Η ποιότητα της ΑΕΚ... νίκησε τη μετριότητα!

Σε μία από τις χειρότερες βραδιές της ΑΕΚ στο φετινό πρωτάθλημα, ανάλογη με αυτή της Τρίπολης, η Ένωση βρήκε το... γιατρικό χάρη στην ποιότητα των ακριβοπληρωμένων άσων της. Ο πολυμήχανος Λιβάγια και ο εκτελεστής Αραούχο χάρισαν το "τρίποντο". Γράφει ο Μάνος Ναβροζίδης.

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ  2ο ΓΚΟΛ ΑΡΑΟΥΧΟ ( / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 2ο ΓΚΟΛ ΑΡΑΟΥΧΟ ( / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ / EUROKINISSI) ΕUROKINISSI

Το ματς ήταν... βρώμικο και μύριζε από την αρχή "γκέλα" εάν τελικά δεν φόρτσαραν οι ποιοτικοί - ακριβοπληρωμένοι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ. Τα "μαγικά" αγγίγματα του Λιβάγια και η εκτελεστική δυνατότητα του Σέρχιο Αραούχο έφεραν τη νίκη που δεν ήταν καθόλου εύκολη για όσους αρκούνται να βλέπουν μόνο το τελικό αποτέλεσμα.

Εύκολα θα πει κανείς ότι αυτό που μετράει είναι η νίκη, ωστόσο η Ένωση έβγαλε κάποιες... κακογραφίες που ο Μανόλο Χιμένεθ οφείλει να προσέξει. Κονέ και Μοράν δεν δείχνουν ότι θα ταιριάξουν εύκολα...

Ο "Πανκο" έδωσε τις κλασικές... μάγκικες "μάχες" στη μεσαία γραμμή, τα λάθη του ωστόσο ήταν αρκετά και μείωσαν ιδιαίτερα τις προσπάθειες στην πλαγιοκόπηση. Ο Γκάλο περισσότερο έτρεξε για να καλύψει τις κακές μπαλιές, παρά να βγάλει επιθέσεις όπως έκανε στο 3-1 με τη σέντρα στον Αραούχο.

Οι "γκέλες" του Παναγιώτη Κονέ δυσκόλεψαν και το έργο του κοντραλαρισμένου Ισπανού, Έρικ Μοράν ο οποίος δεν είναι το... τρεχαντήρι που θα "σκουπίσει" τα τυχόν λάθη του παρτενέρ του.

Το δίδυμο Μοράν - Κονέ χρειάζεται στο πλευρό του παίκτες τύπου Σιμόες - Γαλανόπουλου. Μαζί δεν κολλάνε. Τηρουμένων, όμως, των αναλογίων αφού οι δύο προαναφερθέντες δεν ήταν διαθέσιμοι, ο Χιμένεθ χρησιμοποίησε ό,τι καλύτερο είχε και κανείς δεν μπορεί να του χρεώσει κάτι.

Όσον αφορά τα στόπερ, εάν ο Μανόλο Χιμένεθ έχει στο μυαλό του να μετατρέψει τον Βράνιες σε περίπτωση... Ανέστη, τότε η ΑΕΚ πρέπει να κινηθεί γρήγορα για στόπερ. Δεν είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς ότι οι Λαμπρόπουλος, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι στην τριάδα έχουν θέματα.

Με τέσσερις πίσω, "ok"... (σ.σ. λείπει και ο Τσόσιτς που με τους συχνούς τραυματισμούς του θολώνει το τοπίο για το πόσο σταθερός μπορεί να είναι. Η ποδοσφαιρική του αξία είναι αδιαμφισβήτητη, αλλά το μία παίζω δέκα κάθομαι δεν ευνοεί την πρωταθληματική πορεία της ΑΕΚ.)

Η ουσία για τους "κιτρινόμαυρους" είναι ότι βγήκαν βαθμολογικά αλώβητοι από ένα ματς που... μύριζε με το "καλημέρα" ότι μπορεί να στραβώσει. Και θα στράβωνε αν δεν το "καθάριζαν" ο Λιβάγια πρωτίστως και ο Αραούχο που έκανε το "καθήκον" του.

Υ.Γ. Για τα διαιτητικά λάθη που ήταν πολλά εκατέρωθεν ας μην αναφερθούμε καλύτερα. Εστιάζουμε στο ποδόσφαιρο, είναι προτιμότερο...

News 24/7

24MEDIA NETWORK