Από την ομιλία "φωτιά", ως τον Κροάτη "σερίφη"!

Μικρές παναθηναϊκές ιστορίες που σημάδεψαν τα "πράσινα" ντέρμπι με τον Ολυμπιακό της δεκαετίας που τρέχει. Από τα πιστόλια του Ντάνιελ Πράνιτς, μέχρι τους καυγάδες στα αποδυτήρια και το... απαγορευτικό του Νίκου Νταμπίζα.

Από την ομιλία "φωτιά", ως τον Κροάτη "σερίφη"!

Κάθε ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό «γράφει» πάντα κάτι "διαφορετικό". Σε όποια κατάσταση κι αν είναι η μία ή άλλη ομάδα. Ειδικά τα τελευταία 6-7 χρόνια, ταclasicoείχαν τεράστια ένταση και περιστατικά που έμειναν στην ιστορία. Υπάρχουν ωστόσο, και "ιστορίες" που έμειναν πίσω απ’ τα φώτα της δημοσιότητας. Ας θυμηθούμε ορισμένες, από ετούτη εδώ τη γωνιά…

ΤΑ… ΠΙΣΤΟΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΑΝΙΤΣ

Ο Ντάνιελ Πράνιτς κουβαλούσε τεράστια καριέρα πίσω του πριν έρθει στην Ελλάδα για τον Παναθηναϊκό, ωστόσο στην τριετία που αγωνίστηκε με το "τριφύλλι" η κλάση του κατατέθηκε ως επί το πλείστον στα ντέρμπι, όπου ήταν πάντα στους κορυφαίους "πράσινους".

Το γκολ μάλιστα που πέτυχε κόντρα στον Ολυμπιακό στο Φάληρο, ντέρμπι στο 0-3 της 2ας Μαρτίου 2014, τον έβαλε στις καρδιές των φίλων του Παναθηναϊκού. Ο δε πανηγυρισμός του, με τα… πιστόλια σαν "καπνισμένες" κάνες τα οποία έβαλε στη συνέχεια στις… θήκες τους, έμεινε στην ιστορία. Γιατί πανηγύρισε έτσι; Για όσους δεν γνωρίζουν, ο Κροάτης είχε (και έχει) τρέλα με τα γουέστερν κι όπως έλεγε μετά στο… πάρτι που στήθηκε στα αποδυτήρια του "Γ. Καραϊσκάκης", έκανε τον… σερίφη, που επέβαλλε την τάξη!

ΤΟ "ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ" ΤΟΥ ΝΤΑΜΠΙΖΑ

Στο ίδιο θριαμβευτικό για τους "πράσινους" ντέρμπι, το αποτέλεσμα του οποίου προκάλεσε τεράστιο ενθουσιασμό στους φίλους του Παναθηναϊκού, σαν ένα "ξέσπασμα" για όσα γίνονταν εδώ και χρόνια με τον Ολυμπιακό, ο κόσμος του "τριφυλλιού" βγήκε για να πανηγυρίσει πέριξ του γηπέδου της Λεωφόρου.

Και μάλιστα κάποια στιγμή ζητήθηκε από ανθρώπους της διοίκησης να πάει και η ομάδα στο "Απόστολος Νικολαΐδης" και να φωταγωγηθεί το γήπεδο, για να πανηγυρίσει μαζί με 2.000 φίλους της που είχαν συγκεντρωθεί στο ιστορικό "σπίτι" του Παναθηναϊκού. Αυτός ωστόσο, που έβαλε "απαγορευτικό" ήταν ο Νίκος Νταμπίζας, ο οποίος μάλιστα γύρισε και είπε προς τους διοικούντες "…πάμε καλά; Είμαστε τόσους πόντους πίσω, είμαστε σε μια φάση που λέμε “πάμε να χτίσουμε κάτι” και θα πάμε να ανοίξουμε τη Λεωφόρο, για να πανηγυρίσουμε μια νίκη;

Να μικρύνουμε; Ποιος νίκησε τον Ολυμπιακό; Ο Παναθηναϊκός τον νίκησε. Αυτό πρέπει να είναι φυσιολογικό για το μέγεθος του κλαμπ και αυτό που πάμε να ξαναφτιάξουμε...". Η θέση του τότε τεχνικού διευθυντή έγινε αμέσως αποδεκτή απ’ τον Γιάννη Αλαφούζο και η μίνι-γιορτή μεταφέρθηκε στο "Γ. Καλαφάτης", όπου ο κόσμος πανηγύρισε μαζί με την ομάδα το μεγάλο διπλό»…

