Ο Μπάρκας, ο Λουκάς, το τέρμα των 7,32 Χ 2,44μ. και ο Μπαλτάκος

Ο Κώστας Γουλής χειροκροτεί το ταλέντο του Βασίλη Μπάρκα, σχολιάζει το αθηναϊκό ντέρμπι που ήταν σκέτη ταλαιπωρία και τονίζει πως η δουλειά του Μαρίνου Ουζουνίδη είναι δύσκολη, αφού έχει κληθεί να φτιάξει από τώρα τον Παναθηναϊκό της επόμενης σεζόν.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΑΕΚ (Eurokinissi Sports / ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ)
Telander EUROKINISSI SPORTS

Να πούμε ότι θα θυμάται κανείς το συγκεκριμένο αθηναϊκό ντέρμπι μετά από ένα… μήνα, ε, μάλλον θα κοροϊδεύουμε. Σ’ ένα απ’ τα χειρότερα ποιοτικά ματς των τελευταίων ετών, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ έμειναν στα… κουλούρια, σ’ ένα «παγωμένο» γήπεδο δίχως να πείσουν κανέναν.

Για τον μεν Παναθηναϊκό το αποτέλεσμα θα μπορούσε να πει κανείς πως να αφήνει μια σχετικά μεγαλύτερη πικρία, αφού εκείνος είχε τις πολύ πιο «καθαρές» ευκαιρίες στο παιχνίδι. Αλλα η Ενωση είχε την ευτυχία και την πολυτέλεια να διαθέτει κάτω απ’ τα γκολπόστ της τον καλύτερο Ελληνα γκολκίπερ της ηλικίας του, τον Βασίλη Μπάρκα. Κι ένα πολύ μεγάλο πρότζεκτ, τόσο για την ΑΕΚ, όσο συνολικά για το ελληνικό ποδόσφαιρο, το οποίο δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να πάει χαμένο.

Ο 23χρονος έδειξε τεράστια ψυχραιμία και στα δύο τετ-α-τετ με τον Λέτο, αλλά πάνω απ’ όλα έκανε μια ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ απόκρουση στο 56’ στο πλασέ του Βιγιαφάνιες, στη φάση του αγώνα. ΑπόκρουσηTOP-CLASSαπό ένα παιδί που όσο… αθόρυβα μπήκε στη ζωή του ελληνικού ποδοσφαίρου την τελευταία διετία, τόσο «κρότο» αρχίζει να δημιουργεί με τις εμφανίσεις του. Αυτή ήταν η κορυφαία -ως τώρα- βραδιά του και μακάρι για το ελληνικό ποδόσφαιρο και βεβαίως (πάνω απ’ όλα για) την εθνική ομάδα, να ακολουθήσουν κι άλλες τέτοιες βραδιές του Μπάρκα.

Διότι όση «ευθύνη» έχει ο Βιγιαφάνιες που με το 7,32 Χ 2,44 μ. τέρμα «πιάτο» μπροστά του (μετά την απίστευτη γκέλα του Ντίντακ), επέλεξε -ενστικτωδώς μέσασε ένα… δευτερόλεπτο- να πλασάρει ψηλά τον γκολκίπερ της Ενωσης (αντί να πάει σ’ ένα χαμηλό σουτ, που θα πολλαπλασίαζε τον βαθμό δυσκολίας), άλλο τόσο ΚΛΑΣΗ έβγαλε ο «μικρός», που «άνοιξε» το κορμί του για να μικρύνει το χώρο μπροστά απ’ τον Αργεντινό. Πραγματικά φάση για χάι-λάιτ!

