Προς την… έξοδο και ο Λεντέσμα!

Η απομόνωση του Αργεντινού μέσου που δεν θεωρείται έτοιμος απ’ τον Ουζουνίδη, η συνάντηση που θα γίνει μετά το ματς με τη Λάρισα και θα σηματοδοτήσει την αρχή του… τέλους, τι ισχύει με το Ρινάλντι και τις δόσεις στην Αρχεντίνος και η (οριστική) απόφαση για τιμ μάνατζερ στα αποδυτήρια. Το Contra.gr αναλύει τα δεδομένα στο γεμάτο 15ήμερο που ακολουθεί στον ΠΑΟ.

Προς την… έξοδο και ο Λεντέσμα!

Ο -τρίτος στη σειρά- «αποκλεισμός» του Κριστιάν Λεντέσμα απ’ την 18άδα (και) του αγώνα με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι (Κυριακή 11/12), «φωτογράφισε» ξεκάθαρα πως (και) ο Αργεντινός μέσος, οδεύει πλέον προς την πόρτα της εξόδου απ’ το «Γ. Καλαφάτης» τον προσεχή Γενάρη. Μολονότι ιατρικά έχει δοθεί το «ΟΚ» εδώ και μέρες μετά την υποτροπή στο δικέφαλό του και προπονείται κανονικά, ο «Ινδιάνος» έμεινε εκτός της τελικής αποστολής, προς απογοήτευσή του, κατανοώντας πως δεν είναι πια στην πρώτη γραμμή των πλάνων του νέου προπονητή.

Στη συνέντευξη Τύπου αμέσως μετά το ματς στο Περιστέρι, ο Μαρίνος Ουζουνίδης μίλησε επί του θέματος υπογραμμίζοντας (χωρίς να υποβιβάσει την αξία του 33χρονου άσου) πως δεν θεωρεί τον Λεντέσμα έτοιμο γι’ αυτό που θέλει και στην κατάσταση που πρέπει να είναι, για όσα που ζητάει μέσα στο γήπεδο.

"Δεν θέλω να είμαι άδικος με τον Λεντέσμα. Ο λόγος που τους παίρνω όλους είναι για να αφομοιώσουν ότι θέλω. Έχει κάνει 3-4 προπονήσεις, δεν θέλω να αμφισβητήσω την αξία του, αλλά θέλουμε έτοιμους παίκτες τώρα. Στο μυαλό είχα να πάρω ακραίους γιατί είχαμε απουσίες, έπρεπε να διαλέξω τους παίκτες του πάγκου με βάση τις πιθανές απώλειες και την κούραση. Όποιος δουλεύει θα έχει περισσότερες πιθανότητες να αγωνιστεί. Σέβομαι τους πάντες, αυτή την στιγμή μπορεί να είμαι άδικος με κάποιους, αλλά θέλω να βάλω αυτούς που εγώ έχω καλύτερη εικόνα".

Κι ο Λεντέσμα ωστόσο βλέπει πλέον πως η… αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει για τον ίδιο. Μετά την απομάκρυνση του Στραματσόνι, όπως λένε άνθρωποι απ’ το περιβάλλον του, δεν αισθάνεται πλέον κι ο ίδιος το ίδιο άνετα με την κατάσταση. Κι ο παραγκωνισμός του στα πρώτα τρία -μετά-Στραματσόνι- παιχνίδια, τον έχει «παγώσει». Ο «Ινδιάνος» δεν πρόκειται πάντως να δημιουργήσει «προβλήματα» μέσα στα αποδυτήρια.

Αλλά, θα περιμένει να περάσει κι αυτή η εβδομάδα με τα δύο πολύ σημαντικά παιχνίδια του Παναθηναϊκού σε Κύπελλο (Απόλλων στη Ριζούπολη την Πέμπτη 15/12 και Λάρισα στοAELFCArenaστις 18/12) και πριν φύγει για τη μίνι άδεια των 7 ημερών που θα πάρουν οι «πράσινοι», σκοπεύει να μιλήσει με τον Ουζουνίδη, για να μάθει σε απόλυτο βαθμό τις σκέψεις του προπονητή.

Εχει καταλάβει πάντως πως δεν θα είναι στις πρώτες επιλογές. Δεν είναι τυχαίο ότι ο 48χρονος τεχνικός έχει εισηγηθεί την απόκτηση ενός πολύ πιο “επιθετικού” (aggressive) κεντρικού μέσου, που θα μπορεί να παίζει τόσο σαν «καθαρό» 6άρι, όσο κι ως εσωτερικός χαφ κι ως εκ τούτου, ο χώρος και ο χρόνος για τον Λεντέσμα θα εκμηδενιστεί.

Απ’ τη στιγμή μάλιστα, που ο ψυχισμός του «Ινδιάνου» δεν είναι πια ο ίδιος, πιθανότατα λίγο πριν φύγει για την Ιταλία στις 20 του μηνός, θα γίνει και η πρώτη κουβέντα για να λυθεί το συμβόλαιό του. Τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί άλλωστε, δεν μπορούν να «γυρίσουν» την κατάσταση…

ΜΙΑ ΔΟΣΗ ΕΧΕΙ ΑΡΓΗΣΕΙ ΓΙΑ ΡΙΝΑΛΝΤΙ

Πάμε να δούμε τώρα λίγο τι ισχύει και στην υπόθεση του Ρινάλντι και το «θέμα» που έφερε στο φως η δημοσιογράφος απ’ την Αργεντινή, Μαρία Κλάρα Ροζατίνο, πως η πρώην ομάδα του 23χρονου φορ, Αρχεντίνος Τζούνιορ, σκοπεύει να προσφύγει στηFIFAγια να διεκδικήσει χρήματα που της οφείλονται απ’ την καλοκαιρινή μεταγραφή. Ο Παναθηναϊκός έκλεισε τον περασμένο Αύγουστο τοdealμε την Αρχεντίνος στις 300.000 ευρώ, τα οποία συμφωνήθηκε να καταβληθούν σε τρεις ισόποσες δόσεις. Η πρώτη (100.000 ευρώ) ήταν προγραμματισμένο να δοθεί με τις υπογραφές (όπως κι έγινε), η δεύτερη έπρεπε να καταβληθεί στα τέλη Οκτωβρίου και η τρίτη στο τέλος Δεκεμβρίου.

Η δεύτερη δόση έχει μείνει προς το παρόν απλήρωτη και γι’ αυτό οι Αργεντινοί έχουν «τσινήσει» περιμένοντας αυτές τις; 100.000 ευρώ, για να «τρέξουν» κάποιες δικές τους εκκρεμότητες. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως εάν ο Παναθηναϊκός αργήσει να καταβάλει και την τρίτη δόση, τότε η Αρχεντίνος θα προσφύγει όντως στηFIFA, προκειμένου να διασφαλίσει τα χρήματά της. Υπάρχει πάντως πρόθεση απ’ την πλευρά του Παναθηναϊκού να διευθετηθεί το θέμα μέσα στις γιορτές και να μην φτάσει στα… άκρα.

Οσον αφορά το δεύτερο tweet που ανέβασε η Ροζατίνο πως "…μου λένε από την Ελλάδα ότι ο Ρινάλντι που αποτελεί επιλογή του Ζιλμπέρτο Σίλβα (ο οποίος αποχωρεί από την ομάδα) θα πωληθεί κατόπιν επιθυμίας του προέδρου, επειδή δεν αγωνίζεται πολύ", εκεί φαίνεται πως έχει πέσει και λίγο… χαλασμένο τηλέφωνο στην πληροφόρηση της δημοσιογράφου απ’ τα ελληνικά ΜΜΕ. Ο Ρινάλντι, όπως έχουμε επισημάνει εδώ και μέρες, όντως δεν υπολογίζεται στην παρούσα φάση απ’ τους «πράσινους», ωστόσο η πρόθεση του Παναθηναϊκού είναι να δοθεί «δανεικός» για ένα χρόνο σε ομάδα της πατρίδας του (που θα είναι σε θέση να καλύψει το μεγαλύτερο μέρος του συμβολαίου του), να πάρει ματς στα πόδια του και αυτοπεποίθηση και να επαναξιολογηθεί…

