Ο υγιής Λοτζέσκι προσφέρει βάθος και ποιότητα

Είναι ο Λοτζέσκι μία κίνηση ουσίας από πλευράς Παναθηναϊκού ή απλά μία κίνηση εντυπωσιασμού και "πικαρίσματος" των "απέναντι"; Ως συνήθως η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση και όλα θα κριθούν εκ του αποτελέσματος... Του Γιάννη Ψαράκη.

Ο υγιής Λοτζέσκι προσφέρει βάθος και ποιότητα

Ο «Λότζο» που τόσο «δέθηκε» με τον Ολυμπιακό την προηγούμενη 4ετία (ανακάλυψη Γιώργου Μπαρτζώκα για να απονέμουμε τα εύσημα εκεί που πρέπει) και έγινε γνωστός σε όλη την Ευρώπη από εκεί που βρισκόταν –σχεδόν- στην αφάνεια του πρωταθλήματος Βελγίου, έκανε το «μεγάλο άλμα». Κάτι που μόλις τέσσερις ξένοι είχαν «τολμήσει» στο παρελθόν αλλά ένας εξ αυτών το «πλήρωσε» ακριβά. Ο Ζάρκο Πάσπαλι ο οποίος είναι ακόμη στα μαύρα… κατάστιχα από μεγάλη μερίδα των ερυθρόλευκων οπαδών. Οι άλλοι τρεις (Φέμερλινγκ, Ζίζιτς, Ρότζερς) που πήγαν από τον Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό μάλλον πέρασαν απαρατήρητοι ντυμένοι στα πράσινα από τους ερυθρόλευκους οπαδούς.

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι ο Λοτζέσκι «την έψαχνε» να πάει στον αιώνιο αντίπαλο για να αποδείξει στον Ολυμπιακό ότι ακόμη περνάει η μπογιά του αντιδρώντας στο «κόψιμό» του από την επόμενη σεζόν. Εδώ να θυμίσουμε ότι στις αρχές της περσινής σεζόν η κουβέντα περί πρόωρης ανανέωσης του «Λότζο» είχε ανάψει για τα καλά στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο όταν όμως τραυματίστηκε εκ νέου και έχασε όλο το φινάλε της σεζόν οι περισσότεροι τον είχαν ήδη διαγράψει από τη συνέχεια.

Εδώ που τα λέμε ένα δίκιο το είχαν όσοι δεν έβλεπαν το μέλλον του συνδεδεμένο με τον Ολυμπιακό. Και αυτό γιατί ειδικά την τελευταία διετία, διάστημα στο οποίο αντιμετώπισε συνεχόμενα προβλήματα τραυματισμών, έπαιξε μόλις το 58,4% των αγώνων της ομάδας του. Ή αν προτιμάτε σε απόλυτους αριθμούς μόλις τα 74 από τα 130 παιχνίδια σε Α1 και Ευρωλίγκα. Ε, δεν τον λες και βιονικό…

Όλα αυτά βέβαια δεν σημαίνουν ότι ο Λοτζέσκι έγινε ξαφνικά κακός παίκτης ούτε και «παρωχημένος». Ο Λοτζέσκι παραμένει ένας από τους πλέον αξιόπιστους σουτέρ των ευρωπαϊκών γηπέδων και δη της Ευρωλίγκα με ποσοστό ευστοχίας από το τρίποντο σταθερά πάνω από το 42%.

Το ερώτημα και το ζήτημα είναι που και πως θα χρησιμοποιηθεί από τους πράσινους στην Α1 αφού με αυτόν έφτασαν στους επτά ξένους. Στην Ευρωλίγκα δεν τίθεται θέμα, θα έχει σταθερή θέση. Όμως στην Α1 είτε θα είναι «μπαλαντέρ» σε περίπτωση τραυματισμού άλλου παίκτη ή θα «φάει» μία θέση «κοντού» με πιθανότερο τον Ντένμον.

Το σίγουρο είναι πως ο υγιής Λοτζέσκι είναι μία άκρως ποιοτική περιφερειακή λύση για τον Παναθηναϊκό που μεγαλώνει ακόμη περισσότερο το βάθος στο ρόστερ του. Άλλωστε ο χρόνος που (θα) του αναλογεί θα είναι κάτι περισσότερο από 13-15 λεπτά ανά αγώνα σε μέσο όρο (στον Ολυμπιακό ως βασικός έπαιζε 21 πέρυσι στην Ευρωλίγκα) ερχόμενος από τον πάγκο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK