Η ΑΕΚ δεν είναι ΠΑΟ αλλά θέλει τον Αραούχο της

Ο Ευάγγελος Μίχος αναλύει γιατί δεν ήταν αποτυχία το 0-0 και πως δεν έχει καμία σχέση με τον Παναθηναϊκό που έκανε... Μποταφόγκο τον Λεβαδειακό, θεωρεί... πολυτέλεια τον ποιοτικό Λιβάγια όταν δεν υπάρχει ακόμη ο στράικερ – πιστολέρο ενώ υπερθεματίζει για την “προίκα” του Μανόλο με έναν ακόμη στόπερ.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Στο... πράσινο χαλί (κινούμενο ή όχι, θα σας γελάσω) των Ζωσιμάδων μπορεί το ματς ΠΑΣ – ΑΕΚ να έκατσε στο 0-0 αλλά το μόνο που του έλειψε ήταν τα γκολ. Γιατί άξιζαν και οι δύο ομάδες να σκοράρουν, φάσεις έγιναν και πολλές μάλιστα. Τόσο από τους πιο “φρέσκους”, πιεστικούς, ενθουσιώδεις γηπεδούχους, όσο κι από τους πιο νωχελικούς “κιτρινόμαυρους” που ως η αντικειμενικά καλύτερη – ποιοτικότερη ομάδα του ζευγαριού, πήγε στο τέλος να το πάρει.

Από την μια όμως, ο Ανέστης και ο ... Γιάκος στέρησαν από τον ΠΑΣ το γκολ. Κι από την άλλη τα δυο δοκάρια, του Λεβάγια στο α΄ και του Τσόσιτς στο β΄ ημίχρονο. Παρεμπιπτόντως όποια κι από τα δύο να έμπαινε από τους πρώην “Γιούγκο” θα ήταν γκολάρα. Με αυτά και με αυτά βέβαια το τελικό αποτέλεσμα ήταν το πιο δίκαιο, παρότι μπορούσε και ο ένας και η άλλη να ... έκλεβαν το τρίποντο.

Ο Χιμένεθ δεν άλλαξε – και καλά έκανε - την 3άδα στην άμυνα του σε σχέση με το ματς της Πέμπτης, ακόμη και όταν ο Τσιγκρίνσκι που έτσι κι αλλιώς θα έμπαινε χειρουργείο την Τρίτη, εγκατέλειψε νωρίς. Τριάδα στα στόπερ με Γιόχανσον στη μέση για τους “κιτρινόμαυρους”, προκειμένου να εξουδετερώσει το 3-5-2 του Πετράκη που είναι κίνδυνος θάνατος στον κενό χώρο. Πολύ καλή ομάδα ο ΠΑΣ, δουλεμένη και με ομοιογένεια, ειδικά αυτή την εποχή πολύ δύσκολα θα έχανε από οποιοδήποτε από τις άλλες τρεις μεγάλες ελληνικές ομάδες βρισκόταν στη θέση της Ένωσης.

Δεν είναι αποτυχία ,λοιπόν, για την ΑΕΚ λόγω αντιπάλου και του αγώνα που είχε την Πέμπτη το 0-0. Μου άρεσε μάλιστα που η ΑΕΚ δεν συμβιβάστηκε όπως ο αντίπαλος της με τον βαθμό και στο τελευταίο 10λεπτο της αναμέτρησης, παρότι πιο κουρασμένη λόγω... Μπριζ, ήταν αυτή που κυνήγησε το γκολ. “Μίλησε” το dna της μεγάλης ομάδας που έχει επιστρέψει και το οποίο στο πρώτο μισό του περσινού πρωταθλήματος δεν διέθετε.

Στα θετικά πως για 4ο σερί ματς κράτησε το μηδέν παθητικό. Και οι πορείες για τίτλους ξεκινάνε πρώτα από την άμυνα. Με τον Ανέστη ξανά σταθερότατο, ανεβασμένο κι από την κλήση του στην Εθνική Ελλάδας ενώ ο Τσόσιτς δείχνει πως ταιριάζει γάντι στο σύστημα με 3 στόπερ. Για να το καθιερώσει βέβαια ο Μανόλο Χιμένεθ θα πρέπει να του πάρουν στις μεταγραφές έναν ακόμη αξιόπιστο σέντερ μπακ

