Τα 'χε όλα, του 'ρθε και η καρμανιόλα!

Η συγγνώμη του Τζήλου και των βοηθών μετά το "έγκλημα", το χωράφι που θα αρνιόντουσαν να παίξουν και… χοίροι, η ελπίδα απ’ το καλύτερο παιχνίδι του ΠΑΟ μετά από καιρό και ο Μολέδο που εξακολουθεί να προβληματίζει. Ο Κώστας Γουλής καταγράφει όσα είδαν τα ματάκια μας στα Γιάννινα.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΠΑΟ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΠΑΟ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ειλικρινά, είναι να απορεί κανείς τι… βιολί βαράγανε ο διαιτητής Τζήλος και οι βοηθοί του (Δημητριάδης, Καρατζίκας) το βράδυ του Σαββάτου (4/2) στα Γιάννινα… Διότι δεν ήταν μόνο μία φάση, για να πεις «του “έφυγε” ρε παιδάκι μου…». Εδώ έχει πέσει πολλαπλή «χατζάρα» και μάλιστα χωρίς τζούρα αναισθητικού!

Πήγε λέει μετά το ματς ο α’ βοηθός ο Δημητριάδης και ζητούσε συγνώμη από τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού. Το ίδιο στο ημίχρονο και ο Τζήλος, πριν βγουν οι ομάδες στον αγωνιστικό χώρο (σε… ποιόν είπαμε;) όταν έχοντας δει στα αποδυτήρια τα… καμώματα της διαιτητικής τριάδας σε βίντεο και φωτογραφίες, έλεγε στους «πράσινους» πως έκανε λάθος και ζητούσε συγνώμη. Εδώ είναι που κολλάει το «…να τη “βράσω” τη συγνώμη σου» για να μην πούμε κάτι άλλο πιο χοντρό.

Τι «συγνώμη» να ζητήσεις όταν στο 14’ έπρεπε να έχεις αποβάλει τον Καρανίκα για την ψευτομαγκιά του να σκάσει αγκωνιά -εκτός φάσης- στον Μπεργκ και μάλιστα μέσα στην περιοχή; Κοινώς κόκκινη και πέναλτι κι ας είχε φύγει η μπάλα 20-25 μέτρα μακριά. Ο κανονισμός στην προκειμένη περίπτωση δεν κάνει… εκπτώσεις.

Δεν το είδε αυτό ο Τζήλος, ούτε ο β’ βοηθός Καρατζίκας; Δεν το είδαν διότι η ΚΕΔ προφανώς δεν έχει περάσει ορισμένους από οφθαλμίατρο. Δεν το είδε και ο Δημητριάδης το ένα μέτρο οφσάιντ του Κόντε στο 31’ ; Δεν το “είδε”, διότι μέσα σ’ όλα η θέση που είχε ο βοηθός στη φάση ήταν κάκιστη (αν κι ακόμη κι έτσι όμως, μπορούσε να διακρίνει τον εκτός θέσης Ισπανό επιθετικό) και το σημαιάκι δεν σηκώθηκε ποτέ.

Η δουλειά του όμως είναι να το βλέπει. Ο ίδιος άνθρωπος όμως, «είδε» όμως ή μάλλον… ανακάλυψε οφσάιντ του Παναγιώτη Βλαχοδήμου στο 63’σε γύρισμα, με τρεις παίκτες του Παναθηναϊκού να περιμένουν μέσα στην περιοχή. Είπαμε… χρυσές δουλειές θα κάνουν μ’ αυτούς οι οφθαλμίατροι. Κι επειδή ο Τζήλος ένιωθε… άσχημα και ζητούσε συγνώμη στο ημίχρονο για το γκολ-οφσάιντ που μέτρησε και τη «γαργάρα» στη φάση του 14’ με τους Καρανίκα-Μπεργκ, είπε να… δείξει πόσο μετανιωμένος ήταν, «πνίγοντας» ακόμη ένα πέναλτι στο 86’, στη… μανσέτα του Μιχαήλ μέσα στην περιοχή του ΠΑΣ. Α, και για να τα λέμε και να τα γράφουμε όλα, υπήρξε και μια φάση που μπορεί να «φωνάζει» ο ΠΑΣ, διότι ήταν για (2κίτρινη κάρτα) το μαρκάρισμα του Μολέδο στο 68’. Συνολικά όμως μιλάμε για διαιτητικό… ΕΠΟΣ!

ΠΑΠΑΓΑΛΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ… ΠΑΤΕΝΤΑ

Και κάπου εδώ μετά από όλη αυτή τη διαιτητική παρωδία θα ξεκινήσουν και τα… γνωστά παπαγαλίσματα «τι θέλουν μωρέ στον Παναθηναϊκό, 15 βαθμούς πίσω είναι;» και «…φτιάξτε ομάδα πρώτα και μετά μιλάτε» και «…εδώ δεν μπορείτε να νικήσετε τον Λεβαδειακό» κ.ο.κ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΚΑΙ ΠΑΤΕΝΤΑ αυτό. Διότι οι κανονισμοί προφανώς εφαρμόζονται κάθε φορά, ανάλογα με το πώς παίζει η κάθε ομάδα. Και για να πάρει μια ομάδα (ο Παναθηναϊκός εν προκειμένω) τα σφυρίγματα που πρέπει σε κάθε ματς, πρέπει να αγγίζει εμφανίσεις…PrimeraDivision.

