Η τρέλα της ΑΕΚ πάει μέχρι Κίεβο

Είτε προκριθεί είτε αποκλειστεί στο δεύτερο παιχνίδι, η ΑΕΚ θα έχει αφήσει στο γήπεδο την ταυτότητά της. Ομάδα ατσάλινη, ομάδα που δεν εγκαταλείπει, ομάδα που αντέχει, δεν δειλιάζει. Ο Μάνος Ναβροζίδης γράφει μετά το 1-1 με την Ντιναμό Κιέβου.

ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΑΕΚ - ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ / EUROPA LEAGUE / AEK - DYNAMO KYIV / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΑΕΚ Ντιναμό EUROKINISSI

Ότι ο Αϊντάρεβιτς θ' αποθεωνόταν από 50.000 ΑΕΚτζήδες ούτε στα πιο τρελά του όνειρα το φανταζόταν. Αυτή όμως είναι η εφετινή ΑΕΚ. Η επιτομή της ποδοσφαιρικής τρέλας. Μια ομάδα πουκαι να μην προκριθεί στην επόμενη φάση του Europa League δεν χάνει τίποτα.

Η βραδιά ήταν μεγάλη. Από εκείνες τις ευρωπαϊκές τις παλιές. Με κόσμο στο ΟΑΚΑ και μια ΑΕΚ ταυτισμένη το DNA της. Μπορεί να μην νίκησε την Ντιναμό, μπορεί και να χάσει την πρόκριση στο Κίεβο. Καταφέρνει ωστόσο ν' ανακτά τάχιστα τη (χαμένη) αίγλη της τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων.

Η Ένωση μπορούσε να επικρατήσει των Ουκρανών, εάν δεν περίμενε την "ανάσταση" της επίθεσής της με την είσοδο του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου στο β' μέρος.

Σε μία τέτοια βραδιά, όμως, που η ελληνική ομάδα έκανε την Ντιναμό να παίξει ταμπουρωμένη ένα ολόκληρο 45λεπτο δεν χωρά κριτική για τις επιλογές του προπονητή, όπως αυτή του Κλωναρίδη.

Οι φετινοί στόχοι της Ένωσης είναι ήδη υπέρ αρκετοί εντός συνόρων, οπότε δεν θα πειράξει, εάν δεν έρθει η πρόκριση στους "16" του Europa League. Το βασικότερο του αγώνα στο ΟΑΚΑ ήταν ότι ο "Δικέφαλος" παρέμεινε αήττητος στην Ευρώπη και γενικά για 23ο παιχνίδι.

Αναμφισβήτητα αυτό που ενοχλεί είναι το "γαμώτο" στην όλη υπόθεση γιατί η ΑΕΚ θα μπορούσε ν' ανεβάσει κι άλλο τις μετοχές της στην Ευρώπη.

Το σίγουρο είναι ότι το σύνολο δεν πέφτει με κάτω τα χέρια, παίζει μέχρι τέλους και διεκδικεί, ακόμη κι όταν ο διαιτητής Ντε Θέρο τα 'χει κάνει... κουλουβάχατα, έχοντας αφήσει την Ντιναμό να παίζει με 11 παίκτες, ενώ υπήρχαν ποδοσφαιριστές που χτυπούσαν στο... ψαχνό.

Αυτή η ΑΕΚ πρέπει να διατηρηθεί και του χρόνου. Έτσι όπως είναι. Με το βασικό κορμό της και 2-3 ποιοτικές προσθήκες θα πετύχει ότι δεν καταφέρει μέχρι το τέλος της τρέχουσας σεζόν. Το μαχητικό πνεύμα υπάρχει και χρειάζεται ποδοσφαιρικό "ντοπάρισμα" για να κάνεις ομάδα, όχι για μία σεζόν, αλλά για τα επόμενα χρόνια!

News 24/7

24MEDIA NETWORK