Επαγγελματικό και αμερικάνικο διπλό…

Ο Ολυμπιακός πέρασε από την Κωνσταντινούπολη και αυτή την φορά δεν πάτησε όπως με την Γαλατά. Το κέρδος του από την αναμέτρηση της Παρασκευής ήταν πολλαπλό, πέρα από την νίκη κέρδισε και τον Γκριν που έστειλε το δικό του μήνυμα. Σχολιάζει ο Μάκης Δρόσος.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÍÔÁÑÏÕÓÁÖÁÊÁ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / DARUSSAFAKA - OLYMPIAKOS
lotzeski EUROKINISSI SPORTS

Για το τι περιμέναμε και τι έπρεπε να κάνει ο Ολυμπιακός για να πάρει το διπλό με την Νταρουσάφακα το είχαμε γράψει από χθες το βράδυ στο άρθρο μας .

Ο Ολυμπιακός πρωτίστως πήρε μία νίκη που χρειαζόταν πάση θυσία, μία νίκη απέναντι σε ένα αντίπαλο που δεν είναι για πανηγυρισμούς, ωστόσο στην περίπτωση που δεν είχε κερδίσει την Νταρουσαφάκα τότε θα είχε γκρίνια και προβληματισμό για τις επόμενες μέρες.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΤΟ ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΠΛΑΝΟ

Ο στόχος του Ολυμπιακού ήταν ένας από το ξεκίνημα και τον έφερε εις πέρας στο ακέραιο. Να μην αφήσει την τουρκική ομάδα να σκοράρει πάνω από 75 πόντους. Με αυτό το δεδομένο αν και πιέστηκε, δεν έπαψε να δείχνει σε κανένα σημείο της αναμέτρησης ότι είναι το μεγάλο φαβορί για να πάρει την νίκη. Η Νταρουσάφακα είναι μία αρκετά καλή ομάδα σε επίπεδο μονάδων, αλλά σαν σύνολο έχει πολύ δρόμο ακόμα διανύσει ενώ συν τοις άλλοις της λείπουν και κομμάτια από το παζλ για να το επιτύχει, έτσι όπως τουλάχιστον την ονειρεύεται ο Μπλατ.

Με δεδομένο το πρόβλημα που έχει στις συνεργασίες η τουρκική ομάδα, ο Ολυμπιακός σημάδεψε τους 2-3 παίκτες στην περιφέρεια τους οποίους τους «κλείδωσε», έδωσε χώρο στους ψηλούς της Νταρουσαφάκα, οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν ήταν αρκετοί για να κερδίσουν μόνοι της το σύνολο του Σφαιρόπουλου. Ακόμα και στο σημείο της αντεπίθεσης των γηπεδούχων, ουσιαστικά δεν υπήρχε λόγος ιδιαίτερης ανησυχίας, αφού ήταν προϊόν ατομικών ενεργειών (ορισμένες τραβηγμένες) που με μαθηματική ακρίβεια δεν θα επαρκούσαν, αν ο Ολυμπιακός δεν θόλωνε από πανικό. Κάτι το οποίο δεν συνέβη, έτσι ήταν αρκετές 2-3 καλές επιθέσεις και ένα μακρινό σουτ, για να καμφθεί ο ενθουσιασμός των Τούρκων οι οποίοι μέσα στην θολούρα τους, υπέπεσαν σε 2-3 λάθος επιλογές που ουσιαστικά έγειραν την πλάστιγγά μία και καλή προς το μέρος του Ολυμπιακού.

ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ Ο ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ

Σημείο αναφοράς είναι για ένα ακόμα παιχνίδι ο Πρίντεζης, ο οποίος ελέω Σπανούλη αρκετές φορές ίσως δεν έχει την απαραίτητη προσοχή και εκτίμηση για τα όσα κάνει μέσα στο παρκέ. Δεν είναι μόνο το σκοράρισμα, αλλά και η εξαιρετική του δουλειά στην άμυνα. Είναι ο μόνος ψηλός του Ολυμπιακού ο οποίος δημιουργεί και ανοίγει παράλληλα το γήπεδο για τους συμπαίκτες του.

