"Ψήλωσε" η ΑΕΚ, δεν χαλάστηκε ο Ολυμπιακός

Μέχρι το Μάιο θα είναι όλοι χαρούμενοι, μετά θα ξυρίσουν το γαμπρό. Ο Γιάννης Ψαράκης εξηγεί πως το αποτέλεσμα του ΑΕΚ-Ολυμπιακός "ευνόησε" αφενός τους δύο εμπλεκόμενους αφετέρου τον Παναθηναϊκό, αλλά καταλήγει ότι τίποτα στη σεζόν δεν ορίζεται από ένα ματς του Δεκεμβρίου.

BASKET LEAGUE / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
Ολυμπιακός ΑΕΚ EUROKINISSI

Ένας νίκησε, δύο έπαιξαν, τρεις... χάρηκαν. Εντάξει, καθ' υπερβολή χάρηκε ο τρίτος, αλλά εδώ που τα λέμε το αποτέλεσμα στο ΟΑΚΑ με τη νίκη της ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού κατά κάποιο τρόπο βόλεψε και τους "πράσινους".

Σε καμία περίπτωση το κυριακάτικο ντέρμπι ήταν "αδιάφορο". Ο Ολυμπιακός με νίκη επί της Ένωσης θα πήγαινε για διπλό στο ΟΑΚΑ ώστε να πάρει το πλεονέκτημα της έδρας για τα πλέι-οφ. Τώρα, δεν του φτάνει ούτε αυτό, κοινώς ξεχνάει από Δεκέμβρη μήνα το να έχει τον πρώτο λόγο στους τελικούς.

Από την άλλη, θα μπορούσε να πει κανείς ότι για να πάρει τον τίτλο θα πρέπει να κάνει ένα διπλό στο ΟΑΚΑ επί του Παναθηναϊκού. Είτε στην κανονική περίοδο για να πάρει το πλεονέκτημα (που πέρυσι δεν ήταν αρκετό) είτε στους τελικούς που θα έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία. Οπότε, μέχρι τα τέλη Μαίου ο Ολυμπιακός ξεχνάει την υπόθεση "πρωτάθλημα" και συνεχίζει με το μυαλό στην Ευρωλίγκα και τον τελικό του Κυπέλλου. Όπου πλέον έχει πάρει το μάθημά του από την αντίπαλό του τον Φλεβάρη ΑΕΚ και θα πάει... υποψιασμένος στα "Δύο Αοράκια" στο Ηράκλειο.

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΟΜΠΕΡΤΣ ΚΑΙ Ο ΤΟΜΠΣΟΝ;

Επαναλαμβάνω, η ήττα δεν μπορεί να περάσει στα... ψιλά για τους "ερυθρόλευκους", παρότι ήταν σχεδόν με μισή ομάδα (εκτός Παπαπέτρου, Αγραβάνης, χτύπησε ο Πρίντεζης πριν το ημίχρονο και ο Μιλουτίνοφ στην 1η περίοδο παίζοντας για μία άμυνα και μία επίθεση στο φινάλε και μόνο), αφού ανέδειξε αρκετά προβλήματα. Κυρίως ότι ο Σπανούλης θέλει ακόμη χρόνο για να βρεθεί με τους υπόλοιπους, ο Σφαιρόπουλος θέλει χρόνο για να βρει τα σχήματα με τα οποία ταιριάζει στο παρκέ ο αρχηγός, αλλά και να μην "χάσει" και παίκτες όπως π.χ. ο Ρόμπερτς ο οποίος από την ώρα που επέστρεψε ο Σπανούλης μπήκε στο περιθώριο και από πλευράς χρόνου και προσπαθειών.

Ο Ολυμπιακός την Κυριακή "πλήρωσε" την αστοχία του Χόλις Τόμπσον, ο οποίος ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο είχε ουκ ολίγες ευκαιρίες να κάνει αισθητή την παρουσία του και τις πέταξε όλες στο... σίδερο (0/4 τρίποντα) με αποτέλεσμα στο φινάλε ο Σφαιρόπουλος λογικά να αποστραφεί στη λύση του ανέτοιμου ακόμη Σπανούλη τον οποίο και σημάδευε η ΑΕΚ στην άμυνα καταφέρνοντας να τον μπλοκάρει και στην επίθεση, αφού τον οδήγησε στον αριθμό-ρεκόρ των εννέα λαθών.

Όμως όπως προανέφερα ο Ολυμπιακός έχει πλέον όλο το χρόνο δικό του για να "δέσει" με τον Σπανούλη στη 12αδα και να είναι έτοιμος όταν χρειαστεί έχοντας αποκτήσει ήδη και ένα σημαντικό βαθμολογικό πλεονέκτημα στην Ευρωλίγκα που του επιτρέπει και 1-2 ήττες εκτός προγράμματος.

ΒΟΛΕΥΤΗΚΕ Ο ΠΑΟ, ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Η ΑΕΚ

Φυσικά ο μεγάλος κερδισμένος της νίκης της ΑΕΚ ήταν ο... Παναθηναϊκός που απερίσπαστος πλέον μπορεί να αφοσιωθεί στην Ευρωλίγκα, στη μεγάλη μάχη που δίνει για μία θέση στην 4άδα, αρκεί οι παίκτες πάγκου να δώσουν αυτά που περιμένει ο Πασκουάλ.

Όσο για την Ένωση; Σαφέστατα και η νίκη της εκτός από ιστορικής σημασίας (μετά από 13 χρόνια κόντρα στον Ολυμπιακό) έκανε να ξεχαστούν έστω για λίγο και μέχρι την επόμενη... ήττα τα προβλήματά της. Σαφώς και ο Σάκοτα δεν είναι μάγος και αυτό που λειτούργησε υπέρ των "κιτρινόμαυρων" ήταν η βελτίωση της ψυχολογίας που συνήθως προκύπτει μετά από μία αλλαγή προπονητή. Σαφώς και δεν λύθηκαν μονομιάς τα προβλήματά της και αν μείνει σε αυτή τη νίκη (δέντρο) θα χάσει την ουσία (δάσος) που είναι να συνεχίσει τη δουλειά ώστε σιγά-σιγά να αρχίσει να κοιτάει στα μάτια τους "αιώνιους" και στα ματς που κρίνουν τίτλο ή μία πρόκριση στα πλέι-οφ. Και γι' αυτά έχει ακόμη δρόμο μπροστά της...

News 24/7

24MEDIA NETWORK