Αλλάζει "πρόσωπο" σε όλα τα επίπεδα!

Άλλος… Παναθηναϊκός (προ)ετοιμάζεται για το ξεκίνημα του 2017. Οι επικείμενες αποχωρήσεις των Ιμπάρμπο, Σαμπά που έχουν ήδη τάσεις… φυγής, τι γίνεται με Ρισβάνη, Φετφατζίδη, ο νέος ρόλος που θα προταθεί στον Ζιλμπέρτο Σίλβα και το «φρέσκο» πρόσωπο που θέλει να βάλει ο Αλαφούζος στο ποδοσφαιρικό τμήμα στο πλευρό του Ουζουνίδη. Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Contra.gr…

Αλλάζει "πρόσωπο" σε όλα τα επίπεδα!

Η «αυγή» του 2017 αναμένεται να βρει τον Παναθηναϊκό με ένα (πολύ) διαφορετικό πρόσωπο, σε όλα τα επίπεδα! Όχι, δεν θα δούμε το αντίστοιχο (άνευ προηγουμένου)extrememakeoverπου ξεκίνησε τον Γενάρη του ’16 με απόλυτη ελευθερία κινήσεων στα χέρια του Αντρέα Στραματσόνι, εντούτοις οι τροποποιήσεις τόσο στο «πράσινο» ρόστερ, όσο και στο οργανόγραμμα του «τριφυλλιού» θα είναι αρκετές και πολύ σημαντικές.

Η εκ του «μηδέν» αξιολόγηση του έμψυχου δυναμικού του Παναθηναϊκού απ’ τον νέο προπονητή της ομάδας, Μαρίνο Ουζουνίδη είναι ήδη σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί στις γιορτές των Χριστουγέννων, όταν ο 48χρονος τεχνικός θα παραδώσει τη σχετική έκθεση προς τον Γιάννη Αλαφούζο, μαζί βεβαίως με τη λίστα του για τις προσθαφαιρέσεις που θα πρέπει να γίνουν στο «πράσινο» ρόστερ.

Για τον Εβρίτη τεχνικό, όλοι (ΜΑ ΟΛΟΙ) κρίνονται απ’ το ίδιο σημείο κι ο ίδιος θέλει να είναι απόλυτα δίκαιος στις κρίσεις του, γι’ αυτό και θα δώσει την έκθεσή του, αφού συμπληρώσει (μίνιμουμ) ένα σημαντικό χρονικό διάστημα στον «πράσινο» πάγκο.

"ΨΑΧΝΕΤΑΙ" ΗΔΗ Ο ΙΜΠΑΡΜΠΟ

Υπάρχουν εντούτοις ήδη παίκτες, οι οποίοι δείχνουν ξεκάθαρες τάσεις… φυγής από τον Παναθηναϊκό. Ο πρώτος είναι ο Βίκτορ Ιμπάρμπο. Ο… καπνός που άναψε το μεσημέρι της Τρίτης (6/12) από δημοσιεύματα που προέρχονταν απ’ την Ιταλία και την Τουρκία, έχει «φωτιά» και μάλιστα… μεγάλη. Ο τουρκικός Τύπος ανέφερε πως η Γαλατασαράι (που ενδιαφέρθηκε για τον Κολομβιανό φορ και το περασμένο καλοκαίρι), είναι διατεθειμένη να του προσφέρει συμβόλαιο έως και 2 εκατ. ευρώ το χρόνο για να τον «ψήσει» να μετακομίσει στην Πόλη.

Αντίστοιχη κίνηση σκοπεύει να κάνει η «Γαλατά» και προς την Κάλιαρι (στην οποία κι ανήκει ο παίκτης), προκειμένου να τα βρουν στο οικονομικό και να συναινέσει η ιταλική ομάδα για την παραχώρησή του.