Η ομάδα του Σφαιρόπουλου παρόλο που είχε τον αρχηγό της Βασίλη Σπανούλη σε ένα μέτριο σχετικά βράδυ, για τα δεδομένα του πάντοτέ, ευτύχισε να έχει τον Γκριν και τον Χάκετ σε πολύ καλή μέρα. Ο μεν Χάκετ έβγαλε πάθος και αφύπνισε τους συμπαίκτες του σε ένα δύσκολο χρονικά σημείο, στο οποίο ο Ολυμπιακός πιεζόταν έντονα από την τουρκική ομάδα ενώ μοίρασε και 4 ασίστ. Ο δε Γκριν ήταν αυτός ο οποίος ξελάσπωσε τον Ολυμπιακό σε δυο τουλάχιστον κομβικά σημεία της αναμέτρησης, στα οποία αν η Νταρουσάφακα είχε κατορθώσει να πάρει κεφάλι στο σκορ, τότε ίσως το ματς να είχε τελείως διαφορετική τροπή και τελική έκβαση.

ΟΡΓΙΑ ΛΟΤΖΕΣΚΙ ΚΑΙ Η ΤΡΙΑΔΑ ΤΩΝ ΓΚΑΡΝΤ

Είναι το πρώτο παιχνίδι για φέτος που οι πρωταθλητές Ελλάδας είχαν μόνο για 8 λεπτά τον Μπιρτς μέσα στο παρκέ, χωρίς να έχουν τεράστιο πρόβλημα στο καλάθι, στο ριμπάουντ και συνολικά. Και είναι το πρώτο ίσως ματς, αφού έχει δοκιμαστεί και σε κάμποσα ακόμα, που βγήκε το σχήμα με τους τρεις γκαρντ (Χάκετ, Σπανούλη και Γκριν), ενώ λειτούργησε άψογα και καθοριστικά και η τριάδα Χάκετ – Γκριν και Λοτζέσκι. Παρεμπιπτόντως ο τελευταίος ήταν αυτός που βοήθησε τον Ολυμπιακό να χτίσει διαφορά στο ημίχρονο και ήταν παρόν και πάλι. Παίκτη που να έχει 15 πόντους με 3/3 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 7 ριμπάουντ και 0 λάθη σε 19 λεπτά, προσεύχεται να έχει κάθε ομάδα στην Ευρώπη.

ΕΣΤΕΙΛΕ ΜΗΝΥΜΑ Ο ΓΚΡΙΝ

Από την σημερινή αναμέτρηση ο Ολυμπιακός δεν έχει μόνο το κέρδος της νίκης, αλλά έχει «κερδίσει» και τον Γκριν. Πρέπει να χτίσει πάνω σε αυτό, αφού μιλάμε για ένα παίκτη που έχει την ικανότητα να καθορίζει το παιχνίδι της ομάδας του. Δεν έχει περάσει άλλωστε μεγάλο χρονικό διάστημα από τότε που του είχε δοθεί μία υποχρεωτική 48ωρη άδεια, στέλνοντας του ένα μήνυμα ο προπονητής του. Ο Αμερικάνος φαίνεται ότι το μήνυμα το πήρε, αλλά έστειλε και ένα μήνυμα σήμερα ο ίδιος. Αυτή την φορά δεν θα πρέπει να το αγνοήσει ο προπονητής του, αν θέλει να κερδίσει τον παίκτη.

Πλέον οι ερυθρόλευκοι με το πρόγραμμα που έχουν μπορούν να ελπίζουν σε ένα σερί 5 νικών που θα τους φέρει σε πλεονεκτική θέση στην βαθμολογία πριν το τέλος του 2016.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Πορθητής στην αγαπημένη του...Πόλη
Τι φοβόταν ο Σφαιρόπουλος
Σ. Γεωργίου: Διπλό το κέρδος

News 24/7

24MEDIA NETWORK