Τελικά είναι και θέμα... διάθεσης

Ο Μανόλο Χιμένεθ δεν έχει κάποιο μαγικό ραβδί, ούτε ανακάλυψε κάποια... επαναστατική μέθοδο προπόνησης. Απλά εκμεταλλεύτηκε τις μεταγραφές, το μομέντουμ και έκανε ξεκάθαρο πως η ΑΕΚ δεν βασίζεται σε 1-2 "ηγέτες", αλλά στο σύνολο. Μέχρι στιγμής του βγαίνει, αλλά η κρίση θα γίνει τη νέα περίοδο και όχι τώρα που το πουλάκι... πέταξε.

Τελικά είναι και θέμα... διάθεσης

Δεν ξέρουμε αν πρέπει να πανηγυρίζει κανείς μετά την εκπληκτική εικόνα της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ κόντρα στην Βέροια ( πέντε γκολ στα πρώτα 45 λεπτά και 6-0 τελικό) ή τη... σκυλίσια εμφάνιση του Παναθηναϊκού στο δεύτερο ημίχρονο με τον ΠΑΣ, που μεταμορφώθηκε σε κανονικό Παναθηναϊκό μετά το... αδιάφορο πρώτο μέρος.

Το μόνο σίγουρο είναι πως Χιμένεθ και Ουζουνίδης δεν διαθέτουν κάποιο μαγικό ραβδί. Ούτε έφεραν τίποτε επαναστατικές αλλαγές. Δεν μπορούσαν άλλωστε να το κάνουν, υπό το φόβο πως θα "κάψουν" τους ποδοσφαιριστές τους. Τι άλλαξε όμως σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα;

ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΓΚΕΣ Η ΜΑΛ...

Καλώς ή κακώς μία ομάδα ζει και πεθαίνει με τους ποδοσφαιριστές της. Οι προπονητές είναι αναλώσιμοι. Το πιο εύκολο "θύμα" όταν στραβώσει το κλίμα ( ή δεν τους... σηκώνει). Τι μπορείς να κάνει όμως ένας έξυπνος τεχνικός για να μην φάει το κεφάλι του;

Να δημιουργήσει συναγωνισμό. Όταν ο βασικός στόχος έχει... πετάξει ( πρωτάθλημα), αυτό που απομένει είναι ο εσωτερικός ανταγωνισμός και στην περίπτωση της ΑΕΚ ειδικότερα (ι σχύει και για τους πράσινους τώρα με τις επιστροφές), ο Μανόλο Χιμένεθ παίρνει άριστα. Μαζί με τη διοίκηση. Πριν από τον Γενάρη ( και μετά), λοιπόν, φρόντισαν να φέρουν τους κατάλληλους ποδοσφαιριστές, έτσι ώστε κανένας να μην θεωρεί τη θέση του εξασφαλισμένη.

Είδαμε ξαφνικά τον αργό Αϊντάρεβιτς δίπλα στον αργό Γιόχανσον να... ταιριάζουν, τον Μάνταλο να μπορεί ( έκπληξη ε;) να παίξει μια χαρά στα αριστερά, τον Ντιντάκ να είναι πιο συγκεντρωμένος, τον Γκάλο να προσέχει... δυο φορές τυχόν απερισκεψίες και τον Λάζαρο να έχει διάρκεια. Γιατί ξέρουν πως πίσω τους υπάρχουν οι Μπακασέτας, Μπακάκης, Σιμόες, Γαλανόπουλος, ακόμα και ο... πονεμένος στη μέση Αλμέιδα που περιμένουν και έχουν αρπάξει ήδη την ευκαιρία από τα μαλλιά.

Βέβαια εδώ μπαίνει στη συζήτηση και άλλο ένα ερώτημα. Γιατί όλοι αυτοί δεν έδειχναν την ίδια... "διάθεση" στο πρώτο γύρο του πρωταθλήματος; Τότε που η μπάλα "έκαιγε" και το διακύβευμα ήταν μεγαλύτερο. Σίγουρα οι προπονητές έπαιξαν το ρόλο τους, αλλά εδώ έρχεται και ο παράγοντας προσωπικότητα/συνολικό πακέτο.

Γι' αυτό ότι και να γίνει από εδώ και πέρα είναι σα να γράφει στο... χιόνι. Όλοι αυτοί ( ομάδες/παίκτες) θα κριθούν από τη νέα αγωνιστική περίοδο. Όταν το κοντέρ μηδενίσει και όλοι ξεκινήσουν από την ίδια αφετηρία. Για φέτος έχουν ήδη κριθεί.

ΥΓ: Ο Ίβιτς τελικά βγήκε πιο δυνατός από ποτέ. Και ας κατηγορήθηκε για την επιλογή του στο θέμα με τον Τζαβέλλα. Μιλάει όμως στο γήπεδο και ο ΠΑΟΚ παίζει την ωραιότερη μπάλα φέτος. Βέβαια, όπως και στις πιο πάνω περιπτώσεις, θα τον κρίνουμε τη νέα αγωνιστική σεζόν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK