Αν όχι "ritiro", αναπόφευκτα… arrivederci

Ο αναιμικός Παναθηναϊκός που απογοήτευσε και πάλι και δεν μπήκε ποτέ με λογική «τελικού» στο ματς, η τεράστια χαμένη ευκαιρία και το τελευταίο μέτρο για να «γυρίσει» η νοοτροπία και η κατάσταση για τους «πράσινους».

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΟ
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΟ EUROKINISSI SPORTS

Όταν έχει προηγηθεί ένα διάστημα ενάμιση μήνα, όπου σαν ομάδα έχεις χάσει τα αυγά και τα καλάθια… Όταν μετράς μόλις 1 (one, uno, ΜΙΑ) νίκη σε 9 επίσημα ματς. Όταν γνωρίζεις ότι αυτός ο αγώνας, σ’ αυτό το γήπεδο, με έναν αντίπαλο που ΠΑΝΤΑ σου βγάζει το… λάδι, ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ να μπεις στο ματς με το «μαχαίρι στα δόντια».

Όταν ο «αιώνιος» αντίπαλός σου έχει χάσει ανέλπιστα δύο βαθμούς το μεσημέρι στο παιχνίδι με την Κέρκυρα κι έχεις μια ευκαιρία να μειώσεις στους 5 βαθμούς και κάπως να το… ταρακουνήσεις λίγο το θέμα. Ε, τότε απλά ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να μπεις έτσι στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με τον Πανιώνιο. Τόσο τραγικός. Τόσο ακίνδυνος. Τόσο… ίδιος με τις άλλες φορές!

Ο Παναθηναϊκός ΔΕΝ έμαθε απ’ τα λάθη του, ΔΕΝ μπήκε στο γήπεδο με νοοτροπία «παίζω τελικό και πρέπει να τον πάρω», ΔΕΝ έβγαλε χαρακτήρα. Σίγουρα όχι στο πρώτο ημίχρονο, όπου η επιλογή του Αντρέα Στραματσόνι να προσπαθήσει να παίξει πιο safe με τριάδα στην άμυνα ΔΕΝ του βγήκε.

Διότι την ίδια ώρα οι Μπεργκ και Λουντ μπροστά αδυνατούσαν να κρατήσουν την μπάλα και να «αποφορτίσουν» λίγο την πίεση του Πανιωνίου, ενώ ο Βιγιαφάνιες ως τρίτος στον άξονα ήταν πολύ μακριά απ’ το πεδίο και το χώρο «δράσης» του, την ώρα που ο Παναθηναϊκό ΥΠΕΦΕΡΕ δημιουργικά. Ο δε Πανιώνιος, ακολουθώντας το πλάνο του, είχε φέρει το ματς στα μέτρα του, δεν απειλήθηκε και μάλιστα έχασε και τις δύο καλύτερες ευκαιρίες του α’ ημιχρόνου με τους Ανσαριφάρντ (23’) και Οικονόμου (35’).

Στο β’ ημίχρονο ο Ιταλός προσπάθησε να το σώσει με την αλλαγή του συστήματος σε 4-2-3-1 και τον (πολύ καλό) Ρέις στον άξονα δίπλα στον Ζέκα, ο Παναθηναϊκός βελτίωσε κάπως την εικόνα του, αλλά δεν εκμεταλλεύτηκε το καλό του διάστημα.

ΩΡΑ ΓΙΑ... ΜΑΝΤΡΩΜΑ

Μετά το 65’ ο Πανιώνιος άρχισε να αναθαρρεύει και πάλι και όταν βρήκε το γκολ απ’ το ιρανικό δίδυμό του στο 71’, στρίμωξε τον Παναθηναϊκό στα σχοινιά. Οντως το μοναδικό θετικό για τους «πράσινους» απ’ το χθεσινό ματς, είναι ότι έβγαλαν μια μικρή αντίδραση στο φινάλε και δεν παράτησαν το ματς. Οι ίδιοι όμως έφεραν τους εαυτούς τους σ’ αυτή τη θέση. Και οι μικρές «αντιδράσεις» δεν φτάνουν…

Ο Στραματσόνι αποφάσισε να προχωρήσει σε μια «ιταλική μέθοδο» τις επόμενες μέρες. Το… μάντρωμα που ανακοίνωσε στη συνέντευξη Τύπου (και είχε γνωστοποιήσει στους παίκτες του απ’ το Σάββατο) είναι made in Italy. Ένα μέτρο που χρησιμοποιείται συχνά στη Serie Α, όταν μια ομάδα είναι σε κρίση και ονομάζεται «ritiro».

Αντίστοιχη κίνηση είχε κάνει πέρσι η Γιουβέντους μετά την ήττα απ’ τη Σασουόλο που την είχε φέρει στο -14 στο πρωτάθλημα, με τους παίκτες να κάθονται κάτω όλοι μαζί, να κάνουν μια μεγάλη κουβέντα και να προχωρούν ενωμένοι.

Μια προσπάθεια για να αντιληφθούν όλοι μαζί, παίκτες και προπονητές το πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση. Στη Γιουβέντους έπιασε τόπο και πέτυχε τη μεγάλη ανατροπή, κατακτώντας στο φινάλε τον τίτλο. Στον Παναθηναϊκό θα πιασει; Για να δούμε. Διότι αν δεν υπάρξει ουσιαστική «ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ» το «ritiro, θα γίνει αναπόφευκτα… arrivederci για τον Ιταλό τεχνικό!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Κίνηση άλλων εποχών: Μάντρωμα στο ξενοδοχείο μέχρι νεωτέρας. Μένει ο "Στράμα"
Ο Βιγιαφάνιες "έκλεψε" το βαθμό από τον Πανιώνιο

News 24/7

24MEDIA NETWORK