Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε...

Ο Γιάννης Ψαράκης γράφει για τον... κουλ Παναθηναϊκό που υπέταξε άνετα την Εφές στο ΟΑΚΑ και κατάφερε άψογα να διορθώσει τα κακώς κείμενα της ήττας από την ουραγό Βαλένθια. Πόσο σημαντικό ρόλο έπαιξε η… πολύτιμη συμβολή του ιδιόρρυθμου Εργκίν Αταμάν

Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε...

Ήταν ίσως η πιο άνετη και εύκολη από τις έως τώρα 11 νίκες του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα. Πιο εύκολη ακόμη και από αυτή κόντρα στη Χίμκι σε ένα ματς που είχε "καθαρίσει" από το δεκάλεπτο. Και αυτό γιατί ο μεν Παναθηναϊκός με εξαίρεση κάποια λίγα λεπτά (που πέρασαν απαρατήρητα) ήταν απόλυτα συγκεντρωμένος και αποτελεσματικός σε άμυνα και επίθεση η δε Εφές επιβεβαίωσε με τον πιο τρανό τρόπο ότι είναι η χειρότερη ομάδα της διοργάνωσης.

Θα πει κανείς, δικαιολογημένα, ότι με μία αντίστοιχη "Έφες" έπαιξαν και την περασμένη εβδομάδα οι "πράσινοι" και έχασαν. Από την μέχρι πρότινος επίσης ουραγό Βαλένθια εκτός έδρας. Όμως φαίνεται ότι εκείνο το πάθημα έγινε μάθημα για τους παίκτες και τον Πασκουάλ.

Ο Παναθηναϊκός ήταν άριστα προετοιμασμένος να αντιμετωπίσει κάθε τι που θα δοκίμαζε η Εφές. Στο πρώτο δεκάλεπτο της έκλεισε τους διαδρόμους για τα επιθετικά ριμπάουντ αφού δεν της άφησε ούτε ένα. Την πίεσε στην περιφέρεια πολύ σωστά και στους πιο επιρρεπείς στα λάθη παίκτες και τους υποχρέωσε σε ουκ ολίγα, αρκετά από αυτά στο transition. Φυσικά ήταν διαβασμένος για τις παλαιομοδίτικες και σπανίως πλέον αποδοτικές άμυνες ζώνης του Αταμάν. Πρώτα ο Ντένμον (που καλύπτει το κενό του ντεφορμέ εδώ και λίγες εβδομάδες KC Ρίβερς) και μετά ο Καλάθης που έφτασε να έχει κάποια στιγμή 3/3 τρίποντα.

Και όλα αυτά δίχως υπερβολές στο παιχνίδι του, δίχως να εκβιάζει σουτ, κάνοντας ελάχιστα λάθη, με πολύ γρήγορο και σωστό passing game, με σωστές βοήθειες και μοναδικό "μελανό" σημείο την άμυνα σε καταστάσεις ένας εναντίον ενός με τους Άνταμς και Σίμον.

Σε όλα τα παραπάνω πάντως αξίζει να αναφερθεί και η… πολύτιμη συμβολή του ιδιόρρυθμου Εργκίν Αταμάν. Ο Τούρκος τεχνικός που μία εβδομάδα πριν είχε δηλώσει μετά τη νίκη επί της Μπάμπεργκ στη συνέντευξη Τύπου και ύστερα από την απόκτηση του Τονι Ντάγκλας ότι δεν υπολογίζει πλέον στους Άνταμς και Λίντο, τον πρώτο τον ξεκίνησε στη βασική πεντάδα και τον δεύτερο τον έβαλε για ένα λεπτό σαν σε… καψόνι στη 2η περίοδο. Βέβαια όλα αυτά ωχριούν μπροστά στην αντιμετώπιση του υποτίθεται πρώτου σκόρερ και ηγέτη της ομάδας του Έρικ ΜακΚόλουμ ο οποίος "έφαγε πάγκο" σε όλο το ματς δίχως να έχει κανένα πρόβλημα τραυματισμού.

Οι πράσινοι λοιπόν έκαναν το καθήκον τους διατηρώντας για φέτος το εντός έδρας αήττητο δίχως ιδιαίτερο κόπο και ετοιμάζονται πλέον για το ματς με την ανεβασμένη Μπαρτσελόνα την άλλη εβδομάδα με όλα τους τα όπλα διαθέσιμα και ξεκάθαρα, πλέον, με βλέψεις κορυφής.

News 24/7

24MEDIA NETWORK