Ο πιο άστοχος παίκτης του αγώνα έκρινε το αποτέλεσμα

Ούτε 'συ να παραπλανηθείς από τη στατιστική. Αν πρόσεξες τις μικρές λεπτομέριες του αγώνα, θα καταλήξεις στο ίδιο συμπέρασμα. Αυτό που έβγαλε ο Γιάννης Ζωιτός για τον Γιώργο Πρίντεζη. Το... μονόστηλο των 100 λέξεων για τον Γιασικεβίτσιους.

Ο πιο άστοχος παίκτης του αγώνα έκρινε το αποτέλεσμα

Συγγνώμη από τον ΜακΛιν των 21 πόντων με 8/12 δίποντα.

Συγγνώμη από τον Παπανικολάου. Τον "νταή" του παρκέ που αψήφησε όποιον πόνο και έπεσε στη μάχη χωρίς πανοπλία.

Συγγνώμη από τον Μάντζαρη. Τον πιο αποδοτικό παίκτη του Ολυμπιακού στη σειρά.

Συγγνώμη από τον Σπανούλη που εμπνέει τους υπόλοιπους και τον Στρέλνιεκς που... κάλυψε τον κακό Σπανούλη της πρώτης περιόδου.

Συγγνώμη ακόμη και από τον Παπαπέτρου που κάρφωσε για τη νίκη ή τον Μπόγρη για τις κερδισμένες μάχες του.

Επειδή όμως το παιχνίδι κρίθηκε στις αρχές της τέταρτης περιόδου το credit του πολυτιμότερου πηγαίνει στον Γιώργο Πρίντεζη.

Μην σε μπερδεύουν τα 3/13 σουτ, παραπλανούν. Κοίτα λίγο πιο πέρα. Στα 8 ριμπάουντ που μάζεψε και τον έφεραν πρώτο σ' όλο τον αγώνα.

Στάσου όμως περισσότερα σ' όσα έκανε από το 30' ως το 36'. Στο διάστημα δηλαδή που οι "ερυθρόλευκοι" έτρεξαν ένα 11-1, ξέφυγαν 65-55 και πέταξαν από πάνω τους τη λιθουανική βδέλλα που στην τρίτη περίοδο τους ρουφούσε φάση-φάση το αίμα.

Τη στιγμή που ο ΜακΛιν έχανε το... δρόμο του στην άμυνα, κουρασμένος από τις σωματικές επαφές στο άλλο άκρο, ο Πρίντεζης έβγαζε κάθε άμυνα κοντά στο καλάθι. Κάθε φάση και μια κερδισμένη μάχη. Απέναντι κυρίως στον μπελά Ντέιβις που είχε αλλάξει το ρου του ματς με τα καλάθια του - και θα βρει πολύ καλό συμβόλαιο του χρόνου.

Από τα τρία ριμπάουντ ο "Πριντ" έφτασε τα οκτώ. Από τους τρεις πόντους πήγε στους οκτώ! Ήταν ο δεύτερος σε χρόνο συμμετοχής, μα αυτός που δεν έχασε δευτερόλεπτο στην τελική ευθεία τελειώνοντας την κούρσα αγέρωχος.

Θα μου πεις ποιους είχε απέναντί του. Τον Γουάιτ και τον Γιανκούνας. Για βάλτε τα με δαύτους. Κυνηγήστε τους απ' έξω προς τα μέσα, κόψτε τους το δρόμο, παίξτε στα κόκκινα. Ο Πρίντεζης το έκανε. Αν αυτός ήταν το σχέδιο, να είναι φρέσκος στο φινάλε, το πιστώνεται ο Σφαιρόπουλος. Αν βγήκε γιατί ήταν άστοχος, ωφέλησε τον Ολυμπιακό.

Ό,τι κι αν συνέβη ο Πρίντεζης λειτούργησε υποδειγματικά στο κομμάτι που είχε μεγαλύτερη ανάγκη ο Ολυμπιακός. Στην άμυνα της... πίσω ζώνης, εκεί που ο Γιασικεβίτσιους χτυπάει σταθερά από την αρχή της σειράς. Μπήκε δυνατά στις φάσεις, κέρδισε τις μάχες, έμεινε ορθός. Μαζί και ο Ολυμπιακός.

100 ΛΕΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΑΡΑΣ

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους είναι προπονητής με όλη τη σημασία της λέξης. Ακόμη και στις εκφράσεις-αντιδράσεις του. Αν είσαι κοντά στον πάγκο του, μπαίνεις αυτομάτως στη διαδικασία να τον παρατηρείς. Σε συνεπαίρνει. Εμπνέει, καθοδηγεί, φωνάζει, δουλεύει, επεμβαίνει. Έχει φτιάξει μια δική του Ζαλγκίρις, η οποία αν φτάσει στο Final-4 θ' αρχίσει να συγκρίνεται με το αξεπέραστο σύνολο του Καζλάουσκας το '99. Το σύνολο που... άλλαξε τον τρόπο σκέψης πολλών. Η επιμονή του όμως στη διαιτησία μειώνει την αξία της συνολικής προσπάθειάς του. Είναι προσόν των μεγάλων προπονητών, των ισχυρών προσωπικοτήτων, να μιλούν για τέτοια θέματα όταν υπάρχει πραγματικός λόγος.

News 24/7

24MEDIA NETWORK