Μάγκας Χιμένεθ, μεγάλη ευρώ-ΑΕΚ

Ο τρόπος με τον οποίο ο Μανόλο Χιμένεθ προσέγγισε την αναμέτρηση ήταν τέτοιος που σε έκανε να φαντάζεσαι ότι η ΑΕΚ παίζει μέσα στην "Αγιά Σοφία", γιατί; Διότι όπως και στο "Νίκος Γκούμας" όλοι οι αντίπαλοι μετρούσαν το ίδιο, μικροί - μεγάλοι. Ο Μάνος Ναβροζίδης γράφει για τη φοβερή γιορτή του ΟΑΚΑ και τα... τσεκούρια της μεγάλης Μίλαν που αγνοείται.

ΑΕΚ-ΜΙΛΑΝ (EUROPA LEAGUE) (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΧΙΜΕΝΕΘ
ΑΕΚ-ΜΙΛΑΝ (EUROPA LEAGUE) (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΧΙΜΕΝΕΘ ICON

Υπέροχη βραδιά, τρομερό πάρτι από τους ΑΕΚτζήδες που είπαν "ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΜΕ" στις μεγάλες ευρωπαϊκές μάχες με ομάδες επιπέδου Μίλαν, έστω κι αν οι Ιταλοί "προσβάλουν" τους "ροσονέρι" παλαιότερων εποχών με... κλαδέματα και καθυστερήσεις που δεν αρμόζουν στο μέγεθος του τεράστιου κλαμπ από το Μιλάνο.

Ο Μανόλο Χιμένεθ, ίσως για πρώτη φορά "διάβασε" τον αντίπαλό του στο 100% και πέτυχε. Μπορεί η ΑΕΚ να μην κέρδισε, αλλά ο Ισπανός τακτικά και ψυχολογικά τον Μοντέλα τον έστειλε... σπίτι του (μπορεί και κυριολεκτικά, θα το διαπιστώσουμε τις επόμενες ώρες...).

Στο παιχνίδι του ο προπονητής της Ένωσης δεν φοβήθηκε το μέγεθος της φανέλας. Αντιθέτως, κατάλαβε ότι η Μίλαν δεν είναι δα και κάνα φόβητρο και έπαιξε επιθετικά, ρίχνοντας μάλιστα στη "μάχη" τον Γιακουμάκη στα τελευταία λεπτά, δείχνοντας στον Ιταλό ομόλογό του ότι θα παίξει για να πάρει το παιχνίδι, όπως και του άξιζε, άλλωστε, από τη συνολική εικόνα των "κιτρινόμαυρων".

Φάνηκε, εξάλλου, ότι η Μίλαν δεν μπορεί να διεκδικήσει κάτι παραπάνω όταν ο Ντοναρούμα ξεκίνησε τις καθυστερήσεις από το... 80'. Κρίμα, πολύ κρίμα που δεν "έκατσε" το ματς στην ΑΕΚ, γιατί και τους τρεις βαθμούς θα έπαιρνε, ενώ θα έκανε και το... κομμάτι της στην Ευρώπη. Θα συζητιόταν μία νίκη, όπως και να 'χει...

ΤΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ;

Ο άτολμος Πορτογάλος διαιτητής θα χρειαζόταν κάνα δυο τεφτέρια για να σημειώσει όλους τους παίκτες των "ροσονέρι" που έπρεπε να τιμωρηθούν. Τι... κλαδευτήρια ήταν αυτά; Αλοίμονο αν βρεθείς στο διάβα τους. Μόλις ξεμυτίσεις να τους περάσεις τρως το τάκλιν στο ψαχνό και ο Θεός βοηθός. Αν ο Σοούζα έκανε πιο αυστηρά τη δουλειά του, η Μίλαν θα τελείωνε το ματς με 10 ή ακόμη και με 9 παίκτες, αλλά επειδή με τα "αν" δεν γίνεται δουλειά ας το αφήσουμε να πάει να χαθεί, θα είναι μια γλυκόπικρη ανάμνηση.

ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΤΩΡΑ..

Πάμε και στα σημαντικά τώρα που είναι το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ την Κυριακή. Το Europa League ας περάσει στην άκρη και καλή επιστροφή στο παιχνίδι με τη Ριέκα που νικάς και πας για... σοκολάτες μετά στην Αυστρία. Το σημαντικό παιχνίδι, αυτό που θα κρατήσει τον κόσμο στο γήπεδο είναι το επόμενο. Με το ίδιος πάθος, την ίδια ψυχή, η ΑΕΚ πρέπει να το αντιμετωπίσει το ματς.

Το 3-5-2 ταιριάζει πολύ στην ΑΕΚ, έστω και χωρίς Μάνταλο κι αυτό πρέπει να επιχειρήσει και με τους Θεσσαλονικείς στο τέλος της εβδομάδας. Ο ΠΑΟΚ έχει "χτυπητές" αδυναμίες και μία επιθετική ΑΕΚ θα του κάνει τη ζωή δύσκολη...

Ο ΛΑΖΑΡΟΣ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ

Πολλοί παραξενεύτηκαν που ο Χιμένεθ απέσυρε από το ματς νωρίς τον Λάζαρο (στο 60ό λεπτό). Δικαιώθηκε εν μέρει γιατί ο Λιβάγια δημιούργησε προβλήματα στον αντίπαλο, ωστόσο ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι ο Χριστοδουλόπουλος δεν είναι... διακοσμητικός στην επίθεση. Με τη Μίλαν "κατάπιε" πολλά χιλιόμετρα, δεν είχε και πολλά στηρίγματα από τους συμπαίκτες του και έσκασε. Λογικό ήταν περάσει εκτός και δεν συντρέχει κανένας λόγος για μπερδέματα.

Υ.Γ. Η ΑΕΚ πρέπει να το εξαντλήσει για να μείνει στην ομάδα ο Γιόχανσον. Ο Σουηδός με τέτοιες εμφανίσεις αξίζει μία επένδυση που θα αποφέρει στην Ένωση χρήματα και σύντομα μάλιστα.

Υ.Γ.2 Τον Λόπες και τα μάτια σας. Φοβερός ο Πορτογάλος. Έχει δώσει απαντήσεις σε όλους όσους βιαστικά σπεύσαμε να τον χαρακτηρίσουμε... παλτό, ενώ ακόμη ήταν καλοκαίρι...

News 24/7

24MEDIA NETWORK