Το θέμα «παίζει» δυνατά, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, ο μάνατζερ του Ιμπάρμπο (με προτροπή του πελάτη του) έχει αρχίσει να «ψάχνεται» για τον επόμενο προορισμό του 26χρονου επιθετικού, καθώς το… κλίμα δεν φαίνεται να τον σηκώνει άλλο στον Παναθηναϊκό, όπου έχει βρεθεί πλέον στη δίνη του κυκλώνα. Για τον Ιμπάρμπο άλλωστε, η μεταγραφή μεσούσης της περιόδου δεν είναι κάτι… άγνωστο (πέντε ομάδες έχει αλλάξει την τελευταία τριετία) και ήδη έχει γίνει κουβέντα με τη «Γαλατά», η οποία δείχνει να έχει… ψηθεί απ’ τα τρία (και μοναδικά) γκολ που σημείωσε ο Κολομβιανός στοEuropaμε τον Παναθηναϊκό.

Αν το θέμα προχωρήσει, είναι δεδομένο πως ο Παναθηναϊκός δεν θα βάλει… εμπόδια, αφενός διότι ο Ιμπάρμπο δεν έχει τρελάνει κόσμο με την έως τώρα παρουσία του (όσο ξεκάθαρα ποιοτικός παίκτης κι αν είναι), αλλά και θα «πειθαρχικά» παραπτώματά του, ενώ παράλληλα, αν «σπάσει» ο δανεισμός του, οι «πράσινοι» θα γλιτώσουν ένα πολύ μεγάλο ποσό τόσο για το «ενοίκιο» του β’ εξαμήνου προς την Κάλιαρι, αλλά κι απ’ τις απολαβές του.

ZΗΤΗΣΕ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΣΑΜΠΑ

Εκτός απ’ τον Ιμπάρμπο, ξεκάθαρες τάσεις φυγής έχει πλέον (και) ο Κριστοφέρ Σαμπά. Οι πληροφορίες μάλιστα τονίζουν πως ο ίδιος ο Κονγκολέζος έχει μεταφέρει προς τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού την πρόθεσή του να αποχωρήσει τον Γενάρη. Κι εδώ ο Παναθηναϊκός (λογικότατα) δεν θα έχει… αντίρρηση, αφού ο Σαμπά βοήθησε ελάχιστα ελέω των μυϊκών τραυματισμών του, ενώ γενικά δεν έδειξε να έχει «κολλήσει» με την ομάδα.

Σε ότι αφορά δε, τον Λεντέσμα, για τον οποίο υπήρξε προ ημερών (ιταλικό) δημοσίευμα που ανέφερε πως θα αποχωρήσει, στον Παναθηναϊκό δεν έχουν διάθεση ή απόφαση να τον αποδεσμεύσουν. Τουναντίον, θεωρείται απ’ τους παίκτες που (ακόμη και με τα όποια προβλήματα τραυματισμών έβγαλε), μπορεί να βοηθήσει. Εκτός, αν το ζητήσει ο ίδιος, κάτι που (προς το παρόν) δεν έχει συμβεί…

ΤΕΡΜΑ, ΧΑΦ ΚΑΙ… ΡΙΣΒΑΝΗΣ

Πάμε να δούμε τώρα λίγο τις επικείμενες αφίξεις. Στο πρώτο «διάβασμα» του ρόστερ ο Ουζουνίδης είδε πως χρειάζεται δεδομένα ένας γκολκίπερ με ειδικό βάρος και προσωπικότητα, ο οποίος θα πάρει φανέλα βασικού, αλλά κι ένας κεντρικός/αμυντικός χαφ, για να καλύψει τα κενά (που έμειναν ανοικτά το καλοκαίρι) στον «πράσινο» άξονα. Ηδη εξετάζονται με προσοχή διάφορες περιπτώσεις και το τμήμα σκάουτινγκ του Παναθηναϊκού είναι στα… όπλα για «τσεκαρίσματα» πολλών περιπτώσεων ως τον Γενάρη.

Από εκεί και πέρα, εφόσον αποχωρήσει ο Σαμπά (και τεθεί και «θέμα» Ιβανόφ, που επίσης δεν έχει… τρελάνει κόσμο), οι «πράσινοι» θα ψάξουν (και) για στόπερ, μολονότι είναι σε διαδικασία «επιστροφής» ο Ράσμους Τελάντερ. Εκεί, θα «παίξει» η προοπτική επιστροφής του Σπύρου Ρισβάνη. Ο 22χρονος αμυντικός «αναγεννήθηκε» στα χέρια του Ουζουνίδη στον Πανιώνιο και παρά το γεγονός ότι πολλοί θεωρούν δεδομένη τη μετακίνησή του στον Ολυμπιακό (έχουν γίνει επαφές με την πλευρά του), υπάρχει πάντα η ρήτρα «επιστροφής» που διατηρεί ο Παναθηναϊκός, αντί 250.000 ευρώ προς τον Πανιώνιο.