ΟΙ ΚΑΥΓΑΔΕΣ ΣΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ

Μετά τα όσα έγιναν κατά τη διάρκεια του ντέρμπι του Καλόπουλου που έμεινε στην ιστορία ως το "κάλυπτα κι εγώ τον Κατσουράνη", αλλά κι όσα ακολούθησαν μετά το τελικό σφύριγμα στον αγωνιστικό χώρο, ακολούθησε κι άλλος… γύρος στα αποδυτήρια. Με τον τότε βοηθό του Ζεσουάλδο Φερέιρα και νυν προπονητή της Πόρτο, Νούνο Εσπίριτο Σάντος (παίζει κι αυτός ντέρμπι την Κυριακή με την Μπενφίκα) να έρχεται στα χέρια με άνδρες της ασφάλειας του Ολυμπιακού, φωνάζοντας "ελάτε ένας-ένας".

Ο δε Λέτο, που είχε άπειρες κοκορομαχίες με τον Τοροσίδη κατά τη διάρκεια του αγώνα, παράτησε άρον-άρον τη θέση του στο πούλμαν όπου βρισκόταν σχεδόν όλη η ομάδα, όταν ένας απ’ τους ανθρώπους της ομάδας τον ενημέρωσε πως ο Ελληνας αμυντικός ήταν στο ντόπινγκ κοντρόλ. Τον ακολούθησαν ο Σισέ, ο Σπυρόπουλος, ο Κατσουράνης κι ο Νίνης, με τον Καραγκούνη να τρέχει ξωπίσω τους και να φωνάζει "πάμε ρε παιδιά, μην ασχολείστε, για τίποτα τιμωρίες είμαστε τώρα;". Κι εκεί ακολούθησε τρίτος… γύρος καυγά, με την αστυνομία να μπαίνει και να χωρίζει την κατάσταση.

Ο… ΠΥΡΕΤΟΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΙΤΣ

Το 48ωρο πριν απ’ το ντέρμπι "αιωνίων" της 22ας Φεβρουαρίου 2015 στο γήπεδο της Λεωφόρου, ο Μλάντεν Πέτριτς είχε ανεβάσει πυρετό λόγω ίωσης, βάζοντας έξτρα πονοκεφάλους στον Γιάννη Αναστασίου, που τον υπολόγιζε για "10άρι" πίσω απ’ τους Καρέλη και Μπεργκ.

Με την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή ωστόσο, ο Κροάτης ανέκαμψε γρήγορα και το πρωί του αγώνα, είπε στον Αναστασίου πως μπορεί να τον υπολογίζει κανονικά. Τη στιγμή που ο Ελληνας τεχνικός είχε αρχίσει να το παίρνει… απόφαση πως δεν θα τον είχε, προετοιμάζοντας για τη θέση του τον Ατζαγκούν. Εντέλει ο "Πέτρο" όχι μόνο έπαιξε, αλλά σημείωσε και το δεύτερο γκολ του Παναθηναϊκού στο 78’ (από γκέλα του Μιλιβόγεβιτς), που "σφράγισε" τη νίκη των "πράσινων".

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΙΣΕ

Στοclasicoτης 30Οκτωβρίου 2010, με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, οι «πράσινοι» έπαιζαν το τελευταίο τους… χαρτί για να παραμείνουν κοντά στην κορυφή, με τη βαθμολογία να είναι ακριβώς ίδια με τη σημερινή: Ολυμπιακός 18-Παναθηναϊκός 14.

Οι Πειραιώτες πήραν προβάδισμα στο 37’, με το πολύ ωραίο γκολ του Μιραλάς και γενικά έδειχναν πολύ πιο πειστικοί στο α’ μέρος. Στο ημίχρονο ωστόσο, ανέλαβε δράση ο Τζιμπρίλ Σισέ, ο οποίος έκανε μια συγκλονιστική σε ένταση, πάθος και "μηνύματα" ομιλία προ τους συμπαίκτες του, για να τους «πορώσει» και να τους αλλάξει τη διάθεση και την ψυχολογία πριν ξαναβγούν στο γήπεδο.

Οι κουβέντες του Γάλλου έπιασαν τόπο, αφού στο δεύτερο 45λεπτο οι παίκτες του Παναθηναϊκού έτρωγαν… σίδερα και οι "πράσινοι" έφτασαν σε μια μεγάλη ανατροπή και νίκη με 2-1.

Παίξε στο κορυφαίο ελληνικό ντέρμπι με τις... κορυφαίες αποδόσεις του Stoiximan.gr.

Να καταλογιστεί πέναλτι - Απόδοση 3,30

Να σημειωθεί αυτογκόλ - Απόδοση 10,00

και δεκάδες άλλα ειδικά στοιχήματα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK