Ο... βίαιος τρόπος για να χάσεις ένα σερί

Ο Ολυμπιακός έβαλε τα χεράκια του και έβγαλε τα ματάκια του για να χάσει ένα ματς που μέχρι το 34' το είχε κάτω από το δικό του έλεγχο. Ο Γιάννης Ψαράκης αναζητά τα αίτια της καθίζησης των "ερυθρόλευκων" στα τελευταία έξι λεπτά που οδήγησαν σε μία ήττα που πάντως δεν κοστίζει.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÌÐÁÌÐÅÑÃÊ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / BAMBERG - OLYMPIAKOS / ÑÏÌÐÅÑÔÓ(Á) ËÏ(Ä) / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÌÐÁÌÐÅÑÃÊ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / BAMBERG - OLYMPIAKOS / ÑÏÌÐÅÑÔÓ(Á) ËÏ(Ä) / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Όλα τα ωραία, όπως το σερί νικών που έτρεχε ο Ολυμπιακός, έχουν ένα τέλος, αλλά αυτό έγινε με μάλλον κάπως… βίαιο τρόπο. Ο Ολυμπιακός για τρίτη συνεχόμενη σεζόν έχασε σε μία αφιλόξενη για αυτόν έδρα όπως αυτή της Μπάμπεργκ και παράλληλα έχασε τη μοναδική ευκαιρία να ξεφύγει δύο νίκες από τη Φενέρμπαχτσε που νωρίτερα την Πέμπτη παρά την έως και προκλητική εύνοια της διαιτησίας έχασε από τη φοβερή και τρομερή Ζαλγκίρις του Σάρας εντός έδρας.

Ο Ολυμπιακός, για να το θέσουμε κομψά, έβαλε τα χεράκια του και έβγαλε τα ματάκια του χάνοντας ένα ματς που το έλεγχε απόλυτα σε ρυθμό και σκορ μέχρι και έξι λεπτά πριν το φινάλε. Η αλήθεια είναι ότι το έλεγχε μάλλον κόντρα στα δεδομένα που είχαν δημιουργηθεί πριν το τζάμπολ δηλαδή: Με σχεδόν μηδενική προσφορά από τους σέντερ του (1/7 σουτ ΜακΛιν και Μπόγρης απουσία του Μιλουτίνοβ) και με όπλο την ευστοχία στα τρίποντα (10/22) και παράλληλα την αστοχία της Μπάμπεργκ.

Βλέπετε η πρωταθλήτρια Γερμανίας μέχρι το 34ο λεπτό με τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα για τον Ολυμπιακό (62-52) είχε το απαράδεκτο και αφύσικο για εντός έδρας ματς 1/13 τρίποντα! Όμως όσα δεν φέρνει ο χρόνος, τα έφεραν δύο στιγμές.

ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΑ ΦΩΤΑ

Δύο απανωτά λάθη του Ολυμπιακού έδωσαν ισάριθμα εύκολα καλάθια για τους γηπεδούχους (το ένα τρίποντο), η εξέδρα μπήκε αμέσως στην εξίσωση, αντίδραση από τον Ολυμπιακό δεν υπήρχε και το ματς γύρισε τούμπα μέσα σε ένα πεντάλεπτο. Όσο χρειάστηκε η Μπάμπεργκ να τρέξει ένα φοβερό 15-0 σερί με τον Ολυμπιακό στο διάστημα αυτό να έχει: 0/6 σουτ (0/4 δίποντα, 0/2 τρίποντα) και 3 λάθη. Καμία «επαφή» με το post, απόλυτα προβλέψιμος και μπλοκαρισμένος.

Τα υπόλοιπα είναι ιστορία με την… ποικιλία της τελευταίας επίθεσης απλά να επιβεβαιώνει την πλήρη κατάρρευση των ερυθρόλευκων όταν η μπάλα έκαιγε. Ο δε γδούπος από την πτώση ακούσθηκε μέχρι το Φάληρο...

Αν υπάρχει κάτι να κρατήσει ο Ολυμπιακός αυτό είναι οι 10 πόντοι του Κάιλ Ουίλτζερ (ο οποίος πάντως στην άμυνα ήταν αναμενόμενα λίγος) και τίποτε άλλο. Αόρατος ξανά ο Τόμπσον που έμεινε στο παρκέ μόλις για 4,5 λεπτά, λίγα πράγματα οι «πλάγιοι», είπαμε και για τους ψηλούς.

Η ήττα αυτή δεν κοστίζει κάτι ιδιαίτερα αλλά όπως προανέφερα στον πρόλογο χάθηκε μία ευκαιρία να αποκτηθεί ακόμη μεγαλύτερο προβάδισμα από τις ομάδες μετά την 3η θέση.

Ο Ολυμπιακός εμφανώς ακόμη ψάχνει τρόπο να εντάξει τον Σπανούλη στο παιχνίδι του δίχως να επηρεαστούν πολύ οι υπόλοιποι κάτι που έως τώρα δεν συμβαίνει. Μία ο Ρόμπερτς, συνεχώς ο Τόμπσον, δείχνουν να χάνουν «πόντους» (ειδικά ο δεύτερος) με τον Σφαιρόπουλο να καλείται να λύσει το γόρδιο δεσμό.

News 24/7

24MEDIA NETWORK