Οι παίκτες θα κάνουν το γύρο του κόσμου σε 18 μέρες

Η άμμος στην κλεψύδρα τελειώνει, τα περιθώρια στενεύουν και λύση στον ορίζοντα δεν διαφαίνεται. Η FIBA, σε μία ύστατη προσπάθεια να βρεθεί η "χρυσή τομή" με την Ευρωλίγκα, κατέθεσε τη Δευτέρα μία νέα πρόταση προς την Ευρωλίγκα αλλά, αλήθεια, πόσο εφικτή είναι; Ο Γιάννης Ψαράκης αναλύει.

Οι παίκτες θα κάνουν το γύρο του κόσμου σε 18 μέρες

Κατ' αρχήν πρέπει να αναγνωρίσω στη FIBA ότι έστω και την ύστατη ώρα προσπαθεί. Το παλεύει να βρεθεί η "χρυσή τομή" με την ανένδοτη έως τώρα Ευρωλίγκα. Τουλάχιστον η διεθνής Ομοσπονδία το... ψάχνει, το πιέζει από εδώ, το πιέζει από 'κει ώστε να μην διχαστεί και κατ' επέκταση πληγωθεί το μπάσκετ.

Σε αντίθεση με την -για τα μάτια του κόσμου- πρόταση της Ευρωλίγκα η πρόταση της FIBA θεωρητικά είναι εφικτή. Πρακτικά όμως όχι και τόσο. Και εξηγώ...

Θυμίζω ότι η FIBA πρότεινε να γίνει η 9η αγωνιστική της Ευρωλίγκα στις 21/11 (αντί για 23-24) να συμπτυχτούν σε τρεις μέρες τα δύο ματς των Εθνικών ομάδων για τα προκριματικά και έτσι να μην ανατραπεί το πρόγραμμα στην Ευρωλίγκα. Σαν να γίνουν δηλαδή δύο συνεχόμενες διπλές εβδομάδες αγώνων, όπως τα double-header της Ευρωλίγκα.

Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ... ΤΕΛΟΥΣ

Για να δούμε όμως το "έργο" σε όλη του τη διάσταση θα πρέπει να πάμε λίγες μέρες πιο πίσω από την 21η Νοεμβρίου. Και για να μην τα λέω στα... κουτουρού θα πάρω συγκεκριμένο παράδειγμα. Και ποιο είναι το πιο τρανό παράδειγμα από τους διεθνείς του Ολυμπιακού που ήταν και οι περισσότεροι στο πρόσφατο Ευρωμπάσκετ.

Όλα λοιπόν αρχίζουν μία εβδομάδα νωρίτερα όταν και η Ευρωλίγκα έχει "διπλή αγωνιστική" στις 14-15 και 16-17 Νοεμβρίου. Κρατήστε την αναπνοή σας, σφραγίστε το διαβατήριο κι ελάτε για ένα ταξίδι 14.616 χιλιομέτρων. Σαν να διασχίζεις τη γη (12.742 χιλιόμετρα) και να σου μένουν και 2.000 χιλιόμετρα για να πεταχτείς στη Μόσχα για βόλτα στην Κόκκινη Πλατεία...

14 Νοεμβρίου: Αναχώρηση για Κωνσταντινούπολη για το ματς με Φενέρμπαχτσε στις 15/11

16 Νοεμβρίου: Επιστροφή στην Αθήνα

17 Νοεμβρίου: Αγώνας με Ερυθρό Αστέρα στο ΣΕΦ. Ο μοναδικός στην Αθήνα...

18 Νοεμβρίου: Αναχώρηση για Ρόδο για τον αγώνα της Α1 με τον Κολοσσό στις 19/11. Επιστροφή τη μέρα του αγώνα.

20/11: Αναχώρηση για το Μιλάνο για τον αγώνα με την Ολίμπια στις 21/11

22/11: Επιστροφή στην Αθήνα.

23/11: Αναχώρηση για το Λονδίνο για τον αγώνα των Προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου στις 24/11

25/11: Επιστροφή στην Αθήνα

26/11: Αναχώρηση για το Ηράκλειο για τον αγώνα με το Ισραήλ στις 27/11

28/11: Επιστροφή στην Αθήνα

29/11: Αναχώρηση για τη Βαλένθια (μέσω Βαρκελώνης) για τον αγώνα της Ευρωλίγκα στις 30/11

31/11: Επιστροφή στην Αθήνα.

Το σύνολο;

Από τις 14 έως τις 31 Νοεμβρίου έλαβον:

Μέρες: 18

Πτήσεις: 14

Αγώνες: 7

Ημέρες ξεκούρασης: 0

ΤΥΦΛΑ ΝΑ 'ΧΕΙ Ο ΦΙΛΕΑΣ ΦΟΓΚ

Όπως γίνεται αντιληπτό το παραπάνω πρόγραμμα των 18 ημερών -πολύ απλά και δίχως υπερβολή- είναι εξουθενωτικό και φυσικά αυτοί που θα την πληρώσουν, αν ισχύσει, θα είναι οι παίκτες.

Μπορεί η περίπτωση των διεθνών του Ολυμπιακού που χρησιμοποιήσαμε ως παράδειγμα να δείχνει ακραία αλλά πιστέψτε μας, δεν είναι και τόσο σε σύγκριση με άλλους παίκτες αφού λίγο έως πολύ όλοι οι διεθνείς θα κάνουν το... γύρο του κόσμου σε 18 μέρες. Τι να μας πει και ο Φιλέας Φογκ για τη ζωή του...

News 24/7

24MEDIA NETWORK