν κάτι, να δώσουν μια ενέργεια στην ομάδα. Φυσικά και δεν έμεινε ικανοποιημένος. Στην τελική, μπήκαν σε ένα ματς που είχε κριθεί, κάτι θα μπορούσαν να βγάλουν θετικό. Αυτό, όμως, που φάνηκε σε όλους, ήταν ότι ο Έλληνας μέσος έπαιξε σαν να έβγαλε ενόχληση. Σαν να «χαλάστηκε» που δεν ήταν στο αρχικό σχήμα. Κι εδώ, είναι ένα κομμάτι που θα πρέπει να δει ο Σίλβα, γιατί ο καλός Φορτούνης αλλάζει τον Ολυμπιακό. Όσον αφορά στον Ερνάνι, άμυνα με τα… μάτια, μπροστά πήγε να πάρει δύο-τρεις ενέργειες, αλλά χωρίς κάτι το ιδιαίτερο.

Ο 38χρονος τεχνικός πάντως, δεν είδε και το πάθος που περίμενε. Είχε σχέση αυτός ο Κασάμι με τον παίκτη που είδαμε στα άλλα ματς; Που ήταν το πάθος του; Ο τσαμπουκάς του; Εδώ μια… μαγκιά του έκανε για μια φάση ο Μπόατενγκ και ο διεθνής με την Ελβετία μέσος, δεν είχε αντίδραση. Έστω για το… έτσι! Λες και θα θύμωναν περισσότερο οι γηπεδούχοι.

Κάτι σε θέμα τακτικής μέσα στο γήπεδο για το τέλος. Ο Σίλβα φωνάζει να είναι κοντά οι γραμμές. Οι συνεργάτες του, όμως, στο Μόναχο έχουν καταγράψει μια ομάδα… κομμένη για τα καλά. Με αποστάσεις μεγάλες μεταξύ της άμυνας και της μεσαίας γραμμής μάλιστα, όταν ο Ολυμπιακός τολμούσε να πάει μπροστά. Όλα αυτά έπαιξαν το ρόλο τους, αλλά το επαναλαμβάνουμε. Ο Σίλβα ξέρει, αναγνωρίζει και θεωρεί πως θα έρθει η βελτίωση. Στην τελική από τέτοια ματς, με τέτοιους αντιπάλους, μόνο να μάθεις μπορείς.

Δεν ανησυχεί, αλλά θέλει καλή εικόνα

Τι γίνεται από εδώ και πέρα; Ο Σίλβα δεν ανησυχεί. Έστω και αν δεν είχε μείνει πολύ ευχαριστημένος και στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος, με τον Ηρακλή στο Καραϊσκάκη. Περιμένει αντίδραση την Κυριακή με τον Αστέρα Τρίπολης. Την Τετάρτη έχει και ματς Κυπέλλου στο Αίγιο. Όπου θέλει τη νίκη μετά το «Χ» με τον Πλατανιά στο Καραϊσκάκη. Περιμένει την καλή εικόνα από το επόμενο κιόλας ματς, για να ανακτήσει και η ομάδα την ψυχολογία της. Μαζί και τον εγωισμό της. Γιατί περισσότερο αυτός θίχθηκε από το 4-0 στο Μόναχο…

Υ.Γ.: Υγεία να έχουμε και προχωράμε…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Μια μεγάλη εμπειρία… και προχωράμε!

News 24/7

24MEDIA NETWORK