Σου οφείλουμε μια συγγνώμη Ντιντιέ...

Αυτός, ο άνθρωπος αυτός που κατάφερε μέσα σε δύο χρόνια ν' αναγεννηθεί από τις στάχτες του, μετά το φιάσκο του Euro, και ανέβηκε στην κορυφή του κόσμου, αξίζει ένα μεγάλο μπράβο κι μία μεγαλύτερη συγγνώμη. Διότι την ώρα που κάποιοι... ονειρεύονταν Ζιντάν, εκείνος δεν έχασε τα μυαλά του και πέτυχε.

Η Γαλλία στην κορυφή του κόσμου...

Μία εξαιρετική φουρνιά ποδοσφαιριστών με λαμπερό μέλλον δικαιώθηκε κατακτώντας το Παγκόσμιο Κύπελλο πανάξια. Ωστόσο, για να συμβούν όλα αυτά χρειάστηκε η συγκεκριμένη ομάδα να πάει μια βόλτα μέχρι την... κόλαση για να φτάσει εκεί που βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα.

Δύο χρόνια και κάτι ημέρες έχουν περάσει που οι "Τρικολόρ" έκλαιγαν μέσα στο σπίτι τους, μετά την... κλοπή του Euro από τον Σάντος και τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Δεν ήταν λίγο αυτό που τους συνέβη. Πληγώθηκαν και αμφισβητήθηκαν. Ηττοπαθείς τους χαρακτήρισαν και "λίγους" να δουλέψουν ως σύνολο.

Ειδικότερα, όμως, τη σκληρότερη κριτική δέχθηκε ο "πρωτομάστορας" της σημερινής επιτυχίας, Ντιντιέ Ντεσάμπ. Ο 49χρονος τεχνικός και τι δεν άκουσε από τον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κι έπειτα.

Μέχρι και πριν το πρώτο παιχνίδι των Γάλλων στη Ρωσία, κάποιοι ή μάλλον οι περισσότεροι Γάλλοι από το χώρο των Μίντια και μη "πανηγύριζαν" με την απόφαση του Ζινεντίν Ζιντάν ν' αφήσει τον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης,χοντρό, άσχημο...

Με... περίεργο ύφος ρωτούσαν τον Ντιντιέ Ντεσάμπ στις συνεντεύξεις Τύπου αν τον "αγχώνει" που ο Ζιζού  μπορεί να του "φάει" τη θέση! Τρομερά πράγματα, αλλά αυτός δεν "μάσησε", κράτησε το μυαλό του στη θέση του, κατάφερε να κάνει τους υπερταλαντούχους Γάλλους ομάδα και τώρα ΚΟΥΠΑ!

Ο Ζιντάν κάποια στιγμή θ' αναλάβει, το παραδέχθηκε και ο ίδιος ο Ντεσάμπ, όμως για τα επόμενα δύο χρόνια τουλάχιστον, ο άξιος κάτοχος στη θέση του οδηγού των Παγκόσμιων Πρωταθλητών καλείται να φέρει στο Παρίσι και το Euro του 2020 (κάποιος του το χρωστάει). Αυτά δηλαδή που έκανε ως παίκτης, να τα πετύχει και ως προπονητής του. Του αξίζει... 

Longread

Η 11άδα των κοντών μάγων της μπάλας

Το Contra.gr επέλεξε 11 ποδοσφαιριστές ως 1μ70, μικρούς στο μάτι, που όμως άφησαν το αποτύπωμά τους στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ψηφίστε στο poll τον, κατά τη γνώμη σας, κορυφαίο όλων!