Αυτό βέβαια που... φώναζε πάλι ήταν η απουσία του σεντερ φορ με το εύκολο γκολ. Ο Αραούχο που βρήκες τον Γενάρη και σε απογείωσε αλλά τον έχασες και έφερες τον... Λιβάγια. Καλός παίκτης ο Κροάτης αλλά δεν είναι στραικερ, ούτε γκολτζής. Ας έπαιρνες πρώτα έναν... Αραούχο και μετά αν σου περίσσευε το μπάτζετ τον Λιβάγια, ο οποίος την στιγμή αποτελεί... πολυτέλεια στο ρόστερ. Γιατί η ΑΕΚ δεν είχε πρώτη ανάγκη από επιθετικό με τα χαρακτηριστικά του(ανεξάρτητα από την ποιότητα που έχει), αλλά από στράικερ - πιστολέρο

ΕΚΑΝΕ ΟΝΤΩΣ ...ΜΠΟΤΑΦΟΓΚΟ ΤΟΝ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟ

Περιέργως χωρίς γκολ έληξε και η αναμέτρηση στο “Απόστολος Νικολαΐδης” Για να αποδεχθεί πως κάτι ήξερε ο Δημήτρης Μελισσανίδης όταν την περασμένη σεζόν βάπτιζε ... Μποταφόγκο τον Λεβαδειακό. Βέβαια έπρεπε να έρθει ο γίγαντας Ανιγκό στην ομάδα του Κομπότη για να κάνει 5 ευκαιρίες - οι 3 με φάτσα τον Βλαχοδήμο - μέσα σε διάστημα 7 λεπτών στη Λεωφόρο. Ούτε η... Παρί του Νειμάρ να ήταν Λεβαδειακός με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό του Ουζουνίδη!!!

Αν βρισκόταν μάλιστα στον πάγκο κάποιας από τις άλλες τρεις μπιγκφοράτες ομάδες ο Μαρίνος και είχε καταφέρει α)να δεχτεί 3 γκολ σε 7 ΄από την Μπιλμπάο ενώ κέρδιζε 2-0, β) να ισοφαριστεί από τον Πλατανιά που στο ίδιο γήπεδο το Σάββατο έχασε 0-2 από την Ξάνθη του Ράσταβατς, γ) να φαντάζει ο Λεβαδειακός σαν... Μποταφόγκο και δ) απο την 2η αγωνιστική να βρίσκεται στο -6 από τον Ολυμπιακό, νομίζω πως οι “στρατηγοί” της εξέδρας και των ...πληκτρολογίων μάλλον θα ζητούσαν τώρα την “καρατόμηση” του.

Τον Ουζουνίδη σώνει μέχρι τώρα πως έχει δώσει τα διαπιστευτήρια του οτι είναι μαζί με τον Γιώργο Δώνη οι κορυφαίοι σύγχρονοι Έλληνες προπονητές και πως βρίσκεται σε έναν Παναθηναϊκό που τον έχουν μικρύνει πάρα πολύ και όλοι βλέπουν πως... στηρίζεται από μια επικίνδυνα ανύπαρκτη διοίκηση. Αυτό όμως, δεν σημαίνει πως πρέπει να μπαίνει στο απυρόβλητο και πως είναι υπεράνω κριτικής όταν κάνει λάθη. Είτε στην διαχείριση ενός αγώνα, είτε στις επιλογές του.

ΜΕ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΧΡΟΝΟ ΗΡΕΜΙΑΣ Ο ΠΑΟΚ

Πάμε και στον τρίο εκπρόσωπό μας της περασμένη Πέμπτη στο Europa League, ο οποίος έπαιξε χθες για το πρωτάθλημα. Τρια έβαλε ο ΠΑΟΚ στην Κέρκυρα αν και κανονικά έπρεπε να της είχε βάλει τουλάχιστον 9!!! Κέντρο άμυνας, με Βενέτη – Ιωαννου δεν υπήρχε και μόνο ο κίπερ Γιαννακόπουλος ήταν που κράτησε το σκορ.

Η Κέρκυρα από πέρσι εξελίσσεται σε σάκο του μποξ όταν αντιμετωπίζει τον δικέφαλο, που ήταν πολύ τυχερός που είχε αυτή αντίπαλο μετά τον ευρώ-αποκλεισμό σοκ και τα παρελκόμενα που έφερε στην ομάδα. Ο Λουτσέσκου και ο δικέφαλος είχαν ανάγκη αυτή την νίκη και μεταγραφάρες τύπου Ελ Καντουρί – Μαουρίτσιο αν συμπληρωθούν και με αντίστοιχο στόπερ ή πόσο μάλλον και με τον Βιεϊρίνια, μπορούν να αγοράσουν χρόνο για να επανέλθει η ηρεμία στην ομάδα και η αποφυγή της καταστροφικής εσωστρέφειας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK