Μπερδεμένος Παναθηναϊκός, μπερδεμένος Πασκουάλ

Ο Γιάννης Ψαράκης γράφει τα πράγματα ως έχουν για έναν Παναθηναϊκό που αντί να φορτσάρει στην τελική ευθεία κάνει βήματα πίσω και αναζητάει τη χαμένη ταυτότητά του. Ο... αρνητικός Τζέιμς, ο προκλητικά αδιάφορος Σίνγκλετον και ο Πασκουάλ που τα έχει χάσει.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÑÅÁË ÌÁÄÑÉÔÇÓ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / REAL MADRID - PANATHINAIKOS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
Τσάβι Πασκουάλ Μάρκους Ντένμον EUROKINISSI

Η 5η ήττα στους 7 τελευταίους αγώνες της Ευρωλίγκας, η 5η σερί εκτός έδρας ήττα (τελευταία αυτή από τον Ερυθρό Αστέρα... πέρυσι, στις 21 Δεκεμβρίου) και η συνολική εικόνα που παρουσίασε άλλη μια φορά ο Παναθηναϊκός φωνάζουν πλέον ότι υπάρχει πρόβλημα.

Η νέα "βαριά" ήττα από τη λειψή Ρεάλ (θυμίζω ότι εκτός του Ντόντσιτς δεν έπαιζε φυσικά και ο Γιουλ που θα επιστρέψει μέχρι το τέλος του μήνα), αλλά κυρίως ο τρόπος που έπαιξε ο Παναθηναϊκός στον αγώνα μαρτυρά ότι είναι μπερδεμένος, ψάχνεται και -δυστυχώς για τον Πασκουάλ και τους παίκτες του- δεν έχει πια πολύ χρόνο για να βρει την άκρη του νήματος.

Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΑΡΑΜΟΝΕΥΕΙ

Πλέον, το... πουλάκι της 4ης θέσης και του πλεονεκτήματος κάνει φτερά, ειδικά αν η Ζαλγκίρις νικήσει τη Φενέρμπαχτσε την Παρασκευή και πάρει αέρα δύο νικών (επί της ουσίας, τριών αφού είναι καλύτερη στην ισοβαθμία) από τους πρωταθλητές. Ακόμη κι αν χάσουν πάντως οι Λιθουανοί ο Παναθηναϊκός, όντας καλύτερος στην ισοβαθμία μόνο με τη Χίμκι, δεν μπορεί να ελπίζει σε θέση καλύτερη της 6ης. Εξέλιξη φυσικά που ενδεχομένως τον ξαναστείλει πάνω στη Φενέρμπαχτσε.

Το ανησυχητικό όμως είναι ότι πλέον ο Παναθηναϊκός έχει απόσταση δύο νικών από την 9η Μπασκόνια κι αν χάσει πάλι την άλλη εβδομάδα στη Μάλαγα (και η Μπασκόνια νικήσει τη Ζαλγκίρις), τότε θ' αρχίσουν να τον ζώνουν τα φίδια, δεδομένου ότι θα τεθεί υπό αμφισβήτηση ακόμη και η πρόκριση στην οκτάδα. Κάτι που έμοιαζε σίγουρο μέχρι τα μέσα Γενάρη.

ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΠΑΣΚΟΥΑΛ

Ο Παναθηναϊκός έμοιαζε όπως και στο ματς με τη Χίμκι πριν δύο εβδομάδες με ομάδα που πειραματιζόταν. Ο Πασκουάλ μετά από δύο εβδομάδες εμμονής στον Τζέιμς στη βασική πεντάδα, κόντρα στη Ρεάλ τον έβαλε στο παρκέ στο 13ο λεπτό ενώ από εκεί που είχε εκτός 12αδας τον Ντένμον στο ματς με τον Ολυμπιακό τον χρησιμοποίησε ως 1η αλλαγή. Η επιλογή της βασικής πεντάδας (με τους άνευρους Λοτζέσκι, Σίνγκλετον, τον εκτός κλίματος Γκιστ και τον άμυαλο Αντετοκούνμπο) ήταν το πρώτο δείγμα ότι ο Τσάβι "ψάχνεται". Όταν, δε, πέρασε τον Ντένμον στο παρκέ ήταν σαν να του έδωσε τα κλειδιά από το... πουθενά, με αποτέλεσμα ο Αμερικανός (που ξεκίνησε με 0/4 από τη γραμμή του τρίποντου) να πάρει 9 προσπάθειες (!) στο πρώτο μέρος.

Ο Καταλανός κόουτς επανέλαβε το ίδιο λάθος και στην 3η περίοδο αρχίζοντας με τα 4/5 της βασικής πεντάδας του ματς (που είχε δεχθεί σκορ 2-10 σουτάροντας 0/9 εντός πεδιάς συν 3 λάθη στα πρώτα 4 λεπτά της αναμέτρησης) και το πλήρωσε ακόμη πιο ακριβά με τη Ρεάλ ουσιαστικά να "καθαρίζει" σε εκείνο το διάστημα το ματς, αφού ξέφυγε 56-42.

Από εκεί και ύστερα, ο Παναθηναϊκός έγινε δίχως λογική η ομάδα του Τζέιμς. Τι να το κάνω που ο Αμερικανός τελείωσε το ματς με 23 πόντους, όταν το κοντέρ στο +/- για την ομάδα του όσο βρέθηκε στο παρκέ έγραψε -14! Δίχως μάλιστα να παίζει ούτε στο αρχικό 2-10 της 1ης περιόδου ούτε στο 5-10 της 3ης περιόδου!

Καλός και χρυσός ο Τζέιμς, αλλά να μπει σε καλούπι δεν γίνεται, να του βάλεις χαλινάρια πάλι δεν γίνεται, οπότε ο Πασκουάλ πρέπει να αποφασίσει, αν θα πορευτεί με αυτόν να έχει την μπαγκέτα (και τη μπάλα στα χέρια παίζοντας ένας εναντίον όλων) ή αν θα γυρίσει στη συνταγή που ακολουθούσε μέχρι τέλος Γενάρη. Αν καταφέρει να βρει τη μέση λύση, μαγκιά του, αλλά με τα έως τώρα δείγματα γραφής το θεωρώ απίθανο.

Για τους υπόλοιπους; Ο Λοτζέσκι δείχνει εντελώς εκτός φόρμας, δεν έχει πατήματα, δεν έχει φυσική κατάσταση και οι αντίπαλοι τον σημαδεύουν (όπως τους Λεκάβιτσιους και Τζέιμς στην άμυνα), ο Σίνγκλετον -όπως έχω αναφέρει τούμπαλιν και τανάπαλιν από την αρχή της σεζόν- παίζει για την... πάρτη του (κι απορώ γιατί έμεινε 33 λεπτά στο παρκέ καταγράφοντας -18 στο +/- της ομάδας του), ισορροπία δεν υπάρχει σε καμία γραμμή, είτε άμυνας είτε επίθεσης αφού οι ρόλοι παραμένουν μπερδεμένοι, και η χημεία αναζητείται. Τέτοια ώρα (της σεζόν) όμως, τέτοια λόγια...

News 24/7

24MEDIA NETWORK