Ανοίγει τα φτερά της όλο και πιο ψηλά!

Γ' Εθνική, Γήπεδο, Πρωτάθλημα, Champions League. Αυτά που κάνει η ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια αποτελούν τη μεγαλύτερη ανταμοιβή στον κόσμο της που είχε ξεχάσει τι πάει να πει υγεία κι ευτυχία. Ιδού, λοιπόν, η απόλυτη δικαίωση σε όσους πιστεύουν στην ομάδα και σε αυτούς που την διοικούν. Γράφει ο Μάνος Ναβροζίδης.

ΑΕΚ - ΣΕΛΤΙΚ / CHAMPIONS LEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΑΕΚ - ΣΕΛΤΙΚ / CHAMPIONS LEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

ΑΕΚ είσαι, τα... εγκεφαλικά σου θα τα μοιράσεις, αλλά χαλάλι.

Σπουδαία, ονειρική βραδιά για την Ένωση που απέχει δύο ματς πια από την εκπλήρωση μίας ακόμη επιτυχίας, της επιστροφής της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, εκεί που παίζουν οι πρωταθλητές!

Το μεγαλύτερο εμπόδιο, η πιο έτοιμη Σέλτικ, με το θεαματικό μπάτζετ δεν βρήκε τρόπο να αποκλείσει αυτήν την ομάδα που αρνείται να χάσει στην Ευρώπη για πάνω από ένα χρόνο.

Οι Σκωτσέζοι κυριάρχησαν σε κάποια σημεία του επαναληπτικού, έχασαν ευκαιρίες, όμως η πρόκριση στα δικά μας τα μάτια τους είχε... χαιρετήσει στην έδρα τους.

Η ΑΕΚ έκανε όλα όσα χρειάστηκαν και δίκαια πανηγυρίζει που βρίσκεται στα πλέι οφ του Champions League, για να κοντραριστεί με την Βίντι (πρώην Βιντεότον) που απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή, διότι τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα. Κι επίσης οι Ούγγροι, όπως και η ομάδα του Ουζουνίδη ήταν το αουτσάιντερ στη σειρά του τρίτου προκριματικού κι έκανε την έκπληξη.

ΠΕΡΙ ΣΕΛΤΙΚ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Συνοψίζοντας τα δύο ματς με τους Σκωτσέζους, καλό είναι σταθούμε στο γεγονός ότι η Ένωση κατέβηκε... πειραματικά λόγω των συνεχόμενων ατυχιών.

Σοκ με τον Μάνταλο πριν το πρώτο παιχνίδι, σοκ με τον Μπογέ, θέμα με τον Λόπες, απουσία Τσιγκρίνσκι, κόκκινη Γαλανόπουλου, πίσω στο σκορ στη μία και μοναδική φάση που απείλησαν οι παίκτες του Ρότζερς, κι όμως η ΑΕΚ προκρίθηκε! Δεν ήταν λίγοι οι σκόπελοι που ξεπεράστηκαν για να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Το κυριότερο στοιχείο σ' αυτές τις πρώτες επίσημες "μάχες" την πρωταθλήτριας είναι το ίδιο στιλ ψυχολογικής αντιμετώπισης των αγώνων. Δεν θα σταθούμε στους σταρ τύπου Μάρκο Λιβάγια, διότι ο Κροάτης το έχει... τερματίσει ως προς αυτά που προσφέρει στο γήπεδο και σύντομα θα έρθουν στο κατώφλι της ΑΕΚ σπουδαία κλαμπ για να ρωτήσουν πόσο κοστίζει.

Αυτό που γουστάρει να βλέπει ο ΑΕΚτζής είναι το πάθος που βγάζουν τα παιδιά όπως ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, ο Μάριος Οικονόμου, ο Μιχάλης Μπακάκης, ο Γκάλο και ο "νέος" Άλεφ που εκτός από... κύριος στη θέση του είναι και μεγάλος... αλήτης με τη μπάλα στα πόδια.

Η πορεία που έχει χαράξει η Ένωση δείχνει πως πλέον πέταξε από πάνω της τη μιζέρια, το... παίζουμε με Άγγλους, Γάλλους, Πορτογάλους και είμαστε μια ταχύτητα κάτω. Δεν υπάρχουν αυτά.

Και προσοχή! Δεν έχουμε δει ακόμη να παίζουν ο Πόνσε, ο Μπογέ και αναμένουμε την έλευση ενός χαφ που μαζί με τον Σιμόες και τον Βραζιλιάνο θα κάνουν... παπάδες (εννοείται πως στην παρέα των μέσων υπάρχει και ο "Γαλανό").

Όπως επίσης θέλουμε να δούμε κι έναν ποιοτικό εξτρεμ, όχι για την... λεζάντα και τα "κλικς", αλλά περισσότερο γιατί το αξίζει η ίδια η ομάδα και ο κόσμος της!

News 24/7

24MEDIA NETWORK