Ο Ολυμπιακός έχει να πάρει από τον Μιλουτίνοφ

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ ήταν η αποκάλυψη του Ολυμπιακού στο τρίτο φιλικό επί κροατικού εδάφους. Αποκάλυψη αφενός γιατί δεν είχε ξαναπαίξει αφετέρου γιατί ήταν πολύ χρήσιμος όσο αγωνίστηκε απέναντι στην Νταρουσάφακα.

Ο Ολυμπιακός έχει να πάρει από τον Μιλουτίνοφ
Μιλουτίνοφ Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός φεύγει από το Ζαντάρ με δύο νίκες σε τρία παιχνίδια μετά το 61-57 επί της Νταρουσάφακα. Όχι κακός απολογισμός, δεδομένου ότι πήγε χωρίς τον άτυχο Οθέλο Χάντερ, αγωνίστηκε σταθερά χωρίς δύο βασικά "γρανάζια" του άξονα λειτουργίας του, τον Βασίλη Σπανούλη και τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ για 1,5 ματς δεν ήταν διαθέσιμος ο "λαβωμένος" Ματ Λοτζέσκι.

Υπό αυτές τις συνθήκες και τα αναμενόμενα σκαμπανεβάσματα από παιχνίδι σε παιχνίδια, ασφαλή συμπεράσματα ενόψει των πρώτων επίσημων στα τρία διαφορετικά μέτωπα δεν προκύπτουν. Ιδίως από τη στιγμή που ο Ντι Τζέι Στρόμπερι χρειαζόταν να παίζει τα συστήματα για τον αρχηγό των "ερυθρολεύκων" και ο Δημήτρης Αγραβάνης με τον Μιχάλη Τσαϊρέλη είχαν αυξημένες αρμοδιότητες, με αποτέλεσμα απέναντι στην ομάδα του Μαχμούτι να βγάλουν κούραση (3/10 σουτ, 6 ριμπάουντ).

Νέος, όχι ψαρωμένος

Αυτό που ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ήθελε να δει και φάνηκε πως τούτος ήταν ο βασικός σκοπός του στο τρίτο φιλικό στην Κροατία, ήταν ο βαθμός ενσωμάτωσης του Νίκολα Μιλουτίνοφ στο υπόλοιπο σύνολο. Ο νεαρός Σέρβος σέντερ δεν έχει πολλές ημέρες με τη νέα ομάδα του, βρίσκεται σ' ένα ξένο περιβάλλον με νέους συμπαίκτες και άγνωστα γι' αυτόν συστήματα.

Παρόλα αυτά ο κόουτς του Ολυμπιακού είχε το σχέδιό του: τον άφησε ένα λεπτό περισσότερο απ' όσο τον Πάτρικ Γιανγκ στο παρκέ για να καταγράψει τις αντιδράσεις του εν ώρα αγώνα, τα σωστά και τα λάθη του, τη συμπεριφορά του σε άμυνα και επίθεση.

Ο Μιλουτίνοφ, που δεν έπαιξε στο Ευρωμπάσκετ προκειμένου να έχουμε ήδη σχηματίσει μια πρώτη άποψη για τα προσόντα του και την αξία του, κάθε άλλο παρά έξω από τα νερά του έδειξε. Ούτε "ψαρωμένος" ήταν ούτε τρακαρισμένος που έπαιζε για πρώτη φορά. Διαφορετικά, αναμφίβολα, θα είναι τα δεδομένα σ' ένα επίσημο ματς και δη μια πρεμιέρα απέναντι στον Παναθηναϊκό, πάντως ο μικρός εμφανίστηκε ακομπλεξάριστος και έβγαλε στο παιχνίδι τα ποιοτικά στοιχεία του. Δεν ήταν τυχαίο πως τον ήθελε πολύ και ο Τζόρτζεβιτς στο "τριφύλλι" προτού καταλήξει στον Κούζμιτς.

Ξέρει μπάσκετ, έχει κινήσεις

Με το που πάτησε παρκέ ο Σέρβος πήρε αμέσως πλάτη, δέχθηκε την μπάλα από το πλάι και τέλειωσε τη φάση δείχνοντας ότι και τεχνική διαθέτει και επαφή με το αντίπαλο καλάθι.

Συνήθως είχε απέναντί του ένα κορμί αντίστοιχο με το δικό του, αυτό του πολύ πιο έμπειρου και καλού μπλοκέρ Ερντέν, αλλά σε καμία από τις περιπτώσεις που είχε πεδίο δράσης δεν δίστασε να πάρει την ευθύνη.

Έπαιξε σωστά το πικ εν ρολ τις φορές που στήθηκε από τον γκαρντ γι' αυτόν και μέσα από ένα τέτοιο σύστημα καθόρισε εν πολλοίς την τύχη του αγώνα, κερδίζοντας γκολ-φάουλ και κάνοντας το 56-52 με την εύστοχη βολή. Σε αυτή τη φάση έκανε μάλιστα τέσσερα συνεχόμενα σκριν, τρία ψηλά και ένα χαμηλά, έχοντας περίσσευμα ενέργειας προκειμένου να τελειώσει τη φάση με ωραία κίνηση.

Συνολικά έπαιρνε σωστές θέσεις, παρακολουθώντας τη φάση και τις κινήσεις των συμπαικτών του, με τους οποίους και είχε καλή επαφή. Τελείωσε το ματς με 13 πόντους και 5/7 δίποντα.

Αμυντικά ο Μιλουτίνοφ προσπαθούσε, παρά το σκαρί του, ν' ακολουθήσει τον περιφερειακό μετά την αλλαγή, το κατάφερε σε κάποιες περιπτώσεις. Όπως σε μια άμυνα που έπαιξε στον κοντό και ταχύ Ρέντινγκ, βγάζοντάς τον από την ισορροπία του και αναγκάζοντάς τον να σουτάρει υπό πίεση.

Συμπερασματικά είναι μια προσθήκη με συγκεκριμένη χρησιμότητα, αφού έχει άλλα χαρακτηριστικά από τον Γιανγκ και τον Χάντερ. Λόγω του σοβαρού τραυματισμού του δεύτερου, ο Σφαιρόπουλος είναι υποχρεωμένος να τον ενεργοποιήσει από την αρχή κι ας μην έχει δουλέψει πολύ μαζί του. Ο 20χρονος άφησε υποσχέσεις για το... άμεσο μέλλον, η διάρκεια και ο τρόπος που θα τον εκμεταλλευτούν το σταφ του Ολυμπιακού και οι συμπαίκτες θα κρίνει πόσο θα ωφελήσει τον Ολυμπιακό.

Διαβάστε ακόμη:

Ολυμπιακός - Νταρουσάφακα 61-57

News 24/7

24MEDIA NETWORK