Το πράγμα όμως έχει φτάσει πλέον σε άλλα επίπεδα με τις διαιτησίες στους αγώνες των «πράσινων», που δεν τους φτάνουν όλα, έχουν κάθε τρεις και λίγο στο δρόμο τους και κάθε λογής διαιτητική… καρμανιόλα. Την ίδια ώρα βεβαίως ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ την έχουν βρει την άκρη τους μια χαρά και πλέον δεν τρώνε «πιστολιές» αντίστοιχες μ’ αυτές που τρώει ο Παναθηναϊκός (για τον Ολυμπιακό δεν το συζητάμε…).

Το πώς και τα γιατί, καλό θα ήταν να το ανακαλύψουν γρήγορα κάποια στιγμή στον Παναθηναϊκό, διότι οι αγωνιστικές περνάνε και οι βαθμοί χάνονται σερί (και) από αυτό. Για να δούμε τι θα βγάλει και η «αντίδραση» που ετοιμάζεται απ’ τη Δευτέρα (6/2).

ΕΛΠΙΔΑ, ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ… ΔΙΑΡΚΕΙΑ

Πάμε λίγο και στο αγωνιστικό, όπου το πλέον… παράδοξο είναι πως ο Παναθηναϊκός έκανε το καλύτερό του παιχνίδι (ειδικά το β’ ημίχρονο) εδώ και πολύ καιρό στο χειρότερο γήπεδο της γης. Σ’ έναν αγωνιστικό χώρο ακατάλληλο και για… χοίρους, οι «πράσινοι» κατάφεραν (διότι περί κατορθώματος πρόκειται σ’ αυτό το χωράφι) να παίξουν με τη ΜΠΑΛΑ κάτω και να «πνίξουν» ασφυκτικά τον ΠΑΣ στο δικό του μισό. Είχαν όμως (εκτός απ’ τον Τζήλο και την παρέα του) και «γκίνια».

Μεγάλη «γκίνια»μέχρι εκεί που δεν παίρνει. Δοκάρι, σουτ εκατοστά άουτ, χαμένα τετ-α-τετ (πότε θα βάλει επιτέλους ένα πλασέ απ’ τα 4-5 μέτρα ο Βιγιαφάνιες;) κι ένα σωρό ευκαιρίες για να φύγουν με το διπλό. Δεν τα κατάφεραν, αλλά τουλάχιστον άφησαν πίσω τους μια μικρή ελπίδα για λίγο καλύτερη εικόνα στο μέλλον. Δεν ήταν αυτό το απογοητευτικό πράγμα που έβλεπε ο κόσμος στο ματς με τον Λεβαδειακό ή στο δεύτερο ημίχρονο της Κέρκυρας.

Είχε αρχή μέση και τέλος, ειδικά απ’ τη στιγμή που επέστρεψε ο Εμποκού (κυρίως) κι ο Κουλιμπαλί, γύρισαν και κάποιοι τραυματίες και «γέμισε» κάπως από 2-3 πιο ποιοτικές επιλογές το ρόστερ του. Αρκεί να υπάρχει συνέχεια, συνέπεια και διάρκεια και να μην μένει το «τριφύλλι» με… φωτοβολίδες. Η χρονιά έχει ακόμη πολύ δρόμο και υπάρχουν πράγματα που ΟΦΕΙΛΕΙ ως σύλλογος να κυνηγήσει μέχρι τέλους.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ.. ΜΟΛΕΔΟ

Για το φινάλε μια επισήμανση για τον Μολέδο. Ο Βραζιλιάνος δεν είναι καλά. Πρώτα απ’ όλα πνευματικά και μετά αγωνιστικά. Δεν έχει (επί του παρόντος) καμία σχέση με τον γνωστό «βράχο» που θαύμασε όλος ο κόσμος στον ένα χρόνο που αγωνίζεται με το «τριφύλλι». Ο Ουζουνίδης αιφνιδίασε, τον άφησε εκτός ενδεκάδας και τον «επιστράτευσε» μόνο μετά τον τραυματισμό του Τελάντερ (πάλι καλά που δεν έπαθε καμιά πιο σοβαρή ζημιά ο Δανός στη λακούβα-κρατήρα που πάτησε στο 58’).

Ισως ήθελε να τον προφυλάξει διότι προερχόταν από μυϊκό τραυματισμό και δεν θα ήταν κι ότι πιο «σοφό» να τον βάλει να παίξει βασικός σ’ ένα τέτοιο χωράφι. Ισως όμως και να… τρέχει και κάτι άλλο. Διότι όσο κι αν ήταν «παπάς» οι προ διημέρου «υποτιθέμενες» δηλώσεις του Λυμπερόπουλου στους Βραζιλιάνους γιατον Μολέδο, άλλο τόσο επιμένουν οι συμπατριώτες του πως ο 29χρονος στόπερ θέλει να φύγει και να γυρίσει στην πατρίδα του…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Κόλλησαν στο 1-1 ΠΑΣ και Παναθηναϊκός
Οργίλη ανακοίνωση Παναθηναϊκού: "Ντροπή, ήταν αλλοίωση!"
Ουζουνίδης: "Διαιτητικό και ατομικό λάθος μας κόστισαν"

News 24/7

24MEDIA NETWORK