Το θέμα βεβαίως στην προκειμένη περίπτωση είναι και το τι θέλει ο ίδιος ο Ρισβάνης. Εκεί, εντούτοις (αν υπάρξει απόφαση για κίνηση) είναι πολύ πιθανό να αναλάβει… δράση ο Ουζουνίδης, με τον οποίο ο νεαρός στόπερ έχει άριστη σχέση.

ΟΙ ΝΕΕΣ ΓΕΦΥΡΕΣ ΤΟΥ "ΦΕΤΦΑ"

Μια άλλη περίπτωση Ελληνα ποδοσφαιριστή, που παραμένει στο «πράσινο»… κάδρο, είναι αυτή του Γιάννη Φετφατζίδη. Μολονότι αποχώρησε πλέον απ’ τον πάγκο του «τριφυλλιού» ο Αντρέα Στραματσόνι, ο 26χρονος διεθνής μεσοεπιθετικός παραμένει στο μπλοκάκι του Παναθηναϊκού εν όψει Γενάρη, στο πλαίσιο της προσπάθειας τόνωσης του ελληνικού στοιχείου στην ομάδα.

Ο «Φέτφα» θέλει να γυρίσει στην Ελλάδα για να έχει περισσότερες πιθανότητες επιστροφής του στην εθνική Ελλάδος και όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές, έχει ρίξει εκ νέου «γέφυρες» προς τον Παναθηναϊκό.

Ο ΖΙΛΜΠΕΡΤΟ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗΣ

Πάμε να δούμε τώρα και τις επικείμενες αλλαγές στο διοικητικό/οργανωτικό κομμάτι. Εκεί ο Γιάννης Αλαφούζος φέρεται να έχει αποφασίσει πλέον αλλαγές στη δομή της ομάδας που θα «ακουμπήσουν» (και) τον Ζιλμπέρτο Σίλβα. Στον Βραζιλιάνο διευθυντή ποδοσφαίρου, θα προταθεί αλλαγή… χαρτοφυλακίου και τοποθέτησή του σ’ έναν νέο ρόλο «πρεσβευτή» του συλλόγου εκτός συνόρων. Είναι πάντως, εξαιρετικά αμφίβολο, αν ο Ζιλμπέρτο θα αποδεχθεί αυτή την αλλαγή και θα νιώσει «καλυμμένος» γι’ αυτό που θέλει να προσφέρει στον σύλλογο. Αν δεν το νιώσει, δεν θα αποδεχθεί την πρόταση και σ’ αυτή την περίπτωση ο «χωρισμός» θα είναι πλέον… μονόδρομος.

Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού έχει (ήδη) μπει επίσης, σε διαδικασία αναζήτησης ενός προσώπου που θα αναλάβει ρόλο μέσα στ’ αποδυτήρια, στο πλευρό στον Μαρίνο Ουζουνίδη. Ένα πρόσωπο που θα προέρχεται απ’ την «οικογένεια» του Παναθηναϊκού και θα έχει κοινούς κώδικες επικοινωνίας με τον Ελληνα τεχνικό, κατέχοντας ωστόσο έναν πολύ πιο «επιτελική» θέση.

Το αν αυτό το πρόσωπο θα αναλάβει αντίστοιχα και καθήκοντα τεχνικού διευθυντή, αυτό δεν είναι ακόμη απόλυτα ξεκάθαρο… Η πρόθεση πάντως της διοίκησης είναι ηθέση να καλυφθεί ως τα Χριστούγεννα. Ανάμεσα δε στα ονόματα που έχουν πέσει (ως προτάσεις ΚΑΙ ΜΟΝΟ επί του παρόντος) στο τραπέζι είναι αυτά των Μλάντεν Πέτριτς και Σωτήρη Κυργιάκου…

News 24/7

24MEDIA NETWORK