Το μεγαλύτερο "διπλό" του Ολυμπιακού!

Ο Διονύσης Βερβελές σχολιάζει το μεγάλο διπλό του Ολυμπιακού, το μεγαλύτερο της ιστορίας του!

Το μεγαλύτερο "διπλό" του Ολυμπιακού!

Έγραψε ιστορία ο Ολυμπιακός! Δεν γίνονται αυτά, τεράστια νίκη και για την ιστορία του συλλόγου, αλλά για την πορεία του στον όμιλο. Να είμαι ειλικρινής; Δεν το περίμενα. Κανείς δεν νομίζω πως περίμενε τέτοια συγκέντρωση, τέτοια αφοσίωση στο ματς. Ναι, η Άρσεναλ δεν ήταν στα καλύτερά της. Ποιος θα πίστευε, όμως, πως οι πρωταθλητές Ελλάδας χωρίς να είναι έτοιμοι, χωρίς να είναι δυνατόν να είναι 100% έτοιμοι, θα έβαζαν τρία γκολ μέσα στο Λονδίνο και θα έπαιρναν μια τεράστιας σημασίας νίκη.

Ο Ολυμπιακός μπήκε με μία ενδεκάδα που δεν περίμενε κανείς. Δεν διαφαινόταν ότι θα παίξει αριστερό μπακ ο Σαλίνο. Ούτε για βασικός ο Σεμπά. Και όμως, ο Σίλβα είχε βάλει τα δικά του δεδομένα και παρέταξε μια ομάδα που μπήκε όπως έπρεπε. Ξεπέρασε σχετικά γρήγορα τον σεβασμό που έβγαλε απέναντι στην Άρσεναλ και έβρισκε τα πατήματά της στον αγωνιστικό χώρο. Ήρθε το γκολ του Πάρντο, αλλά έρχεται η ισοφάριση άμεσα και δεν προλαβαίνεις να το χαρείς, να μπορέσεις να βάλεις τους δικούς σου όρους στο παιχνίδι.

Ναι, το γκολ που δέχεται ο Ρομπέρτο δεν… υπάρχει. Δεν γίνεται να τα δέχεται αυτά ο Ρομπέρτο. Στη συνέχεια, όμως, είναι ο γνωστός μας Ρομπέρτο, αυτός που έφερε μεγάλες νίκες για τον Ολυμπιακό στην Ευρώπη πέρσι και φέτος! Βλέπεις και το γκολ από το κόρνερ του Φορτούνη, με το λάθος του Οσπίνα. Τι να σχολιάσεις; Ο Ολυμπιακός κατάφερε να έχει αντίδραση. Να βγάζει αντίδραση μετά τις δύο φορές που ισοφαρίστηκε και έτσι κατάφερε να πάρει τρεις πολύτιμους βαθμούς.

Για ορισμένους αυτό το τρίποντο ισοφαρίζει τη νίκη της Ντιναμό Ζάγκρεμπ επί της Άρσεναλ. Δεν τελείωσε τίποτα, αλλά αυτό είναι βράδυ που ο κάθε Ολυμπιακός πρέπει να είναι χαρούμενος για την ομάδα του. Με συγχωρείτε, αλλά κάποια πράγματα δεν γίνονται τυχαία. Εντός των συνόρων ορισμένοι συνεχίζουν να αμφισβητούν, αλλά ο Ολυμπιακός παίρνει παίκτες, επενδύει, προσπαθεί να πάει την ομάδα ένα σκαλί πιο πάνω. Έρχονται οι νέοι παίκτες, άλλοι προσαρμόζονται και άλλοι όχι.

Τελειωμένος ο Καμπιάσο;

Ήρθε ο Καμπιάσο το καλοκαίρι. Για ορισμένους ήταν ο 35χρονος «τελειωμένος». Στο Έμιρεϊτς πολλοί πρέπει να κατάλαβαν τι εστί Καμπιάσο. Εκτός από τα 11 χλμ. και τις πολλές «μάχες» που έδωσε, έβγαλε την εμπειρία του. Βοήθησε τον Κασάμι που μπήκε στη λίστα του Champions League την τελευταία στιγμή και δείχνει ότι και αυτός είναι μεταγραφή. Για τους παίκτες αναλυτικά θα έχουμε την ευκαιρία να τα πούμε και το πρωί της Τετάρτης, στο live chat, εδώ…

Θέλω πάντως να σταθώ στον Μάρκο Σίλβα. Ο Πορτογάλος δικαιώνεται. Και αυτό πρέπει να του πιστωθεί. Μια χρονιά εμπειριών με την Σπόρτινγκ έχει στη διοργάνωση, αλλά βγάζει την ίδια εικόνα παντού. Σε Ελλάδα και Ευρώπη. Διαχειρίζεται άψογα το ρόστερ και αυτό φάνηκε περίτρανα με το γκολ του Φινμπόγκασον. Ο Ισλανδός είναι υπόθεση και για όσους θυμούνται, σε προηγούμενο σχόλιο είχα τονίσει πως για να πάρεις τις μεγάλες νίκες στην Ευρώπη, χρειάζονται και τα γκολ από τον φορ. Αυτό του Φινμπόγκασον έγραψε ιστορία, χάρισε ένα διπλό τεράστιας σημασίας για τον Ολυμπιακό και το ελληνικό ποδόσφαιρο…

Μη πετάξει αυτό το διπλό!

Όλοι χαίρονται αυτή τη νίκη. Απλά δεν τελειώνει τίποτα εδώ. Αν ο Ολυμπιακός χάσει στην Κροατία θα έχει πετάξει αυτό το τρίποντο. Αν νικήσει, παίζει τελικό στο Καραϊσκάκη με την Ντιναμό την 4η αγωνιστική και θα περιμένει τα δύο ματς της Μπάγερν με την Άρσεναλ. Τίποτα δεν έχει τελειώσει, ένα-ένα τα ματς και θα χρειαστεί η ίδια αφοσίωση, συγκέντρωση. Και τώρα ένα ματς πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, εκεί που οι «ερυθρόλευκοι» πρέπει να περάσουν τα επόμενα μηνύματά τους.

Όσο και να θες να αμφισβητήσεις, κάποια πράγματα πρέπει να τα παραδέχεσαι. Νομίζω πως πολλοί μετά από αυτό το διπλό του Ολυμπιακού στο Λονδίνο θα κάνουν την αυτοκριτική τους. Όλοι. Και οι… απέναντι, αλλά και οι «ερυθρόλευκοι». Τι είχε ακούσει ο Πάρντο όλες αυτές τις ημέρες. Κάνει ένα γκολ, φτιάχνει άλλο ένα, πρωταγωνιστής. Όλοι βοήθησαν. Περισσότερα από τους πρωταγωνιστές, σας περιμένω το πρωί της Τετάρτης για όλα, με τις ερωτήσεις σας, στο live chat…

Υ.Γ.: Υγεία να έχουμε και προχωράμε…

Διαβάστε ακόμα:

Νίκος Γιαννόπουλος: Οι αριθμοί δεν λαθεύουν, ο Ολυμπιακός νίκησε στα ίσια!

Αρσεναλ-Ολυμπιακός 2-3

Τα καλύτερα tweets για το επικό διπλό

Η πανηγυρική PHOTO των παικτών του Ολυμπιακού στα αποδυτήρια

Ο ξένος Τύπος για το θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της Άρσεναλ

Το σποτ του Αρσεναλ-Ολυμπιακός 2-3 από το Sport24radio

News 24/7

24MEDIA NETWORK