Θα είναι πάντα ο μεγαλύτερος!

Σύλλογος, όχι απλά μεγάλος… ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ! Που ήταν, είναι και θα είναι μεγαλύτερος στην Ελλάδα, εις τους αιώνας, των αιώνων! Οσο κι αν η κατάσταση, σε πάρα πολλά τμήματά του, δείχνει να έχει φτάσει στο… αμήν, με εξαίρεση το μπάσκετ και την πυγμαχία, που κρατούν ψηλά τη σημαία των τίτλων τα τελευταία χρόνια.

Θα είναι πάντα ο μεγαλύτερος!

Ο Παναθηναϊκός δεν είναι απλά ένας σύλλογος. Είναι το μεγάλο όραμα ενός 18χρονου, του μεγάλου ιδρυτή Γιώργου Καλαφάτη και των φίλων του, πίσω στο μακρινό 1908, για τη δημιουργία μίας ομάδας με υψηλά ιδανικά, ήθος και συμμετοχή στην κοινωνία ως ένα πολύ «ενεργό» κομμάτι της. Στην αρχή ως ομάδα καθαρά ποδοσφαιρική, στην πορεία των χρόνων, ως ένας σύλλογος που «αγκάλιασε» όλα τα αθλήματα και απογείωσε τα παναθηναϊκά ιδεώδη.

Κλείνοντας 109 χρόνια από εκείνο το μεσημέρι της ίδρυσης του Παναθηναϊκού, οι ιδέες του Καλαφάτη εξακολουθούν να «καίνε» σαν φωτιά στο σκοτάδι, έχοντας μεταδοθεί από γενιά σε γενιά, με έως τώρα απολογισμό 1.493 τίτλους σε όλα τα αθλήματα. Επίδοση μακριά, πολύ μακριά απ’ το δεύτερο. Θέλουν, δεν θέλουν… Η ιστορία δεν παραγράφεται, ούτε παραχαράσσεται. Απλά συγγράφεται. Και οι αθλητές του Παναθηναϊκού σ’ όλες αυτές της δεκαετίες, την έγραψαν με τίτλους που κατέκτησαν με τον ιδρώτα και το αίμα τους, μέσα στα γήπεδα, μακριά απ’ τα σκοτεινά μονοπάτια που αναζήτησαν (ή πολύ χειρότερα… έχτισαν) οι άλλοι.

Ναι, ο Παναθηναϊκός τραβάει σήμερα τα… ζόρια του. Μεγάλα ζόρια. Σχεδόν παντού. Δεν παύει όμως να παραμένει τεράστιο ΜΕΓΕΘΟΣ. Οσο κι αν οι απέναντι, επιχειρούν καθημερινά να τον «γονατίσουν». Οσο κι αν κάνει κι ο ίδιος ο «οργανισμός» του, μεγάλα λάθη. Δεν είναι μόνο το οικονομικό, το Νο 1 «βάσανο» του συλλόγου σε ποδόσφαιρο και Ερασιτέχνη. Ναι, είναι πολύ σημαντικό ως «πρόβλημα», όμως στο πέρασμα των χρόνων, υπήρξαν περίοδοι που ο σύλλογος μεγαλούργησε χωρίς να έχει απαραίτητα από πίσω του υποχρεωτικά τον «λεφτά» ή τον «φραγκάτο» «Χ», «Ψ» παράγοντα, αλλά με το πλάνο του και με τη ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ του.

Το τελευταίο είναι ίσως το πιο σημαντικό συστατικό που έχει «χάσει» εδώ και χρόνια ο σύλλογος. Το «ΠΑΟ, θρησκεία, Θύρα 13, μονάχα ενωμένοι, γράφουμε ιστορία» είναι ίσως το πιο «to the point» σύνθημα που έχει ακουστεί απ’ την «πράσινη» κερκίδα τα τελευταία χρόνια. Διότι αυτό λείπει αυτή τη στιγμή απ’ τον Παναθηναϊκό. Η συσπείρωση ΟΛΩΝ, ΜΑ ΟΛΩΝ των δυνάμεών του. Όχι στα λόγια, αλλά ΕΚΕΙ στο γήπεδο, στο δρόμο, επί τω έργω! Γιατί «χάθηκε» όλο αυτό; Διότι εδώ και χρόνια η ομάδα και ο κόσμος «πνίγηκαν» στην εσωστρέφεια, διότι πολλοί χωρίστηκαν πίσω από πρόσωπα και άτομα, μα λησμόνησαν τη Νο1 παναθηναϊκή αρχή. Πως ο ίδιος ο σύλλογος είναι ΠΑΝΩ από όλους!

Θυμηθείτε τη διετία 2008-2010, όπου άπαντες ήταν όντως ενωμένοι. Οσο τους επέτρεψε το «εγώ» τους; Ισως… Ηταν όμως ενωμένοι πίσω απ’ το καλό της ομάδας, της τεράστιας επένδυσης που έγινε στην πολυμετοχικότητα και της εγγύησης που προσέφερε η παρουσία τόσων δυνατών επιχειρηματιών, αλλά και του Νικόλα Πατέρα στην προεδρία της ομάδας.

ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Ναι, ο Παναθηναϊκός περνάει πλέον πάρα πολύ δύσκολα. Και κάθε μέρα που περνάει, προσθέτει περισσότερη θλίψη και μελαγχολία. Ειδικά στο ποδόσφαιρο, όπου εδώ και δύο χρόνια χάθηκε η λογική. Και μαζί με αυτή πετάχτηκαν στα… σκουπίδια τουλάχιστον 7-8 εκατ. ευρώ, συν ότι καλό άρχισε να «χτίζεται» απ’ το καλοκαίρι του ’13, ως το 2015. Κι εδώ όμως, ακόμη και τώρα όπου η χρονιά έχει πάει κατά διαόλου και δεν φαίνεται πουθενά όραμα επόμενης μέρας, χρειάζεται ενότητα, συσπείρωση και στήριξη.

Όχι για τον Αλαφούζο ή τον κάθε Αλαφούζο. Ο Αλαφούζος σήμερα είναι εδώ, κάποια στιγμή θα αποχωρήσει και θα έρθει κάποιος άλλος... Αυτός που μένει πάντα εδώ, ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΌΛΟΥΣ είναι ο Παναθηναϊκός. Και το τιμ που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο ποδοσφαιρικό τμήμα (Λυμπερόπουλος, Σαραβάκος, Ουζουνίδης, Μαραγκός κ.α.) όντας μπολιασμένο με την παναθηναϊκή νοοτροπία, αξίζει τη στήριξη (και) του κόσμου, για να προσπαθήσει να ξαναβάλει την ομάδα σε μια σειρά. Διότι η ΕΝΟΤΗΤΑ, είναι πάντα εκείνη που δημιουργεί το ΟΡΑΜΑ! Χρόνια πολλά Παναθηναϊκέ…

Υ.Γ.: Ένα τεράστιο ΜΠΡΑΒΟ στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο για την ιστορική απόφαση συναίνεσης της διεξαγωγής του τελικού του Κυπέλλου με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη και στο «Nick Galis Hall». Αυτό σημαίνει Παναθηναϊκός!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Οι Ιταλοί στέλνουν τον... άνεργο Κασάνο στον Παναθηναϊκό
Πληρωμή 140.000 ευρώ σε Πανιώνιο!
Τσάρλυ: Ο δικός του δρόμος για την αναγέννηση

News 24/7

24MEDIA NETWORK