Σέρβος "πορτοφολάς" ο Ίβιτς

Ο Κώστας Καίσαρης δεν στέκεται στον Βλάνταν Ίβιτς που κούνησε το τάβλι κι έβγαλε τον Τζαβέλλα στη σέντρα. Οι ευθύνες στις ομάδες ανήκουν στα αφεντικά.

Σέρβος "πορτοφολάς" ο Ίβιτς
MOTIONTEAM

Αφεντικό στην ομάδα, δεν είναι ο προπονητής. Αφεντικό είναι ο ιδιοκτήτης. Αυτός που πληρώνει. Κι όταν αυτός που πληρώνει, λέει "θύμωσα δεν ξανάρχομαιστο γήπεδο", χαιρετίσματα στις φασκομηλιές. Από τη Δευτέρα το βράδυ, όλοι στον ΠΑΟΚ, ψάχνουν να βρουν το κουτί με τα σπίρτα:

- Είναι δυνατόν ένας προπονητής να βγαίνει να λέει τέτοια πράγματα;

- Πως θα κρατήσει από δω και πέρα τα αποδυτήρια ο Ιβιτς;

- Πρέπει να μάθουμε τι έχει συμβεί μεταξύ Ιβιτς και Τζαβέλα.

- Το έχει αυτή η ομάδα να είναι αυτοκαταστροφική.

Σέρβος "πορτοφολάς" ο Ίβιτς, την πήγε τη δουλειά εκεί που ήθελε αυτός. Δεν κάθισε να απολογηθεί. Να δώσει εξηγήσεις, για το πώς και το γιατί, το 3-1 έγινε σε λιγότερο από είκοσι λεπτά 3-4. Ο Γιάννης Αναστασίου θα έλεγε "αδικήσαμε τους εαυτούς μας".

Ο Άγγελος Αναστασιάδης "η Παναγιά θα μας δώσει κάπου αλλού αυτούς τους τρεις βαθμούς". Έχουνε επιχειρήματα οι προπονητές για να βγάζουν την ουρά τους απέξω: Τη διαιτησία, τη κούραση,την ατυχία, τα παιδαριώδη λάθη των ποδοσφαιριστών τους.

Όταν όμως παθαίνεις αυτό το στραπάτσο τι να πεις; Τι δικαιολογία να βρεις;Απέναντι στο κόσμο, που είναι μαζεμένος απ έξω και φωνάζει. Απέναντι στους δημοσιογράφουςπου θ αρχίσουνε να ρωτάνε. Απέναντι στα πρωτοσέλιδα της επόμενης μέρας. Απέναντι στον πρόεδρο.

Σέρβος "πορτοφολάς" ο Ίβιτς, κούνησε το τάβλι και πέρασε στην επίθεση. Έδειξε με το δάχτυλο τον Τζαβέλλα, πέταξε τη μπάλα στην εξέδρα και τη πήγε τη κουβέντα εκεί που ήθελε αυτός. Ουδείς ασχολείται στον ΠΑΟΚ, πως γκέγκεν αυτό το 3-4. Και τις ευθύνες του προπονητή.

Το ότι ο Ίβιτς σχετικά με την προπονητική είναι μαθητευόμενος μάγος το ξέραμε. Δεν το μάθαμε τη Δευτέρα το βράδυ. Η άγνοια όμως και η απειρία, έχουν να κάνουν μόνο με το ποδοσφαιρικό κομμάτι. Τη λάθος διαχείριση που είχε σαν συνέπεια την αδικαιολόγητη ήττα. Το να βγάλει στη σέντρα τον (όποιο) Τζαβέλλα ότι έκανε καμάτσο είναι θέμα χαρακτήρα. Ήταν μια 100% συνειδητή επιλογή:Αντί να πληρώσω τη νύφη εγώ θα τη πληρώσει αυτός. Βάλτε τις φάσεις και θα δείτε ότι φταίει και στα τρία γκολ.

Σέρβος πορτοφολάς ο Ιβιτς, είδε ότι ένας τρόπος υπήρχε για να βγει ο ίδιος από το κάδρο; Να βάλει κάποιον άλλον. Κι έβαλε τον Τζαβέλλα. Δεν ήταν θέμα έκρηξης.

Αδυναμίας να κρατήσει τα νεύρα του. Απειρίας να διαχειρισθεί το πρόβλημα. Ήταν συνειδητή επιλογή. Στα νεύρα σου απάνω λες μια κουβέντα παραπάνω. Λες, όπως ο Βασίλης Δανιήλ "είμαιεκατό χρόνια μπροστά".Όταν φτιάχνεις ολόκληρο σενάριο, ξέρεις τι λες. Το έχεις δουλέψει στο μυαλό σου.

Το κακό (για τον Ίβιτς) είναι ότι οι δικαιολογίες έχουν ημερομηνία λήξεως. Πολύ περισσότερο στο ποδόσφαιρο. Με τον Ολυμπιακό στο Καραισκάκης έφταιγαν η διαιτησία και ο καπνός. Με τη Καμπάλα στη Τούμπα η κούραση.

Με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη η ατυχία. Με τον Ατρόμητο ο Τζαβέλας. Είναι εμφανό ότι το ρεπερτόριο έχει εξαντληθεί. Ο Τζαβέλας,ήταν το τελευταίο χαρτί που έπαιξε. Άλλος άσσος στο μανίκι,δεν υπάρχει. Μ' αυτά και μ' αυτά, κανείς δεν βλέπει ότι ο ΠΑΟΚ είναι ένατος στη βαθμολογία. Κι όχι μόνος του αλλά με παρέα. Μαζί με τον Παναιτωλικό και τη Κέρκυρα.

Πιο χαμηλά κι από τον Λεβαδειακό του Κομπότη του Σουβλακοφάγου. Κι αν δεν είχε τους μείον τρεις επειδή επαναστάτησε πέρυσι και δεν κατέβηκε στο Καραισκάκηςθα ήταν μαζί με τον Πανιώνιο και τον Ατρόμητο. Οταν στο ξεκίνημα της σεζόν χτύπαγε πρωτάθλημα. Είπαμε στη αρχή ότι αφεντικά στις ομάδες είναι οι ιδιοκτήτες.

Δεν είναι οι προπονητές. Το αν ο ΠΑΟΚ παρουσιάζει εικόνα διάλυσης δεν είναι ευθύνη του Ιβιτς. Είναι ευθύνη του ΣαΒβίδη. Επειδή όμως βαριέμαι να γράφω τα ίδια και τα ίδια πατήστε εδώ στο δεν τα παίρνει τα γράμματα.

Τι έγραφα στις 9 Ιουνίου 2015 για τον Ιβάν Σαββίδη. Πριν νευριάσει και πάρει την απόφαση, να μην ξαναπατήσει στη Τούμπα: "Ο συνεργάτης σου, ο υπάλληλός σου, ο φίλος σου, η γυναίκα σου, η γκόμενά σου, είναι ο καθρέφτης. Οταν τους κοιτάζεις, βλέπεις τον εαυτό σου". Ο ΠΑΟΚ είναι για τον Σαββίδη ο καθρέφτης.

Στο τραγούδι της ημέρας Τζόνι Κας και Hurt:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γιατί τρελάθηκε ο Ίβιτς με Τζαβέλλα

News 24/7

24MEDIA NETWORK