Κανείς δεν θα τον "κλέψει" από την ψυχή σας!

Ο Κώστας Γουλής αφήνει στην άκρη για 24 ώρες τη θλίψη που έχει πνίξει τα πάντα γύρω από τον Παναθηναϊκό ελέω της ζοφερής κατάστασης στην ΠΑΕ και στον Ερασιτέχνη και προτρέπει κάθε έναν από τους εκατομμύρια φίλους του "τριφυλλιού" να γιορτάσουν τα 110α γενέθλια του συλλόγου όπως αρμόζει στην ένδοξη ιστορία του.

Κανείς δεν θα τον "κλέψει" από την ψυχή σας!

Μουντά; Σίγουρα… Πικραμένα; Με τόσα που βιώνει ο σύλλογος -η ΠΑΕ κι ο Ερασιτέχνης- πώς να μην είναι… Θλιμμένα; Ναι, γιατί κάποιοι θέλησαν να υποβάλλουν μέσα σ’ ένα βράδυ τον μεγαλύτερο σύλλογο της χώρας σ’ ένα άνευ προηγουμένου, οικονομικό… Survivor, γιατί έτσι απλά… αλλάξανε τα πλάνα τους, βρε παιδί μου.

Για τον Παναθηναϊκό μιλάμε όμως, διάολε. Για τον Παναθηναϊκό και σήμερα αφήστε για λίγο στην άκρη τις μεμψιμοιρίες και τα κλάματα. Σήμερα έχει γενέθλια ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ και είναι μέρα χαράς για κάθε φίλο του, σε κάθε γωνιά της γης. Διότι δεν είναι απλά ένα κλαμπ, είναι κομμάτι της αθλητικής (κι όχι μόνο) ιστορίας αυτής της χώρας. Γιατί είναι κομμάτι της οικογένειας του καθενός απ’ τα εκατομμύρια των φιλάθλων του.

Γιατί μεγάλωσε τους προπάππους μας, τους παππούδες και τους πατεράδες μας και θα μεγαλώσει τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας και τα δισέγγονά μας. Γιατί έβγαλε τεράστιους αθλητές, ΚΟΛΟΣΣΟΥΣ, Ολυμπιονίκες, Παγκόσμιους Πρωταθλητές, Πρωταθλητές Ευρώπης και θα βγάλει κι άλλους απ’ τα σπλάχνα του παρά τα χίλια μύρια προβλήματά του. Γιατί είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος σε τρόπαια, τίτλους και έπαθλα στην Ελλάδα κι ένας απ’ τους μεγαλύτερους αθλητικούς οργανισμούς στην Ευρώπη. Γιατί το όνομά του το ξέρουν σε κάθε γωνιά αυτού του πλανήτη, απ’ την Αλάσκα ως την Αδελαΐδα κι από τη Ν. Αφρική μέχρι τη Μέση Ανατολή. Γιατί είναι ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ!

Όχι, δεν καβάλησα κάποιο συννεφάκι, ούτε κατάπια κάνα… περίεργο χαπάκι και τα βλέπω όλα υπέροχα, μοναδικά και ρόδινα. Τα προβλήματα και τα βάσανα του «τριφυλλιού» είναι εκεί, θα είναι εκεί και αύριο και μεθαύριο. Κάποια στιγμή όμως θα τελειώσουν. Ο εφιάλτης θα τελειώσει, θέλουν δεν θέλουν ορισμένοι. Γιατί μπροστά στο μέγεθος του Παναθηναϊκού, το τι σημαίνει και το τι πρεσβεύει αυτός ο σύλλογος, όσοι επιχειρούν να τον διαλύσουν, να τον «βυθίσουν», να τον εξαθλιώσουν, είναι απλά… ανθρωπάκια.

Σήμερα όμως είναι μέρα χαράς για όλους τους Παναθηναϊκούς. Σήμερα γιορτάζει η μεγαλύτερη αγάπη κάθε φίλου του Παναθηναϊκού, μετά τον πατέρα, τη μάνα, τα αδέρφια, τα παιδιά (ναι ρε και τις γυναίκες, μη βαράτε!). Σήμερα ο Παναθηναϊκός γίνεται 110 ετών και για ένα 24ωρο τουλάχιστον, δεν χωρούν κλάματα, απογοητεύσεις και στεναχώριες…

Βγάλτε τις Παναθηναϊκές σημαίες στα μπαλκόνια σας, φορέστε τα καλά σας, τα γιορτινά σας και πηγαίνετε στο γήπεδο για να γιορτάσετε μαζί του. Το έχει ανάγκη, σας έχει ανάγκη περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Μην ασχοληθείτε με τίποτα και με κανέναν άλλο. Δεν το… αξίζουν. Απόψε (πρέπει να) υπάρχει μόνο ο Παναθηναϊκός. Ούτε ο Αλαφούζος, ούτε ο Βαρδινογιάννης, ούτε οι πολυμετοχικοί, ούτε κανένας. Μόνο ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ και η χαρά του. Κι όταν θα έρθει το πλήρωμα του χρόνου, η Ιστορία θα γράψει για τον καθένα αυτό που του αξίζει.

Όπως έγραψε ολόχρυσες σελίδες και γι’ αυτούς που προηγήθηκαν, όπως θα γράψει κι άλλες πολλές γι’ αυτούς που θα έρθουν. Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ όμως θα είναι πάντα εκεί κι ας μοιάζουν τούτη τη στιγμή να είναι όλα βυθισμένα στη θλίψη και την απογοήτευση. Και θα αντέξει! Θα ξαναγεννηθεί. Ότι κι αν έχουν στο μυαλό τους ορισμένοι. Εδώ άντεξε σε δύο Παγκόσμιους Πολέμους, έναν σπαραχτικό εμφύλιο κι άπειρες εσωτερικές κι εξωτερικές «μάχες». Δεν θα λυγίσει, δεν θα διαλυθεί από κάποιους που –όπως έλεγαν- έκαναν απλά τη… βάρδιά τους στον σύλλογο. Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ είστε εσείς, ο κάθε ένας από εσάς. Δεν είναι κανένας Αλαφούζος, κανένας Βαρδινογιάννης, κανένας πολυμετοχικός. Ο Παναθηναϊκός είναι ο κόσμος του, ΟΛΟΣ ο κόσμος του. Και ο κόσμος του είναι ο Παναθηναϊκός και κανείς, μα κανείς δεν θα το πάρει αυτό από την ψυχή σας.

Οσο κι αν προσπαθήσει, ότι «σχέδια» κι αν καταστρώσει. Οι καιροί είναι δύσκολοι και θα παραμείνουν δύσκολοι, όμως κάποια στιγμή –και δεν θα είναι μακριά εκείνη η στιγμή- το σκοτάδι θα εξαφανιστεί. Και ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΓΑΛΟΣ (που ακόμη και σ’ αυτές τις συνθήκες παραμένει μεγάλος) θα (ξανα)γίνει ακόμα ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ.

Χρόνια πολλά σε όλους…

TO VIDEO ΤΗΣ ΠΑΕ ΓΙΑ ΤΑ 110 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ:

News 24/7

24MEDIA NETWORK