Το σενάριο είναι έτοιμο, η σκηνοθεσία στους Μανόλο... Μπουλμέτη!

Η 65λεπτη πρωταθληματική εμφάνιση της ΑΕΚ κόντρα στον Πανιώνιο, το "δώρο" του Σάββα Παντελίδη και η πρώτη φορά που η Ένωση θα έχει μία γεμάτη εβδομάδα για να ξεκουραστεί πριν τον ΠΑΟΚ, συντελούν κατάλληλα ώστε ο Τάσος Μπουλμέτης να αρχίσει τις ετοιμασίες για τη δεύτερη... κιτρινόμαυρη ταινία τίτλου. Σχολιάζει ο Μάνος Ναβροζίδης.

Το σενάριο είναι έτοιμο, η σκηνοθεσία στους Μανόλο... Μπουλμέτη!
jimenes EUROKINISSI

Για πρώτη φορά φέτος η ΑΕΚ μπήκε στο γήπεδο γνωρίζοντας τι είχε κάνει ο έτερος διεκδικητής του τίτλου, και κατάφερε να μην... ζαλιστεί παίζοντας για 65 λεπτά σαν πρωταθλήτρια. "Κατάπιε" τον αντίπαλο, κέρδισε και τελείωσε μάλιστα τον αγώνα, χωρίς να μετρήσει ουδεμία απώλεια σε ανθρώπινο δυναμικό, όπως συνέβαινε προσφάτως.

Το "δώρο" του Σάββα Παντελίδη στην απόρθητη από τους επίδοξους πρωταθλητές Αρκαδία, δεν έπρεπε και δεν πήγε ανεκμετάλλευτο. Εάν η ΑΕΚ κατάφερνε να κλωτσήσει κι αυτή την ευκαιρία, τότε βάσει λογικής το... τρένο που ταξιδεύει 24 χρόνια, χωρίς στάση τίτλου, θα είχε φύγει ανεπιστρεπτί.

Δυστυχώς, για το ελληνικό ποδόσφαιρο, το ποιός θα είναι το ακλόνητο φαβορί για τη στέψη θα εξαρτηθεί και από τα δικαστήρια. Διότι εντελώς διαφορετικό θα είναι το κυριακάτικο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ τιμωρημένο και χωρίς κόσμο στην Τούμπα και άλλου... παπά Ευαγγέλιο εάν οι παίκτες του Χιμένεθ πάνε με την αποστολή, και το άγχος να ξεκαθαρίσουν ότι αυτοί κάνουν το κουμάντο φέτος.

Άλλη βαρύτητα έχει το +2 και άλλη βαρύτητα το +5 που μπορείς να για ρισκάρεις δύο αποτελέσματα. Η ΑΕΚ, λοιπόν, των 14-15 παικτών καλείται μετά τον ΠΑΟΚ, ανεξαρτήτου αποτελέσματος ( εφόσον τιμωρηθεί και χάσει ή πάρει το X), να παίζει όπως με τον Πανιώνιο, αλλά με τη διαφορά ότι στις 16 τελικές που θα κάνει να σκοράρει όχι ένα, αλλά δύο τρία γκολ για να κερδίζει σε ψυχολογία, κόπωση και κούπα.

Πάντως, εάν το κατακτήσει το φετινό πρωτάθλημα η ΑΕΚ, γράφοντας ιστορία, τότε προβλέπουμε ότι ο Τάσος Μπουλμέτης θα κληθεί να σκηνοθετήσει άλλη μία... κιτρινόμαυρη ταινία.

Αυτή τη φορά, όμως, όχι με ρομαντικές πινελιές, αλλά με δόσεις θρίλερ, αφού πολλές φορές φέτος οι Ενωσίτες πήγαν κι ήρθαν από τον παράδεισο στην κόλαση και τούμπαλιν για να φτάσουν να πάνε στην Τούμπα ως εν δυνάμει πρωταθλητές στο ντέρμπι της 25ης αγωνιστικής.

Όπως, άλλωστε, σωστά είχε προβλέψει ότι θα γίνει ο Βράνιες, μιλώντας με τον φίλο του Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς πριν το 4-0 με την Ξάνθη και αξίζει να το μνημονεύσουμε ( σ.σ σχετικό θέμα του Contra.gr μετά τη νίκη επί του Πανιώνιου και την ήττα του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη... )

Όσον αφορά, τώρα, το αγωνιστικό κομμάτι του αποψινού ματς, η ΑΕΚ παίζοντας πλήρης, ειδικά με τους... τσιμεντένιους Κονέ και Λόπες, απέδειξε ότι ακόμη διαθέτει δυνάμεις για να κυριαρχεί.

Μεγάλο ρόλο, επίσης, έπαιξε η επιστροφή του Μάρκο Λιβάγια στις καλές εμφανίσεις, μετά από μία περίοδο που ήταν down. Δικαίως πήρε τον τίτλο του MVP, όχι τόσο για το γκολ, όσο για τον τρόπο που έβγαζε συνεχώς την ομάδα μπροστά.

Σχετικά με τις αλλαγές του Χιμένεθ που πέρασε εκτός πάλι τον Λάζαρο και τον Κροάτη στη συνέχεια, καλά έκανε! Η ΑΕΚ... ταρακουνήθηκε που δεν μπορούσε να παράξει όμως ο Ισπανός, διαφύλαξε τους δύο κορυφαίους του για να είναι όσο το δυνατόν καλύτερα στο ντέρμπι την επόμενη Κυριακή.

Έτσι, όπως έχει διαμορφωθεί πια η κατάσταση Χιμένεθ και παίκτες είναι αυτοί που θα ρυθμίσουν την έκβαση, γενικά, του φετινού πρωταθλήματος. Χρειάζονται μία τελευταία βαθιά... αναπνοή και το ζητούμενο μετά από 24 χρόνια θα έρθει.

News 24/7

24MEDIA NETWORK