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ

Ο Παναθηναϊκός με τόσες ελλείψεις (και τόση ταλαιπωρία) στο ρόστερ του, με ενδεκάδα εντελώς «πειραματική» ελέω της κατάστασης και τον 19χρονο Ευαγγέλου βασικό δίπλα στον Τελάντερ στο πρώτο ντέρμπι της καριέρας του (και μόλις 2επαγγελματικό παιχνίδι του), δεν μπορούσε να κάνει κάτι «παραπάνω» στο ντέρμπι. Μπήκε «επιφυλακτικά» στο ματς και προσπάθησε να «μαζέψει» το παιχνίδι του, την ώρα που η ΑΕΚ έδειχνε να πατάει καλύτερα στο γήπεδο στο πρώτο ημίχρονο. Οι «κιτρινόμαυροι» ωστόσο, δεν έδειξαν διάθεση για να «διεκδικήσουν» όπως θα έπρεπε -και με τον τρόπο που θα έπρεπε- τη νίκη. Ανούσια κατοχή μπάλας (με πολύ καλό τον Σιμόες), αλλά η μπάλα ούτε με… αίτηση στους ακραίους επιθετικούς της, που θα μπορούσαν να φτιάξουν καταστάσεις ένας-εναντίον-ενός, απέναντι σε μια άμυνα που δεν είχε ξαναπαίξει (και δύσκολα θα ξαναπαίξει) μαζί σε αγώνα. Πόσω μάλλον σε ντέρμπι…

ΧΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΟΜΑΔΑ

Στο β’ ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός ανέβασε περισσότερο τις γραμμές του, βγήκε μεγαλύτερη «ασφάλεια» ανασταλτικά απ’ τη στιγμή που πίεσε πολύ περισσότερο την πρώτη πάσα στον Σιμόες και προσπάθησε περισσότερο να «παίξει». Εφτιαξε περισσότερες φάσεις, αλλά έπεσε πάνω στον απίθανο Μπάρκα και το μηδέν έμεινε κολλημένο στον φωτεινό πίνακα ως το τέλος. Δεν αλλάζει και πολλά το αποτέλεσμα για τον Παναθηναϊκό, που είναι πλέον σε πλήρη διαδικασία ανασυγκρότησης και καλείται να ξεπεράσει τον πολύ δύσκολο κι απαιτητικό Γενάρη, με τις μικρότερες δυνατές απώλειες. Για να «χτίσει» βήμα-βήμα την επόμενη ομάδα του (εν μέσω τεράστιων απουσιών που αντί να μειώνονται, πολλαπλασιάζονται διαρκώς) και να διεκδικήσει ως το τέλος τον μοναδικό μεγάλο στόχο που του έχει απομείνει: το Κύπελλο Ελλάδος.

Η ΜΕΓΑΛΗ "ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ"

Για το φινάλε, η βραδιά έβγαλε τουλάχιστον την ολοκλήρωση μιας πολύ μεγάλης «μεταγραφής». Εξωαγωνιστικής μεταγραφής, αλλά πολύ σημαντικής για τον Παναθηναϊκό, την οποία διαβάσατε πριν από περίπου τρεις εβδομάδες πρώτα στο Contra.gr. Ο Τάκης Μπαλτάκος ανήκει από την Κυριακή (15/1) στην οικογένεια του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού, αναλαμβάνοντας απ’ τη Δευτέρα (16/1) χρέη αντιπροέδρου στην πράσινη ΠΑΕ.Ο Γιάννης Αλαφούζος συναντήθηκε με τον έγκριτο νομικό μέσα στο σαββατοκύριακο, συμφώνησαν σε όλα όσα αφορούν τον κομβικό ρόλο που θα έχει στην επόμενη ημέρα της ΠΑΕ (ουσιαστικά αυτός θα τρέχει διοικητικά την ομάδα μαζί με τον Χρήστο Παναγόπουλο) και μάλιστα είδαν παρέα το ντέρμπι. Σε μια άκρως… συμβολική κίνηση απ’ την πλευρά του προέδρου του «τριφυλλιού», ο οποίος «επέστρεψε» σε ματς του Παναθηναϊκού μετά από δύο μήνες απουσίας από τα εντός έδρας παιχνίδια της ομάδας του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Τραγικός VS Ανίκανη 0-0
Ουζουνίδης: "Δεν έχω παράπονο..."

News 24/7

24MEDIA NETWORK