Στα σκουπίδια εδώ και τώρα!

Η πρόσληψη Γκαγκάτση στη θέση του γενικού διευθυντή της Σούπερ Λίγκας προκαλεί και γέλιο και... κλάμα. Ο Νίκος Γιαννόπουλος εξηγεί γιατί με την επιστροφή των "φαντασμάτων" του παρελθόντος η μόνη λύση που πρέπει στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι το... πέταμα στα σκουπίδια!

Στα σκουπίδια εδώ και τώρα!
gagatsis ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Κάθε φορά που πιστεύεις ότι στο θίασο που ονομάζεται "ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο" το βαρέλι έπιασε πάτο, ο θίασος αναπτύσσει μία τρομερή ανθεκτικότητα, ξύνει τον πάτο του βαρελιού και σου παρουσιάζει μία νέα απίστευτη πραγματικότητα.

Την ημέρα, λοιπόν, που η οικία Μπίκα στη Χαλκιδική παραδινόταν στις φλόγες και ο νέος ισχυρός άνδρας της ελληνικής διαιτησίας γινόταν αυτόματα παρελθόν (ο άνθρωπος έχει μυαλό, δεν θα καθίσει να καταστραφεί πλήρως σ' ένα ποδόσφαιρο μαφιόζων) οι της Σούπερ Λίγκας μετακίνησαν τον κυνισμό τους σε νέα, πρωτοφανή επίπεδα. Επέλεξαν ως γενικό διευθυντή του συνεταιρισμού τον Βασίλη Γκαγκάτση ! Στην επιλογή, μάλιστα, συμφώνησαν και οι τέσσερις μεγάλοι!

ΑΝΤΙ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΗ...

Πραγματικά, δεν ξέρει κανείς αν θα πρέπει να γελάσει ή να κλάψει. Ο Γκαγκάτσης, πανίσχυρος πρόεδρος της ΕΠΟ κατά την προηγούμενη δεκαετία, ηγέτης της ομοσπονδίας κατά το θαύμα του 2004, υποτίθεται ότι αντιπροσώπευε όλα αυτά που οι εξυγιαντές θα έπρεπε να πολεμούν. Με λίγα λόγια; Το παλιό ποδοσφαιρικό σκηνικό.

Για τον Ελληνα δικηγόρο, άλλωστε, οι αντιπολιτευόμενες (τον Ολυμπιακό) αθλητικές εφημερίδες, φιλοξένησαν όλα τα προηγούμενα χρόνια, πλήθος άρθρων και ρεπορτάζ τα οποία είχαν ως στόχο να καταδείξουν, θα το διατυπώσουμε κομψά εδώ- το ακατάλληλο του ανδρός. Για τον Παναθηναϊκό, επίσης, ο Γκαγκάτσης ήταν ο Νο 1 εχθρός που θα έπρεπε να πολεμηθεί.

Εν έτει, όμως, 2016, και ενώ ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της ΕΠΟ σίγουρα δεν έχει το ίδιο κύρος ούτε την ίδια ισχύ (ή μήπως όχι;), ο συνεταιρισμός, που υποτίθεται ότι έψαχνε άνθρωπο της αγοράς, τεχνοκράτη, ο οποίος θα έφερνε έναν αέρα ανανέωσης και φρέσκες ιδέες για την προώθηση του ελληνικού ποδοσφαιρικού προϊόντος, προτίμησε να δοθούν τα κλειδιά στον παράγοντα που έχει συνδέσει όσο κανείς το όνομά του με το ποδοσφαιρικό κατεστημένο της προηγούμενης δεκαετίας.

ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΦΤΥΝΑΝ

Φάνηκε, άρα, για μία ακόμη φορά η ένδεια στελεχιακού δυναμικού του ποδοσφαίρου, αλλά και η διαρκής τάση όλων των ομάδων να επιστρέφουν στα ίδια και στα ίδια πρόσωπα που, προφανώς, τους κάνουν να αισθάνονται ασφάλεια! Ούτε καν τους πέρασε από το μυαλό, ή και να τους πέρασε το αγνόησαν με τον ανίκητο κυνισμό τους, ότι ο νέος γενικός διευθυντής είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για σωρεία αδικημάτων. Σκέφτηκαν οι άνθρωποι ότι στην Ελλάδα του νομικού πολιτισμού και της δημοκρατίας πρέπει να ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας (εδώ γελάστε δυνατά).

Αποδείχθηκε κοντολογίς ότι οι ισχυροί του ελληνικού ποδοσφαίρου, όχι μόνο δεν μαθαίνουν από τα λάθη τους, όχι μόνο δεν ενδιαφέρονται για την πραγματική εξυγίανση του χώρου, αλλά επίσης δεν διστάζουν να γλείφουν εκεί που κάποτε έφτυναν. Να γίνει η δουλειά τους θέλουν με οποιονδήποτε και με οποιεσδήποτε συνθήκες.

Ολη αυτή η οπερέτα το μόνο που προκαλεί πια είναι μία ασίγαστη θλίψη. Και πραγματικά στο σημείο που έχουν φτάσει τα πράγματα θα ήταν ευχής έργον το ποδοσφαιρικόgrexitπου θα σημάνει την ώρα των μεγάλων αλλαγών σ' όλα τα επίπεδα. ΗFIFA,λογικά, το τελευταίο 24ώρο θα πρέπει να έχει πειστεί ότι το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο, στη μορφή που λειτούργησε ως τώρα, είναι νεκρό. Μένει μόνο να κάνουμε την κηδεία στον πεθαμένο, να ανοίξουμε το λάκκο του και να τον θάψουμε βαθιά μέσα στο χώμα.

Όχι, όμως, λένε οι ιδιοκτήτες! Ο ασθενής δεν πέθανε, νεκροφάνεια είναι αυτό που βλέπετε, εμείς μπορούμε να του χαρίσουμε ξανά ζωή. Κάπως έτσι προκύπτουν οι "ζόμπι" καταστάσεις του τελευταίου 24ωρου και τα φαντάσματα του παρελθόντος επιστρέφουν, με σώμα και πνοή, για να διεκδικήσουν νέο κομμάτι από μία πίτα, όμως, που είναι σχεδόν ανύπαρκτη πλέον.

Συμπερασματικά: Το μόνο που καταφέρνουν είναι να ασελγούν σ' ένα πτώμα και να προκαλούν αίσθημα αναγούλας στους υγιώς σκεπτόμενους φιλάθλους. Από όπου και να το πιάσεις, το ελληνικό επαγγελματικό ποδοσφαιρικό οικοδόμημα, ζέχνει. Εγκλήματα που κατά καιρούς έχουν γίνει κατά ανθρωπίνων ζωών και περιουσίας δεν εξιχνιάστηκαν ποτέ. Οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί δεν οδηγήθηκαν ποτέ ενώπιον της δικαιοσύνης. Οι νόμοι της Καμόρα, στην ελληνική βλαχομπαρόκ εκδοχή τους, θριάμβευσαν και ακόμα θριαμβεύουν.

Κύριοι τηςFIFA,επιτέλους πάρτε την απόφαση και ρίξτε μια και καλή αυτό το σκουπίδι στον κάλαθο των αχρήστων. Πλέον, έχετε την υποχρέωση και δεν μπορείτε να παρατηρείτε απαθείς τη ζοφερή πραγματικότητα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK