Στον "τελικό" με Σταντάρ χωρίς το 43,9% του παιχνιδιού του!

Τι σημαίνει αγωνιστικά και πόσο κοστίζει στον Παναθηναϊκό -και βάσει αριθμών- η απουσία των Ζέκα, Λεντέσμα, Βιγιαφάνιες, Χουλτ, Γουακάσο και Σαμπά απ’ το "do or die" παιχνίδι με τη Σταντάρ Λιέγης. Το Contra.gr αναλύει τα δεδομένα λίγες ώρες πριν τη σέντρα του "τελικού".

Στον "τελικό" με Σταντάρ χωρίς το 43,9% του παιχνιδιού του!

Η μοίρα (και η γκαντεμιά) τα έφερε έτσι, ώστε στο ευρωπαϊκό "do or die" παιχνίδι του με τη Σταντάρ Λιέγης (Πέμπτη 3/11), να κατέβει ο Παναθηναϊκός στο γήπεδο της Λεωφόρου "μισός".

Όχι… μεταφορικά, μα κυριολεκτικά, καθώς ο Αντρέα Στραματσόνι δεν θα έχει στη διάθεσή του όχι ένα και δύο, αλλά έξι βασικά στελέχη της "πράσινης" ενδεκάδας, με το κύριο πρόβλημα να εστιάζεται στον άξονα της μεσαίας γραμμής, όπου η σύνθεσή του (όπως και οι εναλλακτικές απ’ τον πάγκο) θα είναι… εκτάκτου ανάγκης.

Θέλοντας και μη, η στατιστική παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στο σύγχρονο ποδόσφαιρο και στην προκειμένη περίπτωση οι αριθμοί "λένε" την αλήθεια, στο να μπορέσει να «διαβάσει» κανείς τη σημασία που έχουν αγωνιστικά για τον Παναθηναϊκό, οι απουσίες των Ζέκα, Λεντέσμα, Βιγιαφάνιες, Χουλτ, Γουακάσο και Σαμπά απ’ το αποψινό παιχνίδι με τους Βέλγους. Την τελευταία… ζαριά του "τριφυλλιού" στον όμιλο του Europa League, προκειμένου με νίκη (και μόνο νίκη) να διατηρήσει "ζωντανές" τις όποιες ελπίδες πρόκρισης έχει ακόμη.

ΜΕΙΟΝ 466 ΕΥΣΤΟΧΕΣ ΠΑΣΕΣ

Αναλύοντας την έως τώρα παρουσία των «πράσινων» στον 7 όμιλο του Europa, η πρώτη διαπίστωση είναι πως ο Παναθηναϊκός θα στερηθεί απόψε μεγάλο μέρος της "δύναμής" του σε διάφορες (αγωνιστικές) κατηγορίες. Πρώτα απ’ όλα στο ίδιο το παιχνίδι του. Οι έξι απόντες, μετρούν μαζί το 43,9% των εύστοχων πασών του «τριφυλλιού» στα τρία πρώτα ματς του γκρουπ με Αγιαξ, Θέλτα και Σταντάρ. Ητοι τις 466 απ’ τις συνολικά 1.062 εύστοχες πάσες που είχε ο Παναθηναϊκός στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Κοινώς έξτρα… δουλειά -στο συγκεκριμένο κομμάτι- στον αποψινό αγώνα για τους Κουτρουμπή, Λουντ που θα πάρουν θέση στον άξονα, συν τους Κουλιμπαλί, Ιμπάρμπο και Εμποκού, που θα πάρουν θέση στη μεσοεπιθετική τριάδα πίσω απ’ τον Μπεργκ (ο Ιταλός τεχνικός θα τροποποιήσει για πρώτη φορά φέτος σε ευρωπαϊκό ματς τη διάταξή του από 3-5-2 σε 4-2-3-1). Χωρίς τους έξι απόντες, μειώνεται αντίστοιχα και το ποσοστό ακρίβειας στις «πράσινες» πάσες. Οι Ζέκα, Λεντέσμα, Χουλτ, Γουακάσο, Βιγιαφάνιες, Σαμπά έχουν κατά μέσο όρο 73,9% ακρίβεια στις πάσες τους (κορυφαίος ο Σουηδός με 81,3%), τη στιγμή που όλη η ομάδα έχει 70%!

ΧΑΝΕΙ ΤΗ ΜΙΣΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ

Μεγάλες είναι οι απώλειες και στο ανασταλτικό σκέλος, αφού η εξάδα των απόντων είχε: α) Το 62,9% των τάκλιν του Παναθηναϊκού στα τρία πρώτα παιχνίδια του στον όμιλο (39 στα 62), β) Το 48,3% των παρεμβάσεων πάνω στη μπάλα (15 στις 31) και γ) το 47,6% των απομακρύνσεων (επικίνδυνων καταστάσεων) μπροστά απ’ την περιοχή του Παναθηναϊκού (10 στις 21).

Ζητήματα που μοιάζουν… εύκολα στο να τα διαβάζει κανείς, αλλά δύσκολο να καλυφθούν μέσα απ’ το παιχνίδι της ομάδας, πόσο μάλλον όταν η ενδεκάδα που είναι αναγκασμένος να κατεβάσει στον αγώνα με τη Σταντάρ ο "Στράμα" είναι απολύτως "πειραματική" και δύσκολα θα την ξαναδούμε (μαζί) σε δράση στο μέλλον…

ΤΑ ΔΥΟ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ "ΧΤΥΠΗΣΕΙ"

Σε ότι αφορά τώρα το «πράσινο» σκάουτινγκ, το "διάβασμα" της Σταντάρ έχει επικεντρωθεί σε δύο σημεία. Πρώτον, πίεση πάνω στους αμυντικούς και δη στον Σολτς, απ’ τον οποίο περνάει ΠΑΝΤΑ η πρώτη πάσα στο "χτίσιμο" της επίθεσης των Βέλγων από πίσω.

Κι ακολούθως πρέσινγκ πάνω στον Λαΐφη, προκειμένου να μην μεταφέρεται με ευκολία η μπάλα στους γρήγορους ακραίους της Σταντάρ. Δεύτερον, "φόρτωμα" της περιοχής πίσω απ’ τον Μπεργκ, με τον Ιμπάρμπο σε λίγο πιο ελεύθερο ρόλο, αλλά και τους Εμποκού, Λουντ κοντά τους, για να δημιουργούνται "τρίγωνα" και προϋποθέσεις υπεραριθμίας, μπροστά απ’ το αργό και ευάλωτο κεντρικό αμυντικό δίδυμο της βελγικής ομάδας…

ΤΙ ΧΑΝΕΙ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΕΞΙ

ΠΑΙΚΤΗΣ/ ΕΥΣΤ. ΠΑΣΕΣ/ ΠΟΣ. ΑΚΡΙΒ./ ΤΑΚΛΙΝ/ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ/ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΕΙΣ

Λεντέσμα: 113/ 76,5%/ 4/ 4/ 2

Ζέκα: 116/ 79%/ 14/ 4/ 2

Βιγιαφάνιες: 99/ 69,5%/ 3/ 2/ 2

Χουλτ: 65/ 81,3%/ 10/ 1/ 1

Σαμπά: 42/ 69,2%/ 3/ 2/ 2

Γουακάσο: 31/ 67,9%/ 5/ 2/ 1

ΣΥΝΟΛΟ: 466/ 73,9%/ 39/ 15/ 10

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: 1.062/ 70%/ 62/ 31/ 21

ΠΟΣ. ΑΠΟΝΤΩΝ: 43,9%/ 5,6%/ 62,9%/ 48,3%/ 47,6%

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Όλη η χρονιά είναι τώρα για τον Παναθηναϊκό

News 24/7

24MEDIA NETWORK