ΟΙ 3 ΣΥΝ 1 ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

Στη συνάντηση που είχαν το μεσημέρι της Δευτέρας ο Γιάννης Αλαφούζος με τον Μαρίνο Ουζουνίδη στο «στρατηγείο» του προέδρου των «πράσινων» στον ΣΚΑΪ, οριστικοποιήθηκε το μεταγραφικό πλάνο με το οποίο θα πορευτεί ο Παναθηναϊκός τον Γενάρη. Η «πράσινη» στόχευση, με βάσει τα όσα έχει δει και αποφασίσει ο Ελληνας τεχνικός, θα επικεντρωθεί την απόκτηση ενός επιθετικού κορυφής, ενός επιτελικού μέσου, ενός κεντρικού χαφ (που όπως αναφέραμε θα παίζει τόσο ως 6άρι, όσο κι ως 8άρι) κι ενός ακραίου επιθετικού (εδώ υπάρχει πάντα στο «μικροσκόπιο» και η περίπτωση του Γιάννη Φετφατζίδη). Τερματοφύλακας στην παρούσα φάση ΔΕΝ κρίθηκε απ’ τον Ουζονίδη σκόπιμο να αποκτηθεί , διότι ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος δείχνει να έχει αρπάξει την ευκαιρία απ’ τα μαλλιά και θα ήταν μεγάλο λάθος να τον «κρεμάσει» η ομάδα και να του κόψει την προοπτική.

Στόπερ επίσης, όπως φαίνεται δεν θα αποκτηθεί, ακόμη κι αν μετά τον Κριστοφέρ Σαμπά (ο οποίος είναι δεδομένο πως θα… χαιρετίσει) αποχωρήσει και ο Ιβανόφ (υπάρχει ομάδα που ενδιαφέρεται «ζεστά» απ’ την Ελβετία).

ΗΡΘΕ ΚΑΙ… ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Ο ΖΙΛΜΠΕΡΤΟ

Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα επέστρεψε στην Αθήνα απ’ το Μπέλο Οριζόντε της Βραζιλίας το βραδάκι της Δευτέρας (12/12) και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες συναντήθηκε με τον Γιάννη Αλαφούζο στον ΣΚΑΪ. Η αποχώρησή του απ’ τη θέση του διευθυντή ποδοσφαίρου, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, ωστόσο δεν έχει απαντήσει ακόμη στο αν αποδέχεται την πρόταση να μετακινηθεί σε ρόλο «πρεσβευτή» του συλλόγου στο εξωτερικό.

Εχει ζητήσει 1-2 μέρες ακόμη για να απαντήσει και προς το παρόν το συγκεκριμένο θέμα είναι στον «αέρα».

ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΣΕ ΤΙΜ ΜΑΝΑΤΖΕΡ

Στον αντίποδα, φαίνεται πως υπάρχει πλέον ειλημμένη απόφαση να προχωρήσει η ομάδα (σε πρώτη φάση) στην πρόσληψη ενός τιμ μάνατζερ, ο οποίος θα ενισχύσει το ρόλο του Μαρίνου Ουζουνίδη μέσα στα «πράσινα» αποδυτήρια. Τα ονόματα των Μπασινά και Κυργιάκου παραμένουν ψηλά στη λίστα και μέσα στις επόμενες ημέρες, αναμένεται να γίνουν και οι πρώτες επικοινωνίες.

Αντίθετα, επί του παρόντος «παγώνει» το θέμα πρόσληψης νέου τεχνικού διευθυντή το οποίο όπως φαίνεται πάει προς το καλοκαίρι. Εκτός, εάν υπάρξουν… ανατροπές μέσα στα επόμενα 24